ΓΔ: 1042.31 0.90% Τζίρος: 84.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:04:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
New York Times, Media
Φωτο: Shutterstock

Για πρώτη φορά μετά από 42 χρόνια απεργούν οι εργαζόμενοι των New York Times

Εργαζόμενοι και διοίκηση της ιστορικής εφημερίδας βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τη νέα συλλογική σύμβαση, ωστόσο παραμένει το χάσμα απόψεων για τις αυξήσεις μισθών και την πολιτική για την τηλεργασία.

Περισσότεροι από 1.100 εργαζόμενοι στην εφημερίδα New York Times απεργούν για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια, όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο τους, κάνοντας λόγο για την «αποτυχία της εταιρείας να διαπραγματευθεί καλή τη πίστει» τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας που έχει στο επίκεντρο της την αύξηση των μισθών και τις συνθήκες τηλεργασίας.

Οι εργαζόμενοι στη σύνταξη της εφημερίδας όπως και άλλοι εργαζόμενοι που ανήκουν στο συνδικάτο NewsGuild της Νέας Υόρκης είχαν δώσει διορία στην εταιρεία ως σήμερα, 8 Δεκεμβρίου, για να ανανεώσει τη συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία έληξε τον Μάρτιο του 2021.

Αυτή η 24ωρη απεργία είναι η πρώτη που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 και εντάσσεται σε ένα γενικότερο κίνημα που έχει εξαπλωθεί στις ΗΠΑ, με εργαζόμενους σε διάφορες εταιρείες – όπως η Amazon, η Starbucks και η Apple—να οργανώνονται σε μια προσπάθεια να αντιταχθούν στις άδικες, όπως τις χαρακτηρίζουν, εργασιακές πρακτικές.

Σε ανάρτησή του στο Twitter το NewsGuild ανέφερε: «Περισσότεροι από 1.100 εργαζόμενοι στη New York Times βρίσκονται επισήμως σε απεργία, την πρώτη τόσο ευρεία κινητοποίηση στην εταιρεία εδώ και 4 δεκαετίες. Δεν είναι ποτέ εύκολη η απόφαση να αρνηθείς να κάνεις τη δουλειά που αγαπάς, αλλά τα μέλη μας είναι διατεθειμένα να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να πετύχουν μια καλύτερη αίθουσα σύνταξης για όλους».

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία εξέφρασε «την απογοήτευσή της» για την «ακραία αυτή ενέργεια όταν δεν έχουμε φτάσει σε αδιέξοδο». Όπως μετέδωσε το Associated Press, οι δύο πλευρές είχαν κάποιες συζητήσεις την Τρίτη και χθες Τετάρτη, αλλά εξακολουθούν να διαφωνούν σε ζητήματα όπως η αύξηση μισθών και η πολιτική για την τηλεργασία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Εγκρίθηκε η έκδοση Ασάνζ στις ΗΠΑ, καταθέτει έφεση ο ιδρυτής του WikiLeaks

Ο ιδρυτής του WikiLeaks που μέσω του ιστότοπου έχουν αποκαλυφθεί σημαντικές πληροφορίες για τον τρόπο που λειτουργούσαν οι ΗΠΑ σε Αφγανιστάν και Ιράκ κινδυνεύει αν εκδοθεί στις ΗΠΑ με φυλάκιση 175 ετών.
USA, HPA, Yelen
ΔΙΕΘΝΗ

Δεν ανησυχεί για υπερθέρμανση της αμερικανικής οικονομίας η Γέλεν

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε πως μέχρι τώρα υπάρχουν 5 εκατ. θέσεις εργασίας λιγότερες από εκείνες που υπήρχαν πριν την πανδημία και έχει μειωθεί η συμμετοχή του εργατικού δυναμικού.