ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ουκρανοί στρατιώτες ενωμένοι
Πηγή: Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία αναγκάζει τη Ρωσία σε μεταρρυθμίσεις στον στρατό

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις έγιναν αναγκαίες λόγω του «πολέμου δι' αντιπροσώπων» που διεξάγεται στην Ουκρανία από τη Δύση. Θα αυξηθεί κατά 1,5 εκατ. ο ρωσικός στρατός.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προβεί σε «μεγάλες μεταρρυθμίσεις» στις ένοπλες δυνάμεις της από το 2023 έως το 2026, υποσχόμενη να αναδιαρθρώσει την στρατιωτική της δομή έπειτα από μήνες εμποδίων στο πεδίο μάχης στην Ουκρανία.

Εκτός από τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει τις μάχιμες δυνατότητες των ναυτικών, αεροδιαστημικών και στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων της.

«Μόνο ενισχύοντας τα βασικά δομικά στοιχεία των Ενόπλων Δυνάμεων είναι δυνατόν να εγγυηθούμε την στρατιωτική ασφάλεια του κράτους και να προστατεύσουμε τις νέες οντότητες και κρίσιμες εγκαταστάσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις έγιναν αναγκαίες λόγω του «πολέμου δι' αντιπροσώπων» που διεξάγεται στην Ουκρανία από τη Δύση, η οποία στέλνει όλο και περισσότερο βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία για να τη βοηθήσει να αντισταθεί στις ρωσικές δυνάμεις.

Το υπουργείο Άμυνας, το οποίο έχει αντιμετωπίσει έντονες επικρίσεις στο εσωτερικό για την αναποτελεσματικότητα της προσπάθειάς του να θέσει υπό τον έλεγχό του ευρείες περιοχές στην Ουκρανία, τον Δεκέμβριο τάχθηκε υπέρ της αύξησης του στρατιωτικού προσωπικού στο 1,5 εκατομμύριο.

Επίσης έχει κάνει πολλές αλλαγές στην στρατιωτική του ηγεσία στους 11 μήνες της λεγόμενης «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», κατά την έναρξη της οποίας οι δυνάμεις του είχαν καταλάβει μεγάλες περιοχές στην νότια και ανατολική Ουκρανία, αλλά έκτοτε έχουν υποστεί σειρά από οδυνηρές ήττες και οπισθοχωρήσεις.

Την περασμένη εβδομάδα ο Σοϊγκού τοποθέτησε τον στρατηγό Βαλέρι Γκεράσιμοφ, αρχηγό του γενικού επιτελείου, διοικητή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει θέσει υπό τον έλεγχο του την πόλη Σολεντάρ – μια μικρή πόλη με αλατωρυχεία στην περιοχή Ντονέτσκ της Ουκρανίας, η οποία επί εβδομάδες έχει βρεθεί στο επίκεντρο της ρωσικής επίθεσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Ελάχιστα εδαφικά κέρδη η Ρωσία τον Μάρτιο

Ρεκόρ επιβράδυνσης στις ρωσικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία σημειώθηκε τον Μάρτιο, με τις δυνάμεις να μην κατακτούν νέα εδάφη και ορισμένα να χάνονται, λόγω ουκρανικών αντεπιθέσεων και περιορισμών σε Starlink και Telegram, σύμφωνα με το ISW.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Στους δέκα οι νεκροί από βομβαρδισμούς σε όλη τη χώρα

Μαζική ρωσική αεροπορική επίθεση στην Ουκρανία προκάλεσε τουλάχιστον 10 νεκρούς, με το Κίεβο να κάνει λόγο για «κλιμάκωση». Εκτοξεύθηκαν περίπου 500 drones και πύραυλοι, σύμφωνα με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ Αντρίι Σιμπίχα.
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Μαζική ρωσική επίθεση με σχεδόν 500 drones και πυραύλους

Η Ρωσία εκτόξευσε σχεδόν 500 drones και πυραύλους κατά της Ουκρανίας, ως απάντηση στις προτάσεις για πασχαλινή εκεχειρία, με αποτέλεσμα τρεις νεκρούς σε Μπούτσα, Ζίτομιρ και Χάρκοβο σύμφωνα με τις αρχές.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Μαζική ρωσική επίθεση στην περιφέρεια του Κιέβου με drones

Μαζική επίθεση με ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους πλήττει την περιφέρεια του Κιέβου, με τουλάχιστον έναν νεκρό. Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να καταφύγουν σε καταφύγια καθώς συνεχίζονται οι επιδρομές.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μεντβέντεφ: Κατά της ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ η Μόσχα

Ο Μεντβέντεφ τόνισε ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει την ανεκτική στάση της για ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, αναφέροντας πως η Ένωση μετατρέπεται σε στρατιωτική συμμαχία ανοιχτά εχθρική προς τη Ρωσία και ίσως χειρότερη από το ΝΑΤΟ.