ΓΔ: 2632.17 -0.08% Τζίρος: 177.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
ukraine-war-polemos
Φώτο: Shutterstock

Ουκρανία: Ρωσική πυραυλική επίθεση το πρωί στο λιμάνι της Οδησσού

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν υποδομές. «Δύο πύραυλοι καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις της αντιαεροπορικής άμυνας. Δύο έπληξαν υποδομές στο λιμάνι».

Με την επίθεση κατά του λιμανιού της Οδησσού «ο Πούτιν έφτυσε κατά πρόσωπο» τον ΟΗΕ και την Τουρκία» δήλωσε σήμερα η ουκρανική κυβέρνηση. Το Κίεβο προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα φέρει ακέραια την ευθύνη σε περίπτωση αποτυχίας της συμφωνίας για τις εξαγωγές των σιτηρών και κάλεσε τα Ηνωμένα Εθνη και την Τουρκία να πιέσουν την Ρωσία ώστε να τηρήσει τις υποχρεώσεις της για την ασφαλή λειτουργία των θαλάσσιων διαδρόμων για την εξαγωγή των σιτηρών στην Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Νωρίτερα, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν υποδομές στο λιμάνι της Οδησσού. Το χτύπημα ήρθε μία ημέρα μετά την υπογραφή από την Ρωσία και την Ουκρανία της συμφωνίας για την άρση του αποκλεισμού των ουκρανικών λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας για την επανάληψη των εξαγωγών σιτηρών, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός. «Ο εχθρός επετέθη κατά του εμπορικού λιμανιού της Οδησσού με πυραύλους Cruise Kalibr. Δύο πύραυλοι καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις της αντιαεροπορικής άμυνας. Δύο έπληξαν υποδομές στο λιμάνι», διευκρίνισε η ουκρανική Επιχειρησιακή Διοίκηση του Νότιου Τομέα στο Telegram.

Η πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κίεβο δήλωσε ότι η ρωσική πυραυλική επίθεση κατά του λιμανιού της Οδησσού είναι «αποτρόπαιη» και ότι η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει. «Το Κρεμλίνο συνεχίζει να χρησιμοποιεί την τροφή ως όπλο. Η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει», έγραψε η αμερικανίδα πρεσβευτής Μπρίτζετ Μπρινκ στο Twitter.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Κάλυψη 27 δισ. ευρώ για άμυνα ζητά από συμμάχους η Ουκρανία

Ο Ζελένσκι κάλεσε τους συμμάχους να παραδώσουν αντιαεροπορικά συστήματα πριν τον χειμώνα και να συμβάλουν στην κάλυψη χρηματοδοτικού κενού 27 δισ. ευρώ για την άμυνα, υπενθυμίζοντας τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία.
Κατεστραμμένο εργοστάσιο έκρηξη
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Πλήγμα σε ρωσικό στρατιωτικό εργοστάσιο στο Ροστόφ

Ο ουκρανικός στρατός έπληξε τη νύχτα ρωσικό στρατιωτικό εργοστάσιο στην περιοχή Ροστόφ, προκαλώντας πυρκαγιά, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο. Το εργοστάσιο παρήγαγε πυρομαχικά και συστήματα πυραύλων.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Θέλουμε ειρήνη, δεν θα παραδοθούμε στη Ρωσία

Ο Ζελένσκι τόνισε πως η Ουκρανία επιδιώκει ειρήνη, αλλά δε θα υποχωρήσει στη Ρωσία με κάθε κόστος. Ηγέτες, όπως οι Μπέρναμ και Κόστα, βρέθηκαν στο Κίεβο για την Ημέρα Ανεξαρτησίας, με τη Βρετανία να στηρίζει την αμυντική παραγωγή της Ουκρανίας.
Εκτόξευση πυραύλου πεδίου
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Η βοήθεια Βρετανίας στην Ουκρανία «ρίχνει λάδι στη φωτιά»

Το Κρεμλίνο αντέδρασε αρνητικά στη βρετανική παροχή πληροφοριών στην Ουκρανία για πυραύλους SCALP, λέγοντας πως κλιμακώνει τη σύγκρουση. Ο πρωθυπουργός Μπέρναμ υποσχέθηκε συνεχή στήριξη στο Κίεβο, παρά τις ρωσικές απειλές.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκροί από ουκρανικά drones σε Κρασνοντάρ και Μπέλγκοροντ, μέτρα από Κρεμλίνο

Τρεις έφηβοι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν, οι επτά παιδιά, όταν συντρίμμια drone έπεσαν σε κέντρο παιδικής φροντίδας στο Κρασνοντάρ. Ακόμη δύο νεκροί και δύο τραυματίες από ουκρανικό drone στο Μπέλγκοροντ.