ΓΔ: 2236.06 -1.09% Τζίρος: 124.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:25:40
turkey-police
Φώτο: Shutterstock

Τραυματίες από έκρηξη βόμβας με στόχο όχημα της αστυνομίας, στην Τουρκία

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέφερε πως δύο πρόσωπα, που πιστεύεται ότι ήταν οι δράστες της βομβιστικής ενέργειας, έχουν συλληφθεί. Η έκρηξη έγινε 10 χλμ. νότια από το κέντρο της Ντιγιάρμπακιρ.

Οκτώ Τούρκοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν εξερράγη βόμβα τοποθετημένη σε σταθμευμένο αυτοκίνητο καθώς περνούσε από το σημείο το μικρό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν σε αυτοκινητόδρομο στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στα σώματα ασφαλείας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέφερε πως δύο πρόσωπα, που πιστεύεται ότι ήταν οι δράστες της βομβιστικής ενέργειας, έχουν συλληφθεί.

Η έκρηξη έγινε «στις 05:10» (σ.σ. τοπική ώρα· στις 04:10 ώρα Ελλάδας) καθώς το όχημα πήγαινε αστυνομικούς «στη δουλειά τους στη Ντιγιάρμπακιρ», πρόσθεσε.

Το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας Ντιγιάρμπακιρ διαβεβαίωσε πως κανένας από τους τραυματίες δεν είναι σοβαρά, καθώς το όχημά τους είχε θωράκιση, αλλά και οι εννέα άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για να υποβληθούν προληπτικά σε εξετάσεις.

Η έκρηξη έγινε κοντά σε ζωοπανήγυρη περίπου 10 χιλιόμετρα νότια από το κέντρο της Ντιγιάρμπακιρ, της πρωτεύουσας και μεγαλύτερης πόλης της ομώνυμης επαρχίας, όπου το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ανήκει στην κουρδική μειονότητα.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης ως αυτό το στάδιο. Κουρδικές, ακροαριστερές καθώς και ισλαμιστικές οργανώσεις έχουν προχωρήσει στο παρελθόν σε βομβιστικές ενέργειες στην Τουρκία.

Τον περασμένο μήνα, έκρηξη βόμβας στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους. Δεκάδες ύποπτοι, ανάμεσά τους μια γυναίκα από τη Συρία, συνελήφθησαν.

Η Τουρκία κατηγόρησε Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες για την ενέργεια, αλλά δεν υπήρξε ούτε σε αυτή την περίπτωση ανάληψη ευθύνης.

Απεναντίας, τόσο το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) όσο και οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) αρνήθηκαν πως είχαν οποιαδήποτε ανάμιξη.

Το PKK διεξάγει ανταρτοπόλεμο εναντίον του τουρκικού κράτους από το 1984, κυρίως στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας. Πάνω από 40.000 άνθρωποι έχουν χαθεί στη σύρραξη αυτή.

Χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» οργάνωση από την Άγκυρα καθώς και από τους συμμάχους της στη Δύση, την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομική κορδέλα Τουρκία
ΔΙΕΘΝΗ

Πατριάρχης: Συνεργασία κατά της βίας στα τουρκικά σχολεία

Βαθιά θλίψη εκφράζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για τα θύματα ένοπλων επιθέσεων σε σχολεία της Τουρκίας, καλώντας όλους να δράσουν ενάντια στη βία και προσεύχεται για τους νεκρούς και τους τραυματίες.
Τουρκικό περιπολικό αυτοκίνητο
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα στοιχεία για τον ανήλικο δράστη της επίθεσης σε σχολείο στο Καχραμανμαράς

Νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι ο ανήλικος δράστης της επίθεσης στο Καχραμανμαράς είχε σχεδιάσει το χτύπημα μέρες πριν, με τις αρχές να ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας και να εξετάζουν τη μαρτυρία του πατέρα του.
Τούρκοι αστυνομικοί σκηνή
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Εννέα νεκροί, ανάμεσά τους 8 μαθητές, σε επίθεση σε σχολείο

Στους 9 ανήλθαν οι νεκροί από την ένοπλη επίθεση σε σχολείο στο Καχραμανμαράς, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος ΥΠΕΣ. Δεκατρείς τραυματίες νοσηλεύονται, με έξι στη ΜΕΘ και τρεις σε κρίσιμη κατάσταση.
Αστυνομικό αυτοκίνητο Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ένοπλη επίθεση σε σχολείο στο Καραμάνμαρας με 4 νεκρούς και 20 τραυματίες

Τραγωδία σε σχολείο στο Καραμάνμαρας, όπου ένοπλη επίθεση άφησε τέσσερις νεκρούς, ανάμεσά τους μαθητές και εκπαιδευτικό, καθώς και τουλάχιστον 20 τραυματίες. Οι αρχές ερευνούν τα αίτια υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Αστυνομική κορδέλα Τουρκία
ΔΙΕΘΝΗ

Έντεκα συλλήψεις για την επίθεση στο ισραηλινό προξενείο Κωνσταντινούπολης

Σε 11 ανήλθαν οι συλληφθέντες για την επίθεση έξω από το ισραηλινό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, καθώς οι τουρκικές αρχές πραγματοποίησαν νέες επιχειρήσεις και ανακρίσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας.