ΓΔ: 2127.33 0.31% Τζίρος: 17.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:39:38
Βλαντιμίρ Πούτιν πορτρέτο
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε δημόσια τοποθέτηση, μπροστά από ρωσική σημαία.

Ελλείψεις φαρμάκων στη Ρωσία εξαιτίας των επιπτώσεων της εισβολής

Ο Ρώσος πρόεδρος Β. Πούτιν ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι η παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων έχει αυξηθεί κατά περίπου 22% στα τρία πρώτα τρίμηνα του 2022, υπάρχει έλλειμμα σε κάποια φάρμακα και οι τιμές έχουν αυξηθεί.

Τις οδυνηρές επιπτώσεις των επιπτώσεων που έχει προκαλέσει η εισβολή στην Ουκρανία διαπιστώνει πλέον ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν που δήλωσε σήμερα ότι υπάρχουν ελλείψεις σε κάποια φάρμακα στη Ρωσία και ότι οι τιμές έχουν αυξηθεί, παρά το γεγονός ότι η χώρα παράγει τα περισσότερα από τα φάρμακά της.

Ενώ τα συνταγογραφούμενα φάρμακα εξαιρούνται από τις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η αποστολή τους στη Ρωσία είναι δυσχερής λόγω των προβλημάτων που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στις μεταφορές, στην ασφάλιση και στα τελωνεία καθώς και άλλων περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με παράγοντες της φαρμακοβιομηχανίας.

«Υπάρχει έλλειψη σε κάποια φάρμακα παρά το γεγονός ότι είδαμε την παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων τα (πρώτα) τρία τρίμηνα της περασμένης χρονιάς να αυξάνεται κατά περίπου 22%», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης με αξιωματούχους που μεταδόθηκε τηλεοπτικά. «Το 60% των φαρμάκων στην αγορά είναι εγχώρια σκευάσματα. Ωστόσο, έχει δημιουργηθεί έλλειμμα σε κάποια φάρμακα και οι τιμές έχουν αυξηθεί», πρόσθεσε ο ίδιος.

Λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πέρυσι τον Φεβρουάριο, οι Ρώσοι έσπευσαν να προμηθευτούν και να αποθηκεύσουν φάρμακα, με τους πολίτες να αγοράζουν μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες φάρμακα αξίας ενός μήνα. Η Ρωσία εισάγει επίσης μεγάλο μερίδιο του ιατρικού της εξοπλισμού, όπως βηματοδότες και συσκευές ραδιοθεραπείας, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ, και η εξάρτησή της είναι ιδιαίτερα μεγάλη σε ό,τι αφορά περισσότερο περίπλοκες συσκευές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones χτυπούν λιμάνι και αγωγό αερίου στην Τουάψε

Ουκρανικά drones προκάλεσαν ζημιές σε λιμάνι και αγωγό αερίου στην Τουάψε, χωρίς αναφορές για τραυματίες. Συνεργεία αποκαθιστούν τις υποδομές. Πάνω από 100.000 κάτοικοι κοντά στη Μόσχα έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω πυρκαγιάς σε υποσταθμό.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αμφιβολίες πρεσβευτή ΝΑΤΟ για ρωσικό ισχυρισμό επίθεσης σε Πούτιν

Ο αμερικανός πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ, Μάθιου Γουίτακερ, εξέφρασε αμφιβολίες για την επίθεση drone κατά της οικίας Πούτιν, σημειώνοντας πως δεν είναι βέβαιος αν συνέβη και ότι θέλει να δει στοιχεία των αμερικανικών υπηρεσιών.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Μοιραζόμαστε την ανησυχία Ουκρανίας για κλιμάκωση του πολέμου

Η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ότι συμμερίζεται τους φόβους της Ουκρανίας πως οι ρωσικές κατηγορίες περί επίθεσης με drones μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για κλιμάκωση του πολέμου, παραθέτοντας τη σχετική προειδοποίηση του Ζελένσκι.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Καμία ένδειξη για ουκρανική επίθεση κατά της οικίας Πούτιν

Δεν υπάρχουν αποδείξεις για τις κατηγορίες της Ρωσίας ότι η Ουκρανία στοχοποίησε την κατοικία του Πούτιν, αναφέρει πηγή κοντά στον Μακρόν, τονίζοντας τη δέσμευση Ουκρανίας και συμμάχων στην ειρήνη, ενώ η Ρωσία κλιμακώνει τον πόλεμο.