ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Bernie Sanders-Usa-Dimokratikoi
Shuttertock

Πρώτος στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα των Δημοκρατικών ο Μπέρνι Σάντερς

Ο Σάντερς συγκεντρώνει το 20% στη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Des Moines Register. Η Αμερικανίδα γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν συγκέντρωσε το 17% των προτιμήσεων στην ίδια δημοσκόπηση.

Πρώτος μεταξύ των διεκδικητών για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές εμφανίζεται ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στην Άιοβα, μια πολιτεία κλειδί, και δημοσιεύθηκε χθες Παρασκευή.
Ο Σάντερς συγκεντρώνει το 20% στη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Des Moines Register.

Ο 78χρονος γερουσιαστής, αφού υπέστη καρδιακό επεισόδιο στις αρχές Οκτωβρίου, συνέχισε τη μάχη του για τον Λευκό Οίκο και ολοκλήρωσε το 2019 με πολύ θετικό τρόπο, καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει πολύ περισσότερες δωρεές από τους αντιπάλους του για το χρίσμα. Κάτι που θεωρείται ακόμη πιο εντυπωσιακό καθώς δεν δέχεται παρά τα χρήματα μικρών δωρητών.

Η Αμερικανίδα γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν συγκέντρωσε το 17% των προτιμήσεων στην ίδια δημοσκόπηση, ενώ ακολουθεί ο πρώην δήμαρχος του Σάουθ Μπεντ της Ιντιάνα, ο 37χρονος Πιτ Μπούτιτζατζ, με 16%, σημειώνοντας πτώση 9 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με 15%, ποσοστό που παραμένει ίδιο σε σχέση με τον Νοέμβριο.
Τα αποτελέσματα στην Άιοβα είναι καθοριστικής σημασίας για την επιλογή του υποψηφίου των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, καθώς είναι η πρώτη όπου διεξάγονται οι εσωκομματικές εκλογές, φέτος στις 3 Φεβρουαρίου.

Για τους υποψήφιους είναι κρίσιμο να βρίσκονται στην πρώτη τριάδα στην Άιοβα, καθώς στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές όσοι δεν τα κατάφεραν είδαν τις προεκλογικές τους εκστρατείες να σταματούν πριν τη δεύτερη εσωκομματική ψηφοφορία που διεξάγεται στο Νιού Χάμσαϊρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τεχεράνη καταγγέλει τις ΗΠΑ ότι παραβίασαν τις συμφωνίες τους

Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για αεροπορικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις παρακολούθησης στις νότιες ακτές του, κάνοντας λόγο για παραβίαση της συμφωνίας που στοχεύει στον τερματισμό του πολέμου, και καταγγέλλει αθέτηση αμερικανικών δεσμεύσεων.
Ντόναλντ Τραμπ χειρονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ εξαπολύει νέες απειλές προς το Ιράν

Ο Τραμπ απείλησε το Ιράν μετά από νέες αμερικανικές επιθέσεις σε ιρανικούς στόχους, τονίζοντας ότι αν συνεχιστούν οι παραβιάσεις της εκεχειρίας, οι ΗΠΑ ίσως αναγκαστούν να «ολοκληρώσουν στρατιωτικά» τη σύγκρουση.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ορίζει τον Λανς Σρόγερ νέο επικεφαλής της υπηρεσίας ICE

Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον διορισμό του Λανς Σρόγερ, πρώην αστυνομικού της Οκλαχόμα, ως νέου επικεφαλής της ICE, διαδεχόμενου τον Τοντ Λάιονς. Ο Σρόγερ διαθέτει 29 χρόνια εμπειρίας στην επιβολή του νόμου.
Αντώνης Σαμαράς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αντώνη Σαμαρά με την πρέσβη των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

Η πρέσβης των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, δηλώνοντας πως στόχος της είναι η συνεργασία με ηγετικές προσωπικότητες για την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.