ΓΔ: 2210.85 0.14% Τζίρος: 304.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
ukraine-war
Φώτο: Shutterstock

Το Κίεβο απορρίπτει τις ρωσικές κατηγορίες περί εκτέλεσης αιχμαλώτων πολέμου

Η Ρωσία κατηγόρησε την Παρασκευή την Ουκρανία για την εκτέλεση περισσότερων των δέκα ρώσων στρατιωτών που «είχαν καταθέσει τα όπλα», καταγγέλλοντας «έγκλημα πολέμου» με βάση βίντεο που είχαν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο υπεύθυνος του ουκρανικού κοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ντμίτρο Λούμπινετς απέρριψε τους ισχυρισμούς της Μόσχας για περιστατικό «εκτέλεσης» «ρώσων αιχμαλώτων πολέμου» λέγοντας ότι στο συμβάν αυτό οι ουκρανοί στρατιώτες αμύνονταν κατά των ρώσων στρατιωτών που υποδύθηκαν ότι παραδίδονται για να ανοίξουν πυρ εναντίον των Ουκρανών.

Ο Ντμίτρο Λούμπινετς δήλωσε ότι τα αποσπάσματα του βίντεο που παρουσίασε η Μόσχα ως απόδειξη ότι το Κίεβο εκτέλεσε ρώσους αιχμαλώτους πολέμου δείχνουν στην πραγματικότητα ότι οι ρώσοι στρατιώτες υποδυόμενοι ότι παραδίδονται διέπραξαν έγκλημα πολέμου ανοίγοντας πυρ κατά των ουκρανικών δυνάμεων.

Κατά συνέπεια, οι ρώσοι στρατιώτες του περιστατικού αυτού «δεν μπορούν να θεωρηθούν αιχμάλωτοι πολέμου», έγραψε στο Telegram. «Οσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν την προστασία της διεθνούς νομοθεσίας για να σκοτώσουν πρέπει να τιμωρούνται», πρόσθεσε. Η Ρωσία κατηγόρησε την Παρασκευή την Ουκρανία για την εκτέλεση περισσότερων των δέκα ρώσων στρατιωτών που «είχαν καταθέσει τα όπλα», καταγγέλλοντας «έγκλημα πολέμου» με βάση βίντεο που είχαν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανική επίθεση στην Ταγκανρόγκ ανέφερε ο περιφερειάρχης Σλιούσαρ

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα απέκρουσε ουκρανική επίθεση με drone στην Ταγκανρόγκ, προκαλώντας ζημιές σε βιομηχανία, πολυκατοικίες και αυτοκίνητα, χωρίς θύματα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ραστόφ, Γιούρι Σλιούσαρ.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Χάρκοβο: Δύο νεκροί από ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία

Τουλάχιστον δύο νεκροί και τρεις τραυματίες από επίθεση ρωσικών drones στην περιφέρεια του Χαρκόβου, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Όλεχ Σινεχούμποφ, που είχε προειδοποιήσει για την απειλή από εχθρικά drones.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ρωσικό πλήγμα στην Ουκρανία είναι επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου

Οι ΗΠΑ κατήγγειλαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας τη χρήση του πυραύλου «Ορέσνικ» από τη Ρωσία στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντάς την επικίνδυνη κλιμάκωση, ενώ υπογράμμισαν την ανάγκη για διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου.
Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Πύραυλος Oreshnik έπληξε εργοστάσιο στο Λβιβ, λέει το Υπ. Άμυνας

Το ρωσικό υπ. Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο πύραυλος Oreshnik έπληξε εργοστάσιο αεροναυπηγικής στο Λβιβ. Η χρήση του πυραύλου καταδικάστηκε από ΕΕ, Βερολίνο, Παρίσι και Λονδίνο ως κλιμάκωση της Μόσχας στον πόλεμο της Ουκρανίας.
Άδειο σχολικό θρανίο
ΔΙΕΘΝΗ

Έφηβος μαχαίρωσε μαθητή και καθηγητή σε σχολείο Κιέβου, έρευνα για ρωσική σύνδεση

Ένας 14χρονος στο Κίεβο τραυμάτισε με μαχαίρι συμμαθητή και καθηγητή, φορώντας μάσκα και κράνος. Εξετάζεται πιθανή σύνδεση της επίθεσης με τη Ρωσία, καθώς βρέθηκαν ύποπτες συνομιλίες στο κινητό του εφήβου.