ΓΔ: 1471.63 -0.65% Τζίρος: 85.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Το Πεκίνο θα επιβάλει «επιθεώρηση ασφαλείας» στα εργαλεία τύπου ChatGPT

Το σχέδιο κανονιστικής ρύθμισης αναφέρεται πως επιδιώκει να εξασφαλίσει «την υγιή ανάπτυξη και την εφαρμογή βάσει προδιαγραφών της τεχνολογίας γενετικής τεχνητής νοημοσύνης».

Οι κινεζικές αρχές θα επιβάλουν την πραγματοποίηση μιας «επιθεώρησης ασφαλείας» στα εργαλεία που αναπτύσσονται στην Κίνα και βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως το ChatGPT, σύμφωνα με σχέδιο κανονισμού που αποκαλύφθηκε σήμερα.

«Πριν παράσχουν υπηρεσίες στο κοινό χρησιμοποιώντας προϊόντα γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, πρέπει να γίνεται επιθεώρηση ασφαλείας από τις διευθύνσεις κανονιστικής ρύθμισης του Ίντερνετ», αναφέρεται στο κείμενο που δημοσιοποιήθηκε από την Κινεζική Διοίκηση Κυβερνοχώρου.

Το σχέδιο κανονιστικής ρύθμισης αναφέρεται πως επιδιώκει να εξασφαλίσει «την υγιή ανάπτυξη και την εφαρμογή βάσει προδιαγραφών της τεχνολογίας γενετικής τεχνητής νοημοσύνης».

Τα περιεχόμενα που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη πρέπει «να αντανακλούν τις θεμελιώδεις σοσιαλιστικές αξίες και δεν πρέπει να περιέχουν περιεχόμενο σχετικό με την ανατροπή της κρατικής εξουσίας».

Κυρίως δεν πρέπει να υπάρχουν στο εν λόγω περιεχόμενο «τρομοκρατική ή εξτρεμιστική προπαγάνδα», «φυλετικό μίσος» ή «άλλα περιεχόμενα που μπορούν να διαταράξουν την οικονομική και κοινωνική τάξη».

Η Κινεζική Διοίκηση Κυβερνοχώρου άνοιξε στο κοινό για σχολιασμό αυτό το σχέδιο κανονιστικής ρύθμισης το οποίο, στο πολύ συγκεντρωτικό κινεζικό πολιτικό σύστημα, έχει πολλές πιθανότητες να τεθεί σε ισχύ.

Το κείμενο παρουσιάσθηκε ενώ πολυάριθμες κινεζικές επιχειρήσεις τεχνολογίας όπως οι Baidu, Alibaba, JD.com, Netease ή ByteDance (ο μητρικός οίκος του TikTok), ανακοίνωσαν τις τελευταίες εβδομάδες ότι εργάζονται πάνω στο δικό τους μοντέλο ενός ρομπότ συνομιλητή, ελπίζοντας ότι έτσι θα επωφεληθούν από την επιτυχία του πρωτοποριακού αμερικανικού ChatGPT.

Η Κίνα έχει ανακοινώσει το φιλόδοξο σχέδιο να γίνει μέχρι το 2030 παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και το γραφείο συμβούλων McKinsey εκτιμά πως ο τομέας θα μπορούσε να συνεισφέρει μέχρι τότε κάθε χρόνο έως και 600 δισεκατομμύρια δολάρια στο κινεζικό ΑΕΠ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

xi jinping-china-kina
ΔΙΕΘΝΗ

Στην Κίνα ο πρόεδρος της Αιγύπτου και άλλοι Άραβες ηγέτες από αύριο

Από την 28η Μαΐου ως την 1η Ιουνίου οι Άραβες ηγέτες θα επισκεφθούν το Πεκίνο και θα παραβρεθούν «στην τελετή έναρξης της 10ης υπουργικής συνόδου του Φόρουμ Συνεργασίας Κίνας - Αραβικών Κρατών».
south Korea
ΔΙΕΘΝΗ

Νότια Κορέα και Κίνα ξεκινούν διπλωματικό διάλογο και διάλογο ασφάλειας

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας και ο Κινέζος πρωθυπουργός είχαν συνομιλίες ενόψει συνόδου κορυφής που θα έχουν με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Φούμιο Κισίντα--την πρώτη τριμερή συνάντησή τους την τελευταία τετραετία και πλέον.
EU_China
ΔΙΕΘΝΗ

H E.E. σχεδιάζει επιβολή δασμών σε κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε την περασμένη Τρίτη ότι η Ευρώπη θα έχει μία «εξατομικευμένη προσέγγιση» και οι όποιοι δασμοί επιβληθούν θα «είναι αντίστοιχοι με το επίπεδο της ζημιάς» που προκαλείται.
China, Kina, Taiwan, Taivan, Taiban
ΔΙΕΘΝΗ

Ολοκληρώθηκαν οι κινεζικές στρατιωτικές ασκήσεις δίπλα στην Ταϊβάν

Η Κίνα, που θεωρεί την Ταϊβάν δικό της έδαφος, πραγματοποίησε τις ασκήσεις «Κοινό Ξίφος-2024Α» τρεις ημέρες μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου Λάι Τσινγκ-τε, τον οποίο το Πεκίνο χαρακτηρίζει «αυτονομιστή».