ΓΔ: 2266.09 2.08% Τζίρος: 705.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
ukraine-war
Φώτο: Shutterstock

Δύo νεκροί και πέντε τραυματίες μετά από ρωσικό πλήγμα στη Χερσώνα

Πριν από την αναδίπλωσή τους τον Νοέμβριο, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν τις βασικές υποδομές κοινωφελών υπηρεσιών της πόλης και έκτοτε την έχουν βομβαρδίσει πολλές φορές.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίσθηκαν κατά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς της πόλης της Χερσώνας, δήλωσε ο κυβερνήτης της ομώνυμης περιφέρειας Γιαροσλάβ Γιανουσέβιτς. Η πόλη της Χερσώνας ανακατελήφθη τον Νοέμβριο από τις ουκρανικές δυνάμεις κατά της διάρκεια μεγάλης αντεπίθεσης η οποία οδήγησε στην αναδίπλωση των ρωσικών δυνάμεων στην ανατολική όχθη του Δνείπερου.

«Ο εχθρός επετέθη και πάλι κατά των κατοικημένων συνοικιών της Χερσώνας», δηλώνει ο κυβερνήτης στον λογαριασμό του στο Telegram, διευκρινίζοντας ότι ένα μαιευτήριο, ένα καφέ και ένα κτίριο κατοικιών έγιναν στόχος των ρωσικών βομβαρδισμών. «Την περασμένη νύκτα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς» στην περιοχή, δήλωσε ο κυβερνήτης διευκρινίζοντας ότι η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί σχεδόν κατά 90% στην πόλη και τα περίχωρά της.

Πέντε ακόμη άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση του ρωσικού πυροβολικού με εκτοξευτήρες ρουκετών, τανκς και βλήματα όλμου. Πριν από την αναδίπλωσή τους τον Νοέμβριο, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν τις βασικές υποδομές κοινωφελών υπηρεσιών της πόλης και έκτοτε την έχουν βομβαρδίσει πολλές φορές. Στην Οδησσό, οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση συνεχίζονταν σήμερα έπειτα από τις χθεσινές ρωσικές επιθέσεις με καμικάζι drones, δήλωσε ο Σέργκιι Μπρατσούκ, εκπρόσωπος της τοπικής διοίκησης.

Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση έχουν προκαλέσει και διακοπές στην υδροδότηση σε ορισμένες συνοικίες της πόλης. Χθες το βράδυ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμρ Ζελένσκι δήλωσε ότι περισσότερο από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην Οδησσό μετά τα ρωσικά πλήγμα με τα ιρανικά drones.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones έπληξαν διυλιστήριο της Rosneft στη ρωσική πόλη Σιζράν

Η Ουκρανία ανακοίνωσε χτύπημα με drones στο ρωσικό διυλιστήριο της Rosneft στη Σιζράν, πάνω από 800 χλμ. από τα σύνορά της. Ο Ζελένσκι τόνισε πως πρόκειται για νέα επίθεση «κύρωση» κατά ρωσικών πετρελαϊκών υποδομών.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί από αμοιβαίες επιθέσεις Ρωσίας και Ουκρανίας με drones

Δύο νεκροί και τραυματίες αναφέρθηκαν σε επίθεση με drones στην πόλη Σιζράν της Ρωσίας, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης. Παράλληλα, δύο άτομα σκοτώθηκαν σε ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία, σύμφωνα με ουκρανικές αρχές.
Κατεστραμμένο κτήριο Ντνίπρο
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις τραυματίες σε νυχτερινές επιθέσεις με drones Ουκρανίας-Ρωσίας

Τρεις τραυματίες από ουκρανική επίθεση με drone στη Σεμπέκινα της Ρωσίας και ένας από ρωσικό χτύπημα στο Ντνίπρο της Ουκρανίας, σύμφωνα με τοπικές αρχές. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις ανακοινώσεις.
Ουκρανικά άρματα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ενίσχυση της βόρειας άμυνας απέναντι σε ρωσικές επιθέσεις

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία εξετάζει πέντε σενάρια επέκτασης του πολέμου μέσω του βόρειου τμήματος της Ουκρανίας. Η Ουκρανία ενισχύει άμυνα και διπλωματία, ενώ προειδοποιεί για πιθανή χρήση λευκορωσικού εδάφους από τη Ρωσία.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Μυστική εκπαίδευση Ρώσων στρατιωτών από τον κινεζικό στρατό

Σύμφωνα με τη Die Welt και ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες, η Κίνα φέρεται να εκπαίδευσε μυστικά εκατοντάδες Ρώσους στρατιώτες που κάποιοι στάλθηκαν στην Ουκρανία, χωρίς επιβεβαίωση από ανεξάρτητες πηγές.