ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ουκρανία: Σκοτώθηκε καταξιωμένος χορευτής μπαλέτου που υπηρετούσε

Πήγε να πολεμήσει στην περιφέρεια του Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, θέατρο μερικών από τις σφοδρότερες μάχες στη διάρκεια του πολέμου που πλέον ετοιμάζεται να κλείσει τους 7 μήνες.

Ένας διακεκριμένος ουκρανός χορευτής μπαλέτου, ο οποίος αυτή την εβδομάδα έχασε τη ζωή του πολεμώντας στην πρώτη γραμμή εναντίον των ρωσικών δυνάμεων που έχουν εισβάλει στη χώρα του, τιμήθηκε σήμερα σε μια τελετή στην Εθνική Όπερα της Ουκρανίας. Η Εθνική Όπερα χαρακτήρισε «θαρραλέο ρομαντικό» και γενναίο μαχητή τον Ολεξάντρ Σαποβάλ, ο οποίος στις 12 Σεπτεμβρίου σκοτώθηκε από την έκρηξη ρωσικού όλμου στην ανατολική Ουκρανία. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους στη τελετή ήταν στρατιώτες από την μονάδα του Σαποβάλ και μέλη της καλλιτεχνικής κοινότητας του Κιέβου, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στον προθάλαμο του κτιρίου της Όπερας για να αποθέσουν λουλούδια στο φέρετρό του προτού αυτό τυλιχθεί με την εθνική σημαία της Ουκρανίας.

Ο 47χρονος Σαποβάλ, είχε αποσυρθεί από μια μακρόχρονη καριέρα ως χορευτής της Εθνικής Όπερας τον περασμένο χρόνο και είχε αρχίσει να διδάσει στο Κίεβο προτού ενταχθεί στις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας του για την υπεράσπιση της ουκρανικής πρωτεύουσας μετά την ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου. Αργότερα πήγε να πολεμήσει στην περιφέρεια του Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, θέατρο μερικών από τις σφοδρότερες μάχες στη διάρκεια του πολέμου που πλέον ετοιμάζεται να κλείσει τους 7 μήνες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πούτιν αναζητεί ακόμα 400.000 στρατιώτες για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η Ρωσία έχει ήδη ξεκινήσει την εκστρατεία στρατολόγησης συμβασιούχων στρατιωτών, οι οποίοι υπηρετούν για θητείες έως και αρκετά χρόνια έναντι αμοιβής, με στόχο να καλύψει τις μεγάλες απώλειες που έχει υποστεί στο ουκρανικό μέτωπο.
ΔΙΕΘΝΗ

Ικανοποίηση στην ΕΕ για την πρόοδο της Ουκρανίας κατά της διαφθοράς

Η Ουκρανία είχε συγκλονισθεί στην αρχή της χρονιάς από ένα σημαντικό σκάνδαλο διαφθοράς αναφορικά με τις προμήθειες των ενόπλων δυνάμεων. Ακολούθησαν αποπομπές πολιτικών αξιωματούχων και έρευνες.
ΔΙΕΘΝΗ

Γραφείο στην Ουκρανία ανοίγει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας Αντριι Κοστίν χαιρετίζει την ιστορική απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν για το έγκλημα πολέμου που συνιστά ο εκτοπισμός των παιδιών της Ουκρανίας.