ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:02
Επιβατικό αεροπλάνο νύχτα

Η Γαλλία επεκτείνει τα υποχρεωτικά τεστ Covid για ταξιδιώτες από την Κίνα

Η Κίνα εγκατέλειψε την αυστηρή πολιτική της «μηδενικής COVID» στις αρχές Δεκεμβρίου μετά τις διαδηλώσεις κατά των περιορισμών επιτρέποντας στους πολίτες να ταξιδέψουν και στον ιό να εξαπλωθεί ραγδαία ανά τη χώρα.

Η Γαλλία επέκτεινε τα υποχρεωτικά τεστ COVID για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από την Κίνα μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με κυβερνητικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Ενώ κινέζοι αξιωματούχοι έχουν ανακοινώσει ότι ο αριθμός των μολύνσεων έχει κορυφωθεί, κάποιοι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει για την πιθανότητα αύξησης των κρουσμάτων στις επαρχιακές περιοχές που είναι λιγότερο εξοπλισμένες για να διαχειριστούν την κατάσταση καθώς εκατομμύρια Κινέζοι ταξιδεύουν για να βρεθούν με τις οικογένειές τους για τους εορτασμούς της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς.

Στις 30 Δεκεμβρίου η Γαλλία ανακοίνωσε ότι θα απαιτεί από τους ταξιδιώτες από την Κίνα να προσκομίζουν αρνητικό τεστ για COVID που έχει γίνει λιγότερο από 48 ώρες πριν από την αναχώρησή τους καθώς η Κίνα χαλάρωσε τους περιορισμούς για τον κορονοϊό. Το μέτρο, το οποίο επρόκειτο να διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, επέβαλε τεστ για όλες τις πτήσεις από την Κίνα--περιλαμβανομένων πτήσεων με ενδιάμεσο σταθμό--και απαιτούσε από τους ταξιδιώτες αεροπλάνων που έφθαναν από την Κίνα τη χρήση μάσκας.

Η Κίνα εγκατέλειψε την αυστηρή πολιτική της «μηδενικής COVID» στις αρχές Δεκεμβρίου μετά τις διαδηλώσεις κατά των περιορισμών επιτρέποντας στους πολίτες να ταξιδέψουν και στον ιό να εξαπλωθεί ραγδαία ανά τη χώρα. Τη δημοσίευση του κυβερνητικού διατάγματος ανέφερε πρώτη η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Covid-19: Deltacron στη Γαλλία, σημαντική αύξηση κρουσμάτων στην Κίνα

Ενώ στη Γαλλία εντοπίστηκαν κρούσματα από υβριδικά στελέχη του κορονοϊού που συνδυάζουν γονίδια από τις παραλλαγές Δέλτα και Όμικρον οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων εδώ και δύο χρόνια. Σημαντικό το εμβόλιο για τη νόσηση από Όμικρον.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν και Μερτς ζητούν νέο εμπορικό όπλο για την ΕΕ με φόντο την Κίνα

Μακρόν και Μερτς ζητούν από την ΕΕ νέο νομικό οπλοστάσιο για άμεση αντιμετώπιση εμπορικών πολέμων, όπως με την Κίνα, προτείνοντας τον αποκλεισμό των προϊόντων χωρών που πλήττουν την ευρωπαϊκή αγορά. Η επιστολή στάλθηκε στη φον ντερ Λάιεν.
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Διάσκεψη για το Διάστημα: Η Ευρώπη ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα

Η Ευρώπη επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση της στο διάστημα στην πρώτη διεθνή διάσκεψη στο Παρίσι, όπου απουσιάζουν οι ΗΠΑ και η Κίνα. Βιομηχανίες ελπίζουν σε νέα συμβόλαια, με 120 χώρες παρούσες και σημαντικές απουσίες.
Χειρουργική αίθουσα νοσοκομείου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Stago ενισχύει Έρευνα & Ανάπτυξη στην Κίνα για ιατρικό εξοπλισμό

Στη ζώνη ελεύθερου εμπορίου Τιαντζίν, η γαλλική Stago συναρμολογεί αυτοματοποιημένους αναλυτές πήξης αίματος για διανομή στην Κίνα, ενώ έχει πλέον ξεπεράσει το στάδιο απλής παραγωγής και εμπορίας ιατρικού εξοπλισμού.
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία προτείνει καλύτερο συντονισμό υγειονομικών πρωτοκόλλων στην ΕΕ

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Σεμπαστιέν Λεκορνύ ζήτησε άμεση ενίσχυση της συνεργασίας με γειτονικές χώρες και στενότερο συντονισμό των υγειονομικών πρωτοκόλλων στην ΕΕ για την αντιμετώπιση του χανταΐου.