ΓΔ: 1054.59 0.84% Τζίρος: 89.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Βρετανία: Δέσμευση του νέου υπουργού Οικονομικών να ρυθμίσει τα δημοσιονομικά

«Έχει την υποστήριξη της κυβέρνησης», σημείωσε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η θέση της Τρας είναι ασφαλής μετά την πρόσφατη θύελλα που προκλήθηκε στις χρηματοπιστωτικές αγορές από τα οικονομικά της σχέδια.

«Η Λιζ Τρας είναι επικεφαλής της κυβέρνησης της Βρετανίας», δήλωσε σήμερα ο νεοδιορισθείς υπουργός Οικονομικών της Τζέρεμι Χαντ, απορρίπτοντας την ιδέα ότι το κόμμα θα πρέπει να την αντικαταστήσει έπειτα από μια θυελλώδη αρχή της θητείας της στην πρωθυπουργία. «Η πρωθυπουργός είναι επικεφαλής της κυβέρνησης», αποκρίθηκε ο Χαντ σε συνέντευξή του στο BBC, η οποία μεταδόθηκε σήμερα, όταν ρωτήθηκε ποιος κυβερνά. Επίσης σε ερώτηση σχετικά με τα αιτήματα για αντικατάσταση της Τρας, ο Χαντ απάντησε ότι οι ψηφοφόροι του θέλουν σταθερότητα: «Το χειρότερο πράγμα γι'αυτό θα ήταν περισσότερη πολιτική αστάθεια στην κορυφή - άλλη μια παρατεταμένη προεκλογική εκστρατεία». Η Τρας έχει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης, δήλωσε παράλληλα σήμερα ο υπουργός που είναι αρμόδιος για τον χρηματοοικονομικό τομέα Άντριου Γκρίφιθ στο Sky.

«Η Λιζ Τρας έχει την υποστήριξη της κυβέρνησης», σημείωσε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η θέση της Τρας είναι ασφαλής μετά την πρόσφατη θύελλα που προκλήθηκε στις χρηματοπιστωτικές αγορές από τα οικονομικά της σχέδια. «Είναι πραγματικά σημαντικό αυτή τη στιγμή να έχουμε σταθερότητα», πρόσθεσε. Παράλληλα ο Χαντ δεσμεύτηκε στις  δηλώσεις που έκανε στο BBC ότι θα δείξει στους επενδυτές ότι θα ρυθμίσει τα δημοσιονομικά της χώρας, μετά την θύελλα που προκάλεσαν τα αρχικά οικονομικά σχέδια της Τρας. «Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει τις αγορές. Κανένας υπουργός Οικονομικών δεν θα πρέπει να επιδιώκει να κάνει κάτι τέτοιο», σημείωσε ο Χαντ. «Υπάρχει ένα πράγμα που μπορούμε να κάνουμε, κι αυτό είναι που θα κάνω, αυτό είναι να δείξουμε στις αγορές, στον κόσμο, στους ανθρώπους που μας παρακολουθούν από τα σπίτια τους, ότι μπορούμε να λογοδοτήσουμε σωστά για κάθε δεκάρα των σχεδίων μας για τους φόρους και τις δαπάνες», κατέληξε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Logistics, Exagoges, Exports, Limani, Port, Emporio, Trade
ΔΙΕΘΝΗ

H Βρετανία θα ενταχθεί σε εμπορικό σύμφωνο 11 χωρών του Ειρηνικού

Η Βρετανία επιδιώκει να οικοδομήσει παγκόσμιους εμπορικούς δεσμούς μετά την αποχώρησή της από την ΕΕ το 2020 και στρέφεται προς γεωγραφικά απομακρυσμένες, αλλά γρήγορα αναπτυσσόμενες οικονομίες.
ΔΙΕΘΝΗ

Αντιδράσεις στη Βρετανία στο σχέδιο Σούνακ για την στέγαση των μεταναστών

Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο οι αιτούντες άσυλο μετανάστες που εισέρχονται παράτυπα στη χώρα να φιλοξενούνται σε στρατιωτικές βάσεις ακόμα και σε πλοία με στόχο να μειώσει το κόστος διαμονής τους.
stress-katathlipsi-ygeia
ΔΙΕΘΝΗ

Το εργασιακό στρες στοιχίζει 28 δισ. λίρες στη βρετανική οικονομία

Η κρίση του κόστους διαβίωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο μοιάζει να έχει ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο στους εργαζομένους σύμφωνα με το βρετανικό κέντρο οικονομικών ερευνών CEBR. Στα 6,2 δισ. λίρες το κόστος σε άδειες ασθενείας και απώλειας παραγωγικότητας.