ΓΔ: 1209.34 1.34% Τζίρος: 72.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Evropaiki Enosi, EU, European Union
Φωτο: Shutterstock

Ενεργειακή ασφάλεια και πράσινη μετάβαση στο Συμβούλιο Ενέργειας ΕΕ - ΗΠΑ

Aναμένεται να συζητηθεί το πώς θα διασφαλιστεί η ενεργειακή ασφάλεια επιταχύνοντας παράλληλα την πράσινη μετάβαση. Συγκεκριμένα θα τεθούν οι προοπτικές για τον επόμενο χειμώνα.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος Zοζέπ Μπορέλ και η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον θα συμπροεδρεύσουν αύριο, Τρίτη, στο Συμβουλίο Ενέργειας ΕΕ-ΗΠΑ στις Βρυξέλλες με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και τον αναπληρωτή υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ Ντέιβιντ Τερκ.

Aναμένεται να συζητηθεί το πώς θα διασφαλιστεί η ενεργειακή ασφάλεια επιταχύνοντας παράλληλα την πράσινη μετάβαση. Συγκεκριμένα θα τεθούν οι προοπτικές για τον επόμενο χειμώνα, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ουκρανία και τη Μολδαβία, καθώς και το πώς θα επιταχυνθεί η απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα μέσω τεχνολογιών καθαρής ενέργειας και εξοικονόμησης ενέργειας, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η μετάβαση στην καθαρή ενέργεια είναι κοινωνικά δίκαιη. Επίσης, θα γίνουν συζητήσεις σχετικά με τη μείωση των εκπομπών μεθανίου.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Κομισιόν, η ΕΕ και οι ΗΠΑ είναι στρατηγικοί εταίροι που συνεργάζονται στενά για να πιέσουν παγκοσμίως για φιλόδοξη δράση για το κλίμα, καθώς και για τη βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας και την προώθηση της ενεργειακής διαφοροποίησης.

Πριν από το Συμβούλιο Ενέργειας ΕΕ-ΗΠΑ, περίπου στις 10:15 ώρα Ελλάδας ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ 'Αντονι Μπλίνκεν θα κάνουν δηλώσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Evropaiki Enosi, EU, European Union
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία στην ΕΕ για τις αλλαγές των ΗΠΑ στον κλιματικό νόμο

Ενώ ευρωπαϊκές χώρες έχουν καλωσορίσει τη νέα δέσμευση για την ενεργειακή μετάβαση της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ορισμένες έχουν πει πως φοβούνται ότι μπορεί να αποβεί εις βάρος των δικών τους επιχειρήσεων.
ΔΙΕΘΝΗ

Σ. Μισέλ: Η Ευρώπη πληρώνει βαρύ τίμημα για την ενεργειακή κρίση

Το γεγονός πως η Ευρώπη πρέπει να είναι ένας ισχυρός εταίρος των ΗΠΑ, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπογραμμίζοντας παράλληλα πως πρέπει να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.
ΔΙΕΘΝΗ

Στις ΗΠΑ εγκρίθηκε το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, αργεί ακόμη η Ε.Ε

Ενώ η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε νωρίς σήμερα το πρωί την επιβολή απαγόρευσης ενεργειακών προϊόντων από τη Ρωσία, πληθαίνουν οι φωνές για τις δυσκολίες της Ε.Ε να απεξαρτηθεί από αυτά. Μεγαλύτερη παραγωγή ζήτησε η Αμερικανίδα υπουργός Εργασίας από τις πετρελαϊκές της χώρας της.
reyma-energeia
ΔΙΕΘΝΗ

Στρατηγική συνεργασία μεταξύ ΕΕ και Αργεντινής στον τομέα της ενέργειας

Η ενεργειακή συνεργασία ΕΕ-Αργεντινής για τα επόμενα χρόνια διασφαλίζει τη δίκαιη και καθαρή μετάβαση στις δύο ηπείρους, ενώ δεσμεύτηκαν να περιορίσουν τις διαρροές μεθανίου στην αλυσίδα εφοδιασμού ορυκτών αερίων.