ΓΔ: 1986.89 -0.58% Τζίρος: 257.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
Σιλουέτες στρατιωτών μπροστά από τα σημαιά Ρωσίας και Ουκρανίας με ρωγμή ανάμεσά τους.

Κριμαία: Drone καταρρίφθηκε πάνω από το κτίριο του ρωσικού ναυτικού επιτελείου

Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση με drone εναντίον του γενικού επιτελείου του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα.

Επίθεση με drone είχε στόχο σήμερα το κτίριο του γενικού επιτελείου του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το οποίο βρίσκεται στη Σεβαστούπολη, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, ανακοίνωσε ο Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ δήμαρχος της πόλης αυτής που βρίσκεται στην προσαρτημένη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας. «Το drone καταρρίφθηκε ακριβώς πάνω από το γενικό επιτελείο του στόλου. Έπεσε στη στέγη και πήρε φωτιά», εξήγησε ο Ραζβοζάγεφ σε ανάρτησή του στο Telegram. Από το περιστατικό «δεν υπήρξαν σοβαρές ζημιές» ούτε τραυματίες, διευκρίνισε, αποδίδοντας την ευθύνη για την επίθεση στις ουκρανικές δυνάμεις. Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση με drone εναντίον του γενικού επιτελείου του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα. Στις 31 Ιουλίου drone έπεσε στον προαύλιο χώρο του κτιρίου του γενικού επιτελείου προκαλώντας τον τραυματισμό πέντε εργαζομένων και την ακύρωση των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιούνταν με αφορμή την Ημέρα του Ρωσικού Στόλου που γιορταζόταν εκείνη την ημέρα.

Η Ουκρανία, την οποία η Ρωσία κατηγόρησε για την επίθεση αυτή, αρνήθηκε ότι εμπλέκεται και χαρακτήρισε τις κατηγορίες «πρόκληση». Η σημερινή επίθεση εξαπολύθηκε την ώρα που αυξάνονται οι εκρήξεις και οι επιθέσεις εναντίον των ρωσικών στρατιωτικών υποδομών στην Κριμαία. Την Πέμπτη το βράδυ οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν drone κοντά σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Σεβαστούπολη. Την Τρίτη εκρήξεις σημειώθηκαν σε στρατιωτική βάση και αποθήκη πυρομαχικών στην Κριμαία, με τη Μόσχα να κάνει λόγο για «δολιοφθορές». Στις αρχές Αυγούστου η έκρηξη πυρομαχικών που προορίζονταν για την Πολεμική Αεροπορία κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Σάκι στην Κριμαία προκάλεσαν τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό πολλών άλλων. Εξάλλου το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας ενεργοποιήθηκε σήμερα στην Εφπατόρια, στο δυτικό τμήμα της Κριμαίας, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της χερσονήσου, τον Σεργκέι Αξιόνοφ. Από το περιστατικό «δεν υπήρξαν ζημιές, ούτε τραυματίες», διαβεβαίωσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υψηλή τάση πυλώνες ρεύματος
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: 20.000 πολίτες χωρίς ρεύμα λόγω ουκρανικών επιθέσεων

Πάνω από 20.000 κάτοικοι σε Μπέλγκοροντ και Κουρσκ της Ρωσίας έμειναν χωρίς ρεύμα, έπειτα από ουκρανικά πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές. Σημαντικές ζημιές και διακοπές καταγράφηκαν σε δεκάδες κοινότητες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική ευρείας κλίμακας επίθεση σε ενεργειακές υποδομές Ουκρανίας

Η Ρωσία εξαπέλυσε νέες μαζικές επιθέσεις κατά ενεργειακών υποδομών στην Ουκρανία τη νύχτα, προκαλώντας διακοπές ρεύματος σε περιοχές της χώρας, όπως ανακοίνωσε η Ουκρανή υπουργός Ενέργειας. Συναγερμοί ήχησαν από τις 02:00.
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση μεγάλης κλίμακας σε ουκρανικές ενεργειακές υποδομές

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προχώρησαν σε μεγάλη επίθεση κατά ουκρανικών ενεργειακών υποδομών τη νύχτα Παρασκευής προς Σάββατο, προκαλώντας διακοπές ρεύματος σε περιοχές του νότου, σύμφωνα με τη Σβιτλάνα Χρίντσουκ.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα απαιτεί εξηγήσεις από το Βελιγράδι για όπλα στην Ουκρανία

Το ρωσικό ΥΠΕΞ ζήτησε εξηγήσεις από το Βελιγράδι για τη δήλωση Βούτσιτς ότι δεν τον ενδιαφέρει αν σερβικά πυρομαχικά που πωλούνται στην ΕΕ φτάνουν στην Ουκρανία, όπως είπε σε συνέντευξη στο περιοδικό Cicero.