Φώτο: Shutterstock

Στη Βουλή των Αντιπροσώπων καταθέτει ο Πομπέο για τις κινήσεις σε Ιράν και Ιράκ

Ο ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο θα καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, για την πολιτική της Ουάσιγκτον αναφορικά με το Ιράν και το Ιράκ.

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων στη Βουλή των Αντιπροσώπων ανακοίνωσε χθες την επίτευξη συμφωνίας με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο προκειμένου να καταθέσει δημοσίως για την (εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ) απέναντι στο Ιράν και το Ιράκ.

Η επίτευξη της συμφωνίας έγινε δυνατή μετά τις απειλές για την έκδοση κλήσης προς κατάθεση για τον Πομπέο με δεδομένες προηγούμενες αρνήσεις του να εμφανιστεί ενώπιον της επιτροπής.

Ο Δημοκρατικός βουλευτής και πρόεδρος της επιτροπής Έλιοτ Ένγκελ δήλωσε πως μίλησε χθες με τον Πομπέο και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ συμφώνησε να εμφανιστεί ενώπιον της επιτροπής σε μία ακρόαση, ξεχωριστά από την ετήσια ακρόαση για τον προϋπολογισμό του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του ο Ένγκελ πρόσθεσε ότι θα γνωστοποιήσει την ημερομηνία διεξαγωγής της ακρόασης του Πομπέο σύντομα.

Μέλη του Κογκρέσου, συμπεριλαμβανομένων και Ρεπουμπλικάνων, πιέζουν την κυβέρνηση Τραμπ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αδρανοποίηση του Ιρανού στρατιωτικού διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί από στοχευμένο βομβαρδισμό αμερικανικού ΜΕΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

USA-flag-Irak
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ διαμηνύουν ότι θα «τιμωρούν» όποιον «παραβιάζει» τις «κυρώσεις του ΟΗΕ»

Η κίνηση εγείρει την απειλή μείζονος διπλωματικής κρίσης στον διεθνή οργανισμό. Ο Τραμπ αναμένεται να αναφερθεί στο Ιράν όταν απευθυνθεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την επόμενη εβδομάδα, η οποία θα γίνει κατά κύριο λόγο ψηφιακά.