ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Κίνα: Αύξηση 4,5% κατέγραψαν οι τιμές σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο

Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν οι τιμές καταναλωτή στη Κίνα σε ετήσια βάση, τον Νοέμβριο. Άλμα για τις τιμές των τροφίμων που ανέβηκαν κατά 19,1%.

Οι τιμές καταναλωτή της Κίνας αυξήθηκαν κατά 4,5% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Ο ρυθμός αύξησης των τιμών –συγκριτικά με 3,8% τον Οκτώβριο—είναι ο υψηλότερος μέχρι στιγμής από τις αρχές του έτους.

Οι τιμές τροφίμων αυξήθηκαν κατά 19,1% σε ετήσια βάση τον περασμένο μήνα, συγκριτικά με 15,5% τον Οκτώβριο, ενώ οι τιμές προϊόντων εκτός των τροφίμων ενισχύθηκαν κατά 1% --κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα περισσότερο σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Οι τιμές χοιρινού κατέγραψαν άλμα 110,2% σε ετήσια βάση, ενώ οι τιμές λαχανικών αυξήθηκαν κατά 3,9% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμπορικό πλοίο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε η πρώτη μηδενικού άνθρακα διαδρομή ναυτιλίας στην Τσετσιάνγκ

Ξεκίνησε η πρώτη συνδυασμένη θαλάσσια-ποτάμια διαδρομή ναυτιλίας μηδενικού άνθρακα στην Κίνα. Το πλήρως ηλεκτροκίνητο πλοίο 10.000 τόνων θα εξοικονομεί 800 τόνους καυσίμου και 2.000 τόνους CO₂ κάθε χρόνο.
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Στήριξη σε νεοφυείς επιχειρήσεις για συνταξιούχους στρατιωτικούς

Ο πρωθυπουργός της Κίνας υπέγραψε νέο κανονισμό που ισχύει από 1η Αυγούστου και στηρίζει την επαγγελματική αποκατάσταση και νεοφυείς επιχειρήσεις βετεράνων, με πανεπιστημιακή υποστήριξη και ευνοϊκές πολιτικές για την αγορά εργασίας.
Αεροπλάνο στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Αυτοκτονικές τάσεις φέρεται να είχε ο πιλότος του αεροσκάφους

Ο πιλότος του μικρού τουριστικού αεροσκάφους που συνετρίβη στον ψηλότερο ουρανοξύστη του Πεκίνου και σκοτώθηκε, είχε αυτοκτονικές τάσεις, σύμφωνα με τις αρχές. Το δυστύχημα προκάλεσε τον τραυματισμό 13 ατόμων την περασμένη εβδομάδα.