ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
cryptocurrencies, Kriptonomismata
Φωτο: Shutterstock

Νέο «κανόνι» στην αγορά των crypto, η BlockFi κατέθεσε αίτηση πτώχευσης

Ο μεγαλύτερος πιστωτής της BlockFi είναι η Ankura Trust που εκπροσωπεί πιστωτές που της οφείλονται 729 εκατ. δολάρια με τις συνολικές υποχρεώσεις να φτάνουν έως και τα 10 δισ. δολάρια με περισσότερους από 100.000 πιστωτές.

Τριγμούς στον κλάδο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων έχει προκαλέσει η κατάρρευση της αυτοκρατορίας της FTX με την BlockFi να αποτελεί το τελευταίο θύμα των συνεπειών που έχουν προκληθεί καθώς κατέθεσε αίτηση πτώχευσης.

Η BlockFi τον περασμένο χρόνο είχε αποτίμηση που έφτανε περίπου στα 4,8 δισ. δολάρια, ωστόσο τον Ιούλιο υπέστη ζημιές υπέστη ζημίες από δάνεια προς το υπό κατάρρευση crypto hedge fund Three Arrows Capital. Η FTX είχε έρθει προς διάσωση αυτό το καλοκαίρι αλλά κατέρρευσε στις αρχές Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα η BlockFi να διακόψει τον δανεισμό και τις αναλήψεις πελατών.

«Αυτή η ενέργεια ακολουθεί τα σοκαριστικά γεγονότα γύρω από την FTX και τις συνδεδεμένες εταιρικές οντότητες και τη δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση που πήραμε ως αποτέλεσμα να διακόψουμε τις περισσότερες δραστηριότητες στην πλατφόρμα μας», δήλωσε η BlockFi τη Δευτέρα.

Πρόσθεσε ότι είχε σημαντική έκθεση στην FTX και αναμένει ότι τυχόν ανακτήσεις κεφαλαίων από το ανταλλακτήριο θα καθυστερήσουν. Η BlockFi είχε περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις ύψους 1 δισ. έως 10 δισ. δολαρίων, με περισσότερους από 100.000 πιστωτές, σύμφωνα με τις αιτήσεις πτώχευσης στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Νιου Τζέρσεϊ τη Δευτέρα.

Αφού υπέστη απώλειες κατά το κραχ των crypto φέτος την άνοιξη, η BlockFi σύναψε συμφωνία με την FTX που περιλάμβανε ανακυκλούμενη πιστωτική διευκόλυνση ύψους 400 εκατ. δολαρίων από την FTX US και δικαίωμα προαίρεσης για το χρηματιστήριο να αγοράσει την BlockFi σε «μεταβλητή τιμή ... βάσει παραγόντων απόδοσης».

Αυτόν τον μήνα, η BlockFi δήλωσε ότι είχε «σημαντική έκθεση στην FTX και τις συνδεδεμένες εταιρικές οντότητες που περιλαμβάνει υποχρεώσεις που μας οφείλονται από την Alameda, περιουσιακά στοιχεία που κατέχονται στην FTX.com και μη αναληφθέντα ποσά από την πιστωτική μας γραμμή με την FTX US».

Η BlockFi ανέφερε την FTX US ως τον δεύτερο μεγαλύτερο πιστωτή της στις αιτήσεις πτώχευσης, οφείλοντας στον αμερικανικό βραχίονα της εταιρείας 275 εκατ. δολάρια.

Ο μεγαλύτερος πιστωτής της είναι η Ankura Trust που εκπροσωπεί πιστωτές που της οφείλονται 729 εκατ. δολάρια. Η BlockFi οφείλει επίσης 30 εκατ. δολάρια στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ως μέρος ενός διακανονισμού ύψους 100 εκατ. δολαρίων που συμφωνήθηκε με τη ρυθμιστική αρχή τον Φεβρουάριο, στο πλαίσιο του οποίου ο δανειστής κατηγορήθηκε ότι προσέφερε έντοκους λογαριασμούς χωρίς να τους καταχωρίσει ως τίτλους. Η BlockFi δήλωσε ότι διαθέτει μετρητά ύψους 257 εκατ. δολαρίων, τα οποία θα χρησιμοποιήσει για τη συνέχιση ορισμένων δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πτώχευσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

FTX
ΔΙΕΘΝΗ

Εκδίδεται στις ΗΠΑ ο ιδρυτής της πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων FTX

Ο 30χρονος μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση στο δικαστήριο στις Μπαχάμες και παρά τις καθυστερήσεις που προσπάθησε να κάνει, ετοιμάζεται να πάρει τον δρόμο για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.