ΓΔ: 2266.09 2.08% Τζίρος: 705.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: Shutterstock

Ουκρανία: Ρωσικό μεταγωγικό πλοίο βυθίστηκε αφού επλήγη από πυραύλους

Η πληροφορία αυτή είναι αδύνατο να επιβεβαιωθεί με ανεξάρτητο τρόπο. Δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο από τη Ρωσία μέχρι στιγμής.

Βυθίστηκε αφού χτυπήθηκε από πυραύλους δυτικής κατασκευής, Ρωσικό μεταγωγικό πλοίο, το οποίο μετέφερε όπλα στο στρατηγικής σημασίας Φιδονήσι, κοντά στις ακτές της νότιας Ουκρανίας, όπως δήλωσε ουκρανός αξιωματικός αργά το βράδυ χθες Παρασκευή. Νωρίτερα χθες, είχε μεταδοθεί ότι το πλοίο Βασίλι Μπετς του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας υπέστη μεγάλες ζημιές όταν χτυπήθηκε από πυραύλους κατά πλοίων επιφανείας Harpoon, τους οποίους προμήθευσε στον ουκρανικό στρατό η Δανία, παρότι διέθετε αντιαεροπορικούς πυραύλους Tor.

«Έγινε γνωστό αργότερα πως βυθίστηκε», ανέφερε ο Μαξίμ Μαρτσένκο, διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων στην Οδησσό, μέσω Telegram. Η πληροφορία αυτή είναι αδύνατο να επιβεβαιωθεί με ανεξάρτητο τρόπο. Δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο από τη Ρωσία μέχρι στιγμής. Το Φιδονήσι καταλήφθηκε από τα στρατεύματα της Ρωσίας τις πρώτες ημέρες του πολέμου, στα τέλη Φεβρουαρίου. Το Βασίλι Μπετς δεν είναι το πρώτο πλοίο που χάνει ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας στον πόλεμο. Η Μόσχα έχει επιβεβαιώσει τη βύθιση του αποβατικού Σάρατοφ, καθώς και της ναυαρχίδας του στόλου, του καταδρομικού Μασκβά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones έπληξαν διυλιστήριο της Rosneft στη ρωσική πόλη Σιζράν

Η Ουκρανία ανακοίνωσε χτύπημα με drones στο ρωσικό διυλιστήριο της Rosneft στη Σιζράν, πάνω από 800 χλμ. από τα σύνορά της. Ο Ζελένσκι τόνισε πως πρόκειται για νέα επίθεση «κύρωση» κατά ρωσικών πετρελαϊκών υποδομών.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί από αμοιβαίες επιθέσεις Ρωσίας και Ουκρανίας με drones

Δύο νεκροί και τραυματίες αναφέρθηκαν σε επίθεση με drones στην πόλη Σιζράν της Ρωσίας, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης. Παράλληλα, δύο άτομα σκοτώθηκαν σε ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία, σύμφωνα με ουκρανικές αρχές.
Κατεστραμμένο κτήριο Ντνίπρο
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις τραυματίες σε νυχτερινές επιθέσεις με drones Ουκρανίας-Ρωσίας

Τρεις τραυματίες από ουκρανική επίθεση με drone στη Σεμπέκινα της Ρωσίας και ένας από ρωσικό χτύπημα στο Ντνίπρο της Ουκρανίας, σύμφωνα με τοπικές αρχές. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις ανακοινώσεις.
Ουκρανικά άρματα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ενίσχυση της βόρειας άμυνας απέναντι σε ρωσικές επιθέσεις

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία εξετάζει πέντε σενάρια επέκτασης του πολέμου μέσω του βόρειου τμήματος της Ουκρανίας. Η Ουκρανία ενισχύει άμυνα και διπλωματία, ενώ προειδοποιεί για πιθανή χρήση λευκορωσικού εδάφους από τη Ρωσία.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Μυστική εκπαίδευση Ρώσων στρατιωτών από τον κινεζικό στρατό

Σύμφωνα με τη Die Welt και ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες, η Κίνα φέρεται να εκπαίδευσε μυστικά εκατοντάδες Ρώσους στρατιώτες που κάποιοι στάλθηκαν στην Ουκρανία, χωρίς επιβεβαίωση από ανεξάρτητες πηγές.