ΓΔ: 907.06 -1.15% Τζίρος: 41.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
semi-conductors-chips-technology
Φώτο: Shutterstock

Οι ΗΠΑ περιορίζουν τις εξαγωγές μικροκυκλωμάτων προς κινεζικές εταιρίες

Το υπουργείο Εμπορίου έχει την πρόθεση έκδοσης νέων κανονισμών επί τη βάσει περιορισμών που γνωστοποιήθηκαν μέσω επιστολών προηγούμενα μέσα στο 2022, σε τρεις αμερικανικές εταιρίες.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν προγραμματίζει τον επόμενο μήνα να διευρύνει τους περιορισμούς στις αμερικανικές εξαγωγές μικροκυκλωμάτων (τσιπ) προς την Κίνα. Οι ημιαγωγοί αυτοί, χρησιμοποιούνται στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και σε εργαλεία παραγωγής μικροκυκλωμάτων, όπως δήλωσαν αρκετές πηγές που έχουν λάβει γνώση για το ζήτημα αυτό.

Το υπουργείο Εμπορίου έχει την πρόθεση έκδοσης νέων κανονισμών επί τη βάσει περιορισμών που γνωστοποιήθηκαν μέσω επιστολών προηγούμενα μέσα στο 2022, σε τρεις αμερικανικές εταιρίες (KLA Corp, Lam Research Corp και Applied Materials Inc) σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που μίλησαν ανώνυμα.

Το σχέδιο για τους νέους κανονισμούς δεν έχει προηγούμενα δημοσιοποιηθεί από τα ΜΜΕ.

Οι εταιρίες έχουν δημόσια παραδεχτεί ότι έλαβαν τις επιστολές, ενώ σύμφωνα με το περιεχόμενό τους, απαγορεύεται στις αναφερόμενες αμερικανικές εταιρίες η εξαγωγή εξοπλισμού παραγωγής μικροκυκλωμάτων σε κινεζικές βιομηχανίες που παράγουν εξελιγμένους ημιαγωγούς με διαδικασίες (sub-14 nanometer processes) εκτός και αν οι πωλητές έχουν ειδικές άδειες από το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Οι κανονισμοί θα κωδικοποιήσουν επίσης, περιορισμούς σε επιστολές του υπουργείου Εμπορίου που απεστάλησαν στις εταιρίες Nvidia Corp και Advanced Micro Devices τον προηγούμενο μήνα, δίνοντας τους οδηγίες για τον τερματισμό προς την Κίνα, των εξαγωγών αρκετών μικροκυκλωμάτων τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιούνται σε υπολογιστές, εκτός και αν λάβουν ειδικές άδειες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

biden-usa
ΔΙΕΘΝΗ

Μπάιντεν: Θα συναντηθεί με τον Σι Τζινπίνγκ και θα θέσει το θέμα της Β. Κορέας

Στην ατζέντα των επαφών που θα έχει ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο περιθώριο της συνόδου της G20 δεν περιλαμβάνεται μια συνάντηση με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.
biden, USA
ΔΙΕΘΝΗ

Προτεραιότητα για τον Τζο Μπάιντεν η αντιμετώπιση της Κίνας. Η σημασία της AUKUS

Ο Αμερικανός πρόεδρος δείχνει πως έχει επικεντρωθεί στον ανταγωνισμό με την Κίνα και η συμφωνία με Αυστραλία και Βρετανία αποδεικνύει ότι οι ΗΠΑ θα προχωρούν σε συμμαχίες ανάλογα με τα συμφέροντα τους. Κίνδυνος να περάσει σε δεύτερη μοίρα η Ευρώπη.