ΓΔ: 2229.59 -1.37% Τζίρος: 232.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:11
Φώτο: Shutterstock

ΠΟΥ: Νωρίς για να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον κοροναϊό

Ο διευθυντής του ΠΟΥ δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει επί του παρόντος «καμιά απόδειξη» μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο εκτός της Κίνας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι «πάρα πολύ νωρίς» να αποφανθεί ότι ο ιός που εμφανίστηκε στην Κίνα και άρχισε να μεταδίδεται ανά τον κόσμο συνιστά «κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος».

«Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία, είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Κίνα. Αλλά δεν είναι ακόμη μια κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης σε παγκόσμια κλίμακα. Ίσως και να εξελιχθεί έτσι», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη ο διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους.

Ο διευθυντής του ΠΟΥ δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει επί του παρόντος «καμιά απόδειξη» μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο εκτός της Κίνας.

«Ξέρουμε ότι υπάρχει μια μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο στην Κίνα, αλλά επί του παρόντος αυτή η μετάδοση δείχνει να περιορίζεται σε ομάδες οικογενειών και σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που φροντίζουν ασθενείς προσβεβλημένους από τον ιό. Επί του παρόντος δεν υπάρχει καμιά απόδειξη μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο εκτός της Κίνας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να εξελιχθεί έτσι», τόνισε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τμήμα κίνησης νοσοκομείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Economist: Η διαδρομή των καρκινοπαθών στο σύστημα Υγείας

Ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στην 6η Σύνοδο Κορυφής για τον Καρκίνο τόνισε τα βήματα προόδου στην ογκολογική φροντίδα, την ανάγκη καλύτερης πρόσβασης, βελτίωσης θεραπευτικών χρόνων και τον ρόλο του ογκολογικού φακέλου.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγιασμός θεμελίωσης νέου κτηρίου στο «Αττικόν» με δωρεά ΙΣΝ

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εγκαινίασαν την ανέγερση δύο νέων κτηρίων δωρεάς ΙΣΝ στο Νοσοκομείο Αττικόν, που θα αυξήσουν τις κλίνες και θα βελτιώσουν τις συνθήκες για γιατρούς και ασθενείς.