ΓΔ: 925.83 0.17% Τζίρος: 68.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
Φωτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (09/05 - 15/05)

Η πρεμιέρα της μετοχής της Τρ. Πειραιώς, η έκδοση ομολόγου από την Costamare, οι νέες αντικειμενικές τιμές, ο κίνδυνος εμπλοκής με τις τιτλοποιήσεις και οι εξελίξεις στην Αττική Οδό ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν πιο πολύ την προηγούμενη εβδομάδα.

Η πρεμιέρα της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στο ΧΑ, η έκδοση ομολόγου από την Costamare της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, οι νέες αντικειμενικές τιμές και οι αυξήσεις στην Αττική, η επιδότηση παγίων δαπανών και το πώς επηρεάζει η πανδημία τον μαζικό τουρισμό, ο κίνδυνος ντόμινο στις τιτλοποιήσεις από το «πάγωμα» των πλειστηριασμών, η πλατφόρμα για την εστίαση, ο «εμφύλιος» του υπ. Υποδομών με το ΤΑΙΠΕΔ για την Αττική Οδό και γιατί οι 900 μονάδες του Δείκτη κρύβουν την αληθινή εικόνα της αγοράς ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα 10 πιο δημοφιλή θέματα του Business Daily την εβδομάδα 09 Μαϊου με 15 Μαϊου ήταν: 

1. Η πρεμιέρα της Πειραιώς στο ΧΑ: Η «βουτιά», τα 135 εκατ. και η συνέχεια, 09/05/2021

Πώς «σκούπισαν» 17 εκατ. μετοχές από το limit down μέσα σε 20 λεπτά. Οι χιλιάδες εντολές αγοράς - καρμπόν 757 τεμαχίων πιθανότατα από private bank για λογαριασμό πελατών της. Τι αναμένεται την επόμενη εβδομάδα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

2. Πρόσω ολοταχώς για το Χρηματιστήριο Αθηνών βάζει η ποντοπόρος ναυτιλία, 13/05/2021

Η έκδοση ομολόγου 100 εκατ. ευρώ από την Costamare της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου φέρνει για πρώτη φορά μια ναυτιλιακή εταιρεία στο ΧΑ, ενώ ετοιμάζεται και δεύτερη μεγάλη εταιρεία για νέα έκδοση. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

3. Ακίνητα: «Καίνε» Αθήνα και νότια προάστια οι νέες αντικειμενικές τιμές, 15/05/2021

Από τις ασκήσεις που κάνει το υπ. Οικονομικών προκύπτουν αυξήσεις ακόμη και πάνω από 100% σε περίπου 7.000 περιοχές της χώρας και μειώσεις σε περίπου 4.000 περιοχές. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

4. Ποιοι και πόσα θα πάρουν με κουπόνια για την επιδότηση παγίων δαπανών, 10/05/2021

Μέσα στον Μάιο ενεργοποιείται το νέο πρόγραμμα των 500 εκατ. ευρώ. Επιχειρήσεις θα μπορούν να λαμβάνουν το 35% του ποσού που πήραν ως επιστρεπτέα προκαταβολή για πληρωμή φόρων - εισφορών. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

5. Ο ιός «σκότωσε» τον μαζικό τουρισμό: Ποιες είναι οι οκτώ νέες τάσεις, 11/05/2021

Ισπανία και Ιταλία στρέφονται σε νέο μοντέλο, με λιγότερους επισκέπτες και μεγαλύτερη δαπάνη από κάθε τουρίστα. Υψηλή ζήτηση στην Ελλάδα για διακοπές σε βίλες με βραχυχρόνια μίσθωση. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

villa-tourismos-akinita

 

6. Κίνδυνος ντόμινο στις τιτλοποιήσεις από το «πάγωμα» των πλειστηριασμών, 12/05/2021

Επιστολές από τράπεζες και servicers στην κυβέρνηση. Προειδοποιούν, σύμφωνα με πληροφορίες του Business Daily, ότι είναι αδύνατον να επιτευχθούν οι στόχοι ανακτήσεων και ζητούν παράταση της προθεσμίας στους 36 μήνες. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

7. Εκδίδει ομόλογο στο Χρηματιστήριο η ναυτιλιακή CostaMare, 12/05/2021

Υπενθυμίζεται ότι η προσπάθεια της Costamare Shipping Co S.A. για έκδοση ομολόγου στο Χ.Α. είχε αρχίσει το καλοκαίρι του 2017, όμως λόγω της ευρύτερης κρίσης στην αγορά κρίθηκε ότι θα ήταν καλύτερο να γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8. Άνοιξε η πλατφόρμα για την εστίαση, ποιοι μπορούν να λάβουν έως 100.000, 10/05/2021

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης η εκταμίευση της ενίσχυσης για τις επιχειρήσεις εστίασης θα γίνεται μέσα σε τέσσερις εβδομάδες από την υποβολή της αίτησης. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

9. Μαίνεται ο «εμφύλιος» του υπ. Υποδομών με το ΤΑΙΠΕΔ για την Αττική Οδό, 10/05/2021

«Σέρνονται» οι διαδικασίες την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης και τα μεγάλα έργα επεκτάσεων, καθώς στην κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν έχει τον τελευταίο λόγο το ΤΑΙΠΕΔ ή το υπουργείο Υποδομών. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

10. Γιατί οι 900 μονάδες του Δείκτη κρύβουν την αληθινή εικόνα της αγοράς, 11/05/2021

Οι σημαντικές μετοχές που έχουν γυρίσει σε επίπεδα 2007 - 2008, η μεγάλη αύξηση τζίρου με είσοδο κεφαλαίων και η ενεργοποίηση χρηματιστηριακών κωδικών δείχνουν την πραγματική δυναμική που αναπτύσσεται στο ΧΑ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

eurobank
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (30/05 - 05/06)

Tο νέο μοντέλο εργασίας της Eurobank, το ενδιαφέρον για τα Kiosky's, η «μάχη» για το ρεύμα και η άνοδος των ενοικίων ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (18–24/4)

Το ενδιαφέρον των επενδυτών για την αύξηση κεφαλαίου στην Πειραιώς, οι απάτες με τα μέτρα στήριξης και οι αλλαγές που αφήνει η πανδημία στην οικονομία ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων άρθρων του Business Daily την περασμένης εβδομάδας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (10–17/4)

Η αύξηση κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς, η πολύ καλή πορεία της ζυθοποιίας Βεργίνα, οι εξελίξεις στην Ελλάκτωρ και το σκάνδαλο της Halkbank ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων άρθρων του Business Daily την περασμένης εβδομάδας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (21/03 – 27/03)

Θέματα για τα κόκκινα χρέη από τους ιδιώτες, αλλά και οι εντάσεις που σημειώθηκαν στην κυβέρνηση για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, ήταν μεταξύ ήταν μεταξύ των πλέον διαβασμένων άρθρων του Business Daily.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Το 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (14/03 – 20/03)

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και οι νέες επιχειρηματικές συμφωνίες μετά το πέρας της πανδημίας, ήταν μεταξύ των θεμάτων που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών του Business Daily.