ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shuuterstock

Αναγνώρισαν οι ΗΠΑ τη γενοκτονία των Αρμενίων

Μετά από εμπόδια που έθεσαν αρκετές φορές Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές για να μην τεθεί προς ψήφιση το ψήφισμα στο Σώμα που αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων, η Γερουσία το ενέκρινε σήμερα ομόφωνα.

Η Γερουσία επικύρωσε σήμερα το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων, που αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων είχε εγκρίνει στα τέλη Οκτωβρίου, με συντριπτική πλειοψηφία - 405 ψήφοι υπέρ, 11 κατά – το ψήφισμα με το οποίο χαρακτηρίζεται γενοκτονία η μαζική σφαγή των Αρμενίων από τους Οθωμανούς πριν από έναν αιώνα.

Μετά από εμπόδια που έθεσαν αρκετές φορές Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές για να μην τεθεί προς ψήφιση το ψήφισμα στο Σώμα, η Γερουσία το ενέκρινε σήμερα ομόφωνα.

Ο Τεντ Κρουζ, από τους γερουσιαστές που κατέθεσαν το ψήφισμα, χαιρέτισε την έγκριση του ψηφίσματος.

«Είναι η τρίτη συνεχή εβδομάδα, που ερχόμαστε στην αίθουσα της Γερουσίας για να επικυρώσουμε αυτό το ψήφισμα. Και είμαι ευγνώμων που σήμερα το πετύχαμε. Το ψήφισμα Μενέντεζ-Κρουζ επιβεβαιώνει την αναγνώριση από τις ΗΠΑ της γενοκτονίας των Αρμενίων», τόνισε ο Κρουζ, αναφερόμενος στον Δημοκρατικό γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο εισηγητής του ψηφίσματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαχητικό αεροσκάφος F-35
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κίνηση στο Κογκρέσο για φραγμό επιστροφής της Τουρκίας στα F-35

Η βουλευτής Ντίνα Τίτους ξεκινά πρωτοβουλία στο Κογκρέσο για να εμποδίσει τυχόν επανένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35 αν δεν λυθεί το θέμα S-400, ενεργοποιώντας νόμιμα εργαλεία μπλοκαρίσματος πώλησης όπλων.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τεχεράνη καταγγέλει τις ΗΠΑ ότι παραβίασαν τις συμφωνίες τους

Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για αεροπορικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις παρακολούθησης στις νότιες ακτές του, κάνοντας λόγο για παραβίαση της συμφωνίας που στοχεύει στον τερματισμό του πολέμου, και καταγγέλλει αθέτηση αμερικανικών δεσμεύσεων.
Ντόναλντ Τραμπ χειρονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ εξαπολύει νέες απειλές προς το Ιράν

Ο Τραμπ απείλησε το Ιράν μετά από νέες αμερικανικές επιθέσεις σε ιρανικούς στόχους, τονίζοντας ότι αν συνεχιστούν οι παραβιάσεις της εκεχειρίας, οι ΗΠΑ ίσως αναγκαστούν να «ολοκληρώσουν στρατιωτικά» τη σύγκρουση.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ορίζει τον Λανς Σρόγερ νέο επικεφαλής της υπηρεσίας ICE

Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον διορισμό του Λανς Σρόγερ, πρώην αστυνομικού της Οκλαχόμα, ως νέου επικεφαλής της ICE, διαδεχόμενου τον Τοντ Λάιονς. Ο Σρόγερ διαθέτει 29 χρόνια εμπειρίας στην επιβολή του νόμου.
Αντώνης Σαμαράς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αντώνη Σαμαρά με την πρέσβη των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

Η πρέσβης των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, δηλώνοντας πως στόχος της είναι η συνεργασία με ηγετικές προσωπικότητες για την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.