Φώτο: Shuttertsock

Νέα ρεκόρ στη Wall Street, πάνω από τις 3.300 μονάδες ο S&P 500

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα τριμήνου της Morgan Stanley αλλά και η υπογραφή της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ και Κίνας σπρώχνουν το αμερικανικό χρηματιστήριο σε νέα υψηλά.

Έντονα ανοδικά κινείται η Wall Street με τους Δείκτες να σημειώνουν νέα ιστορικά ρεκόρ. Ο S&P 500 ξεπέρασε για πρώτη φορά τις 3,300 μονάδες ενώ σε νέα υψηλά βρίσκονται αυτή την ώρα Dow Jones και Nasdaq. Το αγοραστικό ενδιαφέρον και την αισιοδοξία τροφοδοτούν τα θετικά νέα με τη χθεσινή υπογραφή της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας αλλά και τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η Morgan Stanley.

Ο Dow Jones βρίσκεται στις 29,191 με άνοδο +0.55%, ο S&P 500 ενισχύεται κατά +0.49% στις 3,305 μονάδες και ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,68% στις 9,321.

Νωρίτερα η Morgan Stanley συνέχισε τον χορό των ανακοινώσεων τριμήνου παρουσιάζοντας κέρδη ενισχυμένα κατά 46%, στα 2,24 δισ. δολάρια ή 1,30 δολάρια ανά μετοχή. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμενόταν 99 σεντς ανά μετοχή. Τα έσοδα της αυξήθηκαν κατά 7% στα 10,86 δισ, δολάρια με την αρχική εκτίμηση να τα θέλει στα 9,72 δισ.

Στα θετικά νέα της ημέρας επίσης και η αύξηση στις λιανικές πωλήσεις τον Δεκέμβριο κατά 0,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου. Αυξημένες κατά 0,3% ήταν και οι τιμές εισαγωγών. Παράλληλα οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ εμφανίστηκαν μειωμένες κατά 10.000 στις 204.000 συμπληρώνοντας πέντε συνεχόμενες εβδομάδες σε πτώση. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ και ο Κινέζος αντιπρόεδρος Λιού Χε υπέγραψαν το κείμενο της συμφωνίας που ο Τραμπ χαρακτήρισε ως «ιστορική». Το πλήρες κείμενο της συμφωνίας δόθηκε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα και ορισμένες πλευρές της έκοψαν κάπως την φόρα των επενδυτών. Για παράδειγμα, η αναφορά σε αγορές αγροτικών προϊόντων από την Κίνα ανάλογα με τη ζήτηση που θα υπάρχει και όχι με δεσμεύσεις για συγκεκριμένα ποσά μετρίασε τον ενθουσιασμό της αγοράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ