ΓΔ: 1357.3 -2.40% Τζίρος: 150.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

IEA: Η παγκόσμια κατανάλωση άνθρακα ανήλθε σε νέο υψηλό ρεκόρ το 2022

Η ζήτηση από τις χώρες με τη μεγαλύτερη κατανάλωση, την Κίνα και την Ινδία, αυξήθηκε περισσότερο από 5%, υπεραντισταθμίζοντας τις μειώσεις που σημειώθηκαν αλλού.

Η παγκόσμια κατανάλωση άνθρακα ανήλθε σε νέο υψηλό ρεκόρ το 2022 και θα παραμείνει σε αυτό το επίπεδο φέτος καθώς η ισχυρή αύξηση στην Ασία αντισταθμίζει τις μειώσεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ανέφερε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA).

Η κατανάλωση άνθρακα πέρυσι αυξήθηκε κατά 3,3% στους 8,3 δισ. τόνους, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση του ΙΕΑ για την αγορά άνθρακα.

Φέτος και την επόμενη χρονιά, οι μικρές μειώσεις στην παραγωγή ενέργειας από την καύση άνθρακα πιθανόν να αντισταθμιστούν από τις αυξήσεις στη βιομηχανική παραγωγή του άνθρακα, σύμφωνα με την έκθεση.

Κατά το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, η ζήτηση για άνθρακα μειώθηκε ταχύτερα από το αναμενόμενο στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση – κατά 24% και 16%, αντίστοιχα.

Ωστόσο, η ζήτηση από τις χώρες με τη μεγαλύτερη κατανάλωση, την Κίνα και την Ινδία, αυξήθηκε περισσότερο από 5%, υπεραντισταθμίζοντας τις μειώσεις που σημειώθηκαν αλλού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Παγκόσμιο φόρο στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα προτείνει το ΔΝΤ

Το Ταμείο σημειώνει ότι αρκετές χώρες επικεντρώνουν σε μεγάλο βαθμό την πολιτική τους για τη μείωση των εκπομπών ρύπων σε δημόσιες επενδύσεις για την πράσινη μετάβαση και επιδοτήσεις των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
energeia_ape
ΔΙΕΘΝΗ

Υπέρ της «δίκαιης» κατανομής κόστους για τις ΑΠΕ το γερμανικό ΥΠΟΙΚ

Η διαμάχη μεταξύ των βόρειων και των νότιων κρατιδίων έχει ενταθεί πρόσφατα, με τους κατοίκους των βόρειων να διαμαρτύρονται για τις υψηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή τους, παρά τη φθηνότερη παραγωγή αιολικής ενέργειας εκεί.
Germany-Electric Cars
ΔΙΕΘΝΗ

Λύση στη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων δίνει η ηλιακή ενέργεια

Οι ειδικοί τονίζουν τις σημαντικές δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας, όπου χάρη στα ηλιακά πάνελ που θα υπάρχουν στην οροφή του αυτοκινήτου, θα επιτρέπεται η πλήρωση της ηλεκτρικής ενέργειας.
ΔΙΕΘΝΗ

Εγκαταλείπει τον άνθρακα η Αυστραλία και στρέφεται σε ανανεώσιμες πηγές

Η Αυστραλία είναι εδώ και πολύ καιρό μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς και εξαγωγούς άνθρακα παγκοσμίως και πολλές κυβερνήσεις αντιστέκονταν στις πιέσεις να περιοριστεί η δραστηριότητα του άνθρακα στο ενεργειακό της μείγμα.