ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Credit Suisse: Αμφιβάλλουν οι επενδυτές για τη δυνατότητα αναδιάρθρωσης

Οι μετοχές της ελβετικής τράπεζας έπεσαν χθες έως 11,5%, ενώ τα ομόλογά της κατέγραψαν χθες χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, πριν ανακτήσουν μέρος των απωλειών.

Η ελβετική τράπεζα Credit Suisse Group AG είδε την τιμή των μετοχών της να ολισθαίνει έως 11,5%, ενώ σε κλοιό πιέσεων βρέθηκαν και τα ομόλογά της, πριν ανακτήσουν μέρος των απωλειών, μετά τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με την ικανότητά του αναφερόμενου χρηματοπιστωτικού οργανισμού να αναδιοργανώσει τις δραστηριότητες του χωρίς την αναζήτηση οικονομικών κεφαλαίων.

Η δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ανάγκασε την αρμόδια ρυθμιστική αρχή στην Ελβετία (FINMA) και την Τράπεζα της Αγγλίας στο Λονδίνο, όπου η Credit Suisse διατηρεί ένα σημαντικό χρηματοοικονομικό κέντρο, να παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις και να συνεργάζονται στενά, όπως ανακοίνωσε μία πηγή που έχει ενημερωθεί σχετικά με το αναφερόμενο ζήτημα.

Μερικοί αναλυτές, αλλά και πηγές του αναφερόμενου τομέα δήλωσαν ότι η τράπεζα διαθέτει αρκετά οικονομικά κεφάλαια και ρευστότητα για να αντιμετωπίσει καταστάσεις κρίσεων. Ένας αναλυτής δήλωσε ότι οι επενδυτές εκφράζουν φόβους για την ικανότητα της τράπεζας να υλοποιήσει μία στρατηγική αλλαγών, την οποία και αναμένεται ότι θα ανακοινώσει στις 27 Οκτωβρίου.

Μεγαλύτερη ανησυχία των αγορών είναι πιθανό ότι θα ενισχύσει τους φόβους των επενδυτών, όπως δηλώνουν οι ίδιοι. Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι χρηματοοικονομικές αγορές είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες, καθώς η ταχεία αύξηση των επιτοκίων, η ασυμβατότητα υλοποίησης πολιτικών επιλογών, οι φόβοι για οικονομική ύφεση, αλλά και πόλεμος στην Ουκρανία προκαλούν εκνευρισμό στους επενδυτές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

trapezes-banks
ΔΙΕΘΝΗ

Συντονισμένη παρέμβαση των κεντρικών τραπεζών για παροχή ρευστότητας

Οι κορυφαίες κεντρικές τράπεζες τονίζουν ότι θα πράξουν «ό,τι χρειαστεί» προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στο διεθνές τραπεζικό σύστημα, στον απόηχο της εξαγοράς της CS από τη UBS.
ΔΙΕΘΝΗ

Credit Suisse: «Όχι» από τη Σ. Αραβία για παροχή νέων κεφαλαίων

Η Saudi National Bank αρνείται να αυξήσει το μερίδιό της στην ελβετική τράπεζα και για λόγους πιθανής εμπλοκής των ρυθμιστικών αρχών της Ευρώπης. Βουτιά έως 20% για τη μετοχή της Credit Suisse και προσωρινή διακοπή διαπραγμάτευσης.