ΓΔ: 1170.13 0.14% Τζίρος: 93.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η Πορτογαλία «ανάβει» τις μηχανές για το πρώτο ορυχείο λιθίου

Πλέον η Πορτογαλία σκοπεύει να προχωρήσει στην παραγωγή υψηλότερου εμπλουτισμού λίθιο που είναι κατάλληλο για να χρησιμοποιηθεί σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ηλεκτρικές συσκευές.

Η πορτογαλική υπηρεσία για την Προστασία του Περιβάλλοντος (APA) ενέκρινε υπό όρους τη λειτουργία του πρώτου ορυχείου λιθίου στη χώρα, η οποία διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη αυτού του μετάλλου, κρίσιμου για την κατασκευή μπαταριών και την ενεργειακή μετάβαση.

Η APA ενέκρινε, υπό πολλούς όρους, τα σχέδια της βρετανικής εταιρείας Savannah Resources να προχωρήσει στην εξαγωγή λιθίου κοντά στο χωριό Μποτίκας, που βρίσκεται στη βορειοανατολική Πορτογαλία, όπως ανέφερε υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Το σχέδιο για το ορυχείο «τροποποιήθηκε σημαντικά» σε σχέση με την αρχική πρόταση προκειμένου «να δοθούν εγγυήσεις για το περιβάλλον», οι οποίες αφορούν μεταξύ άλλων την προστασία των τρεχούμενων νερών, τη βιοποικιλότητα ή τη διαχείριση των απορριμμάτων, διευκρίνισε η APA.

Από την πλευρά της η Savannah εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση, τονίζοντας ότι είναι «η πρώτη φορά» που η APA εγκρίνει τη δημιουργία ορυχείου λιθίου στην Πορτογαλία. Έγινε «ένα σημαντικό βήμα» για αυτό που μπορεί να γίνει το μεγαλύτερο ορυχείο λιθίου στη δυτική Ευρώπη, εκτίμησε.

Εκτός από τα σχέδια της Savannah στο Μποτίκας και αυτά της πορτογαλικής εταιρείας Lusorecursos στη γειτονική περιοχή Μονταλέγκρε, που έχει προχωρήσει λιγότερο, η κυβέρνηση της Πορτογαλίας προχώρησε πέρυσι σε διεθνή πρόσκληση για την υποβολή προσφορών προκειμένου να γίνουν έρευνες για τον εντοπισμό λίθιο σε έξι επαρχίες της χώρας.

Η Πορτογαλία είναι ήδη η βασική παραγωγός λιθίου στην Ευρώπη, αλλά προς το παρόν το μέταλλο χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά για την κεραμική και την υαλουργία. Πλέον η χώρα σκοπεύει να παράξει υψηλότερου εμπλουτισμού λίθιο που είναι κατάλληλο για να χρησιμοποιηθεί σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ηλεκτρικές συσκευές.

Μαζί με το κοβάλτιο και το νικέλιο, το λίθιο είναι μεταξύ των μετάλλων που είναι απαραίτητα για την κατασκευή ηλεκτρικών μπαταριών, οι οποίες χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρικά οχήματα. Προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή της, κυρίως από την Κίνα, η ΕΕ ετοιμάζεται να ανοίξει ορυχεία και διυλιστήρια για να επεξεργάζεται το λίθιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Μαζικές διαδηλώσεις στην Πορτογαλία λόγω του υψηλού κόστους στέγασης

Χιλιάδες Πορτογάλοι, που εκτιμούν ότι οι ενέργειες της σοσιαλιστικής κυβέρνησης δεν αρκούν, αναμένεται να βγουν σήμερα στους δρόμους της Λισαβόνας και περίπου άλλων 20 πόλεων της χώρας.
ilektrokinisi
ΔΙΕΘΝΗ

Μεγαλύτερο είναι το κόστος των ελαστικών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

H πρώτη αλλαγή ελαστικών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πραγματοποιείται κατά μέσο όρο στα 28.776 χλμ. και αυτή γίνεται κατά μέσο όρο στις 551 ημέρες σε σύγκριση με 38.936 χλμ. και τις 670 ημέρες στα συμβατικά αυτοκίνητα.
ΔΙΕΘΝΗ

Το νέο smartphone που έχει σχεδιαστεί για χρήση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία κυκλοφόρησε το Nio Phone το οποίο θα είναι αρχικά διαθέσιμο μόνο στην Κίνα, προσφέροντας τη δυνατότητα στον οδηγό να ειδοποιήσει το αυτοκίνητό του να οδηγηθεί σε συγκεκριμένη τοποθεσία.
ΔΙΕΘΝΗ

Κόντρα Κίνας με Ευρωπαϊκή Ένωση με φόντο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Το Πεκίνο καταγγέλλει την έρευνα της ΕΕ στα κινεζικά ηλεκτροκίνητα οχήματα ως «ξεκάθαρη πράξη προστατευτισμού». Η έρευνα που θα καθορίσει αν απαιτούνται τιμωρητικοί δασμοί για να προστατευθούν οι παραγωγοί της ΕΕ.