ΓΔ: 1410.69 -1.93% Τζίρος: 72.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:29:30 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Bell προχωράει σε 1.300 απολύσεις

Σύμφωνα με την εταιρεία οι ζημιές αυξάνονται κάθε χρόνο παρά την ηγετική θέση του ομίλου στην αγορά με τα έσοδα να συρρικνώνονται εξαιτίας της κυριαρχίας των ψηφιακών πλατφορμών και κοινωνικών δικτύων.

Η BCE, η μεγαλύτερη επιχείρηση του τομέα των επικοινωνιών στον Καναδά, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη πως θα προχωρήσει στην κατάργηση 1.300 θέσεων εργασίας και στο κλείσιμο ή την πώληση των εννέα από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της, στο πλαίσιο ευρείας αναδιοργάνωσής της, λόγω κυρίως της συρρίκνωσης της ακροαματικότητας.

Σε ανοικτή επιστολή του προς τους εργαζόμενους, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Bell, ο Μίρκο Μπίμπιτς, αποκάλυψε ότι η εταιρεία υπέστη ετήσια ζημία 40 εκατομμυρίων καναδικών δολαρίων (27,7 εκατ. ευρώ) στον τομέα της ενημέρωσης και ότι η ζημία «συνεχίζει να αυξάνεται κάθε χρόνο παρά την ηγετική μας θέση» στον τομέα. Η κερδοφορία των ραδιοφωνικών σταθμών του ομίλου υποδιπλασιάστηκε από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Η Bell Canada εξάλλου προβλέπει ετήσια ζημία 250 εκατομμυρίων καναδικών δολαρίων στον τομέα των υπηρεσιών της παραδοσιακής τηλεφωνίας. Τα έσοδα των μέσων, σύμφωνα με στελέχη της BCE, «μεταναστεύουν σε ξένες ψηφιακές πλατφόρμες», όπως η Google και η Meta (Facebook, Instagram), ενώ ο αριθμός των συνδρομητών και των ακροατών βρίσκεται σε «μόνιμη πτώση» καθώς πλέον το κοινό στρέφεται στις πλατφόρμες streaming.

Η εταιρεία επικαλείται επίσης τη «μείωση των προϋπολογισμών των διαφημιζομένων» και «το δύσκολο ρυθμιστικό περιβάλλον, που προσαρμόζεται πολύ αργά» στις αλλαγές στον κλάδο των ΜΜΕ«Για να επιτύχουμε αυτή τη μεταμόρφωση, πρέπει να ευθυγραμμίσουμε (...) τα κόστη με τα δυνητικά έσοδά μας σε καθέναν από τους τομείς δραστηριότητάς μας», ανέφερε ο κ. Μπίμπιτς.

Αυτές που θα υποστούν το πιο βαρύ χτύπημα είναι οι θέσεις των διοικητικών υπαλλήλων (6%), ενώ ο αριθμός των ανώτερων στελεχών της διοίκησης θα μειωθεί κατά 20% σε σύγκριση με το 2020.

Εξάλλου, η BCE θα δημιουργήσει ενιαία αίθουσα σύνταξης για να αυξηθεί «η συνεργασία και η αποτελεσματικότητα» των ΜΜΕ της, ανέφερε ο Ρίτσαρντ Γκρέι, αντιπρόεδρος αρμόδιος για τον τομέα της ενημέρωσης. Τα γραφεία του ομίλου στο Λονδίνο και στο Λος Άντζελες θα κλείσουν. Αυτό στην Ουάσιγκτον θα δει το προσωπικό του να μειώνεται.

Έξι ραδιοφωνικοί σταθμοί, οι οποίοι εκπέμπουν από τη μια άκρη του Καναδά ως την άλλη, θα κλείσουν. Άλλοι τρεις, στο Οντάριο, θα πωληθούν, προϋποτιθεμένης της έγκρισης του εποπτικού φορέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

mask-tesla
ΔΙΕΘΝΗ

Περικοπές θέσεων εργασίας για την Tesla ετοιμάζει ο Έλον Μασκ 

Οι επενδυτές έχουν καλέσει όλο και περισσότερο τον Μασκ να επικεντρωθεί περισσότερο στο μάρκετινγκ, καθώς η αύξηση των παγκόσμιων πωλήσεων EV έχει επιβραδυνθεί και περισσότεροι ανταγωνιστές έχουν εισέλθει στην αγορά
google, artificial intelligence
ΔΙΕΘΝΗ

Απόλυση 28 εργαζομένων της Google για μια σύμβαση με το Ισραήλ

Οι διαδηλωτές ζητούσαν την ακύρωση μιας σύμβασης ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που λέγεται Project Nimbus, για υπηρεσίες απομακρυσμένων υπολογιστών (cloud) που παρέχονται στον ισραηλινό στρατό και την κυβέρνηση.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο γενικός διευθυντής της Google ανακοίνωσε νέες περικοπές θέσεων εργασίας

Στις αρχές του 2023, η Google έβαλε σε εφαρμογή ένα σχέδιο που προέβλεπε την κατάργηση περίπου 12.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως, ήτοι λίγο πάνω από το 6% του δυναμικού της, προκειμένου να το προσαρμόσει έπειτα από δύο χρόνια φρενήρους ανάπτυξης στη μετά την πανδημία εποχή.
Panama
ΔΙΕΘΝΗ

Παναμάς: Η FQM θέλει να προχωρήσει στην κατάργηση 7.000 θέσεων εργασίας

Η καναδική εταιρεία δικαιολόγησε το αίτημα αυτό επικαλούμενη το γεγονός πως «οι αποκλεισμοί δρόμων» το τελευταίο διάστημα την υποχρέωσαν να «αναστείλει προσωρινά την παραγωγή» στο μεταλλείο.
5G-diktyo-texnologia-tilepikoinwnies-smartphones
ΔΙΕΘΝΗ

Η BT θα προχωρήσει στην περικοπή έως 55.000 θέσεων εργασίας στην Βρετανία

Η εταιρεία επεξεργάζεται σχέδιο μετασχηματισμού προκειμένου να δημιουργήσει ένα εθνικό δίκτυο οπτικών ινών υπό τη διοίκηση του Φίλιπ Τζάνσεν, αναπτύσσοντας παράλληλα υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας 5G.