ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στο Μπουργκάς θα διεξαχθεί η πρώτη Ολυμπιάδα Τεχνητής Νοημοσύνης

Όμάδες από 15 χώρες και εκπρόσωποι από κορυφαία πανεπιστήμια έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση για συμμετοχή στην Ολυμπιάδα, όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας και Επιστημών της Βουλγαρίας, Γκαλίν Τζοκόφ.

Η Βουλγαρία θα φιλοξενήσει την πρώτη Διεθνή Ολυμπιάδα στην Τεχνητή Νοημοσύνη, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Επιστημών σήμερα. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Μπουργκάς (στη Μαύρη Θάλασσα) το καλοκαίρι του 2024.

Εβδομάδες αφότου ανακοινώθηκε, ομάδες από 15 χώρες και εκπρόσωποι από κορυφαία πανεπιστήμια έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση για συμμετοχή στην Ολυμπιάδα, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας και Επιστημών Γκαλίν Τζοκόφ, κατά τη διάρκεια μιας τελετής βράβευσης της βουλγαρικής ομάδας κυβερνοασφάλειας. Η ομάδα αποτελείται από μέλη ηλικίας 14 έως 25 ετών. Φέτος, έκαναν το ντεμπούτο τους στον διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας της ΕΕ (EU Cybersecurity Challenge) και κατατάχθηκαν 19οι.

Ο Βούλγαρος υπουργός υπενθύμισε πως στο παρελθόν η Βουλγαρία οργάνωσε πολλές διεθνείς Ολυμπιάδες και διαγωνισμούς, όπως την πρώτη Ολυμπιάδα στην τεχνολογία της πληροφορικής, που πραγματοποιήθηκε στο Πράβετς (δυτική Βουλγαρία) το 1989. Η Βουλγαρία οργάνωσε επίσης μια ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα για την εκπαίδευση στην Κοινωνία των Πολιτών.

«Μπορούμε να εργαστούμε από κοινού στο να πραγματοποιήσουμε έναν διεθνή διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας», τόνισε ο υπουργός.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ρομποτικός βοηθός καθαρισμού λειτουργεί στο αεροδρόμιο της Σόφιας

Ο πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου, ο Χεσούς Καμπαγιέρο, δήλωσε ότι ο SOFie δεν είναι μόνο ένας αποτελεσματικός βοηθός που θα βελτιώσει τον χώρο αλλά και ένας μαγνήτης για το επιβατικό κοινό.
robot-texniti noimosini-mathites
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Εκατοντάδες μαθήτριες και μαθητές δημιούργησαν τα δικά τους ρομπότ

Τα παιδιά είχαν στη διάθεσή τους τέσσερις ώρες για να δημιουργήσουν και να προγραμματίσουν τη ρομποτική τους δημιουργία, χωρίς προπονητές, συμμετείχαν στο 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής στη Θεσσαλονίκη.