ΓΔ: 2253.06 -1.14% Τζίρος: 338.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
russia-polemos-ukraine
Φώτο: Shutterstock

Βρετανία: Η Ρωσία θέλει τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής της Ουκρανίας

Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας η Ρωσία στην Ουκρανία θέτει ως προτεραιότητα την κατάληψη σημαντικών εθνικών υποδομών, όπως τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας.

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις είναι πιθανό να πλησιάζουν στο δεύτερο μεγαλύτερο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής Vuhlehirska. Πρόκειται για θερμικό σταθμό παραγωγής ενέργειας από άνθρακα που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Ντονέτσκ, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

«Η Ρωσία θέτει ως προτεραιότητα την κατάληψη σημαντικών εθνικών υποδομών, όπως τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας», ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας στην επικαιροποιημένη ενημέρωσή του για την πορεία των πολεμικών εξελίξεων στην Ουκρανία.

Το ίδιο υπουργείο πρόσθεσε επίσης, ότι η πιθανό η Ρωσία να προσπαθήσει να διασπάσει τη γραμμή άμυνας των Ουκρανών στην αναφερόμενη περιοχή, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Μόσχας για την ανάκτηση της δυναμικής των πολεμικών επιχειρήσεων στο νότιο τομέα των πολεμικών επιχειρήσεων, καθώς προωθεί τις δυνάμεις της προς τις πόλεις Κραματόρσκ και Σλοβιάνσκ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ και Κιρ Στάρμερ
ΔΙΕΘΝΗ

Επικοινωνία Στάρμερ - Τραμπ για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Κιρ Στάρμερ μίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ για τις ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία που άφησαν χιλιάδες χωρίς ρεύμα, τις διαπραγματεύσεις στο Αμπού Ντάμπι και τη σημασία της βάσης στο Ντιέγκο Γκαρσία.
Βλαντιμίρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ο Στάρμερ ανησυχεί για τον ρόλο Πούτιν στο «Συμβούλιο Τραμπ»

Ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ εξέφρασε ανησυχία για τη συμμετοχή Πούτιν στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ, τονίζοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος ηγείται πολέμου στην Ουκρανία και θα πρέπει να διατηρηθεί η προσοχή σε αυτό το ζήτημα.