ΓΔ: 957.6 0.63% Τζίρος: 80.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Xrimata, Money, Metrita, Cash, Evro, Euro
Φωτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (24/10 - 30/10)

Γιατί παίρνουν την ανηφόρα οι μισθοί, η ανατροπή στις τηλεπικοινωνίες από τους μικροδορυφόρους του Έ. Μασκ, καθώς και η συνέντευξη του Κυρ. Πιερρακάκη στο BD ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.

Γιατί παίρνουν την ανηφόρα οι μισθοί, η ανατροπή στις τηλεπικοινωνίες από τους μικροδορυφόρους του Έ. Μασκ, η συνέντευξη του Κυρ. Πιερρακάκη στο BD, το τέλος στις αντικειμενικές αξίες ακινήτων, το «έμφραγμα» που έχει προκληθεί στην αγορά αυτοκινήτων, ο ΟΤΕ και η οπτική ίνα σε μισό εκατ. συνδέσεις, η εμπλοκή με τις εγγυήσεις του «Ηρακλή», η χαλασμένη κασέτα και η αμέριμνη πορεία προς την επόμενη χρεοκοπία, η "dream team" ξένων μετόχων στη ΔΕΗ και ποιοι παίρνουν μεγάλα ποσοστά, καθώς και η «αερομαχία» στη γραμμή Θεσσαλονίκης με νέα δρομολόγια και εκπτώσεις, ήταν τα δέκα δημοφιλέστερα θέματα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα 10 πρώτα θέματα την εβδομάδα 24 με 30 Οκτωβρίου ήταν:

1. Γιατί παίρνουν την... ανηφόρα οι μισθοί: Η διπλή πίεση για αυξήσεις

Ελλείψεις εργατικού δυναμικού και αυξήσεις στις τιμές οδηγούν ήδη σε αυξήσεις των μισθών μετά από μεγάλη περίοδο στασιμότητας. «Οδηγός» για τις ευρωπαϊκές οικονομίες η νέα συλλογική σύμβαση στη γερμανική βιομηχανία. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

2. Ανατροπή στις τηλεπικοινωνίες από τους μικροδορυφόρους του Έ. Μασκ, 28/10/2021

Έρχεται στην ελληνική αγορά η Starlink και θα προσφέρει υψηλές ταχύτητες σύνδεσης ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Κυρ. Πιερακκάκης: «Δημιουργείται νέο τοπίο στις τηλεπικοινωνίες». Διαβάστε το άρθρο εδώ.

starlink

 

3. Κυρ. Πιερρακάκης στο BD: Ποιες είναι οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες του Δημοσίου, 24/10/2021

Ο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνέντευξή του στη Μ. Νικόλτσιου στο Business Daily παρουσιάζει τις ψηφιακές υπηρεσίες που έρχονται στη ζωή μας, τα μεγάλα έργα πληροφορικής που μεταμορφώνουν τη χώρα και απαντά στην κριτική για αργό και ακριβό internet. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

4. Τέλος οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων, έρχεται νέο ηλεκτρονικό σύστημα, 26/10/2021

Με το νέο πληροφοριακό σύστημα όλες οι μεταβολές στις εμπορικές τιμές των ακινήτων θα περνούν αυτόματα στις αντικειμενικές αξίες. Πρώτη επιλογή για τον ΕΝΦΙΑ είναι η μείωση συντελεστών, τονίζει ο Απ. Βεσυρόπουλος. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

5. «Έμφραγμα» στην αγορά αυτοκινήτων, πόσο καθυστερούν οι παραδόσεις, 28/10/2021

Η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών προκαλεί πολύμηνες καθυστερήσεις στις παραγγελίες αυτοκινήτων και στην ελληνική αγορά, ενώ το πρόβλημα έχει μεταδοθεί και στην αγορά μεταχειρισμένων. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

6. ΟΤΕ: Οπτική ίνα σε μισό εκατ. συνδέσεις, ποιες είναι οι νέες περιοχές

Μέχρι το τέλος του 2021, ο ΟΤΕ στοχεύει οι γραμμές οπτικής ίνας να έχουν φτάσει τις 550.000. Σε ποιες περιοχές έχει εγκατασταθεί ήδη το γρήγορο ίντερνετ και πού προχωρούν τα έργα το επόμενο διάστημα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

OTE, Cosmote

 

7. Εμπλοκή με τις εγγυήσεις του «Ηρακλή», σκληρό πρέσινγκ από τη Eurostat, 25/10/2021

Να προστεθούν στο δημόσιο χρέος οι κρατικές εγγυήσεις για τις τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων έχει ζητήσει η Eurostat. Η δύσκολη διαπραγμάτευση και τα επιχειρήματα της κυβέρνησης. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8. Η χαλασμένη κασέτα και η αμέριμνη πορεία προς την επόμενη χρεοκοπία, 26/10/2021

Αντί να ασκεί έλεγχο και κριτική για τα δισεκατομμύρια που μοιράζονται από τα κρατικά ταμεία, η αντιπολίτευση μονότονα καταγγέλλει την κυβέρνηση για... νεοφιλελευθερισμό. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

9. "Dream team" ξένων μετόχων στη ΔΕΗ: Ποιοι παίρνουν μεγάλα ποσοστά, 27/10/2021

Κορυφαία ονόματα, όπως η Blackrock και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης μπαίνουν στην αύξηση, βασικός επενδυτής το fund CVC. Στα 1,2 - 1,3 δισ. το ποσό, στα 8,5 - 9 ευρώ η τιμή διάθεσης. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. «Αερομαχία» στη γραμμή Θεσσαλονίκης με νέα δρομολόγια και εκπτώσεις, 29/10/2021

Ενισχύουν την παρουσία τους στη σύνδεση Αθήνας - Θεσσαλονίκης η Aegean και η Sky Express, με αυξημένα δρομολόγια και διεθνείς διασυνδέσεις και εκπτώσεις στα εισιτήρια, καθώς η συμπρωτεύουσα αναδεικνύεται ως επιχειρηματικός κόμβος. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΤΕ: Η έκτακτη ΓΣ ενέκρινε νέο πρόγραμμα απόκτησης ιδίων μετοχών

Εγκρίθηκε, παράλληλα, η ακύρωση 8.638.512 ιδίων μετοχών που έχει αποκτήσει η εταιρεία στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος απόκτησης ιδίων μετοχών, με αντίστοιχη μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 24.446.988 ευρώ.
OTE, Cosmote
ESG

Βαθμολογία «Α-» στον ΟΤΕ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, η βαθμολογία αυτή είναι αποτέλεσμα της μακροχρόνιας δέσμευσης, αλλά και της συνεπούς περιβαλλοντικής στρατηγικής του ομίλου ΟΤΕ για την κλιματική αλλαγή.
Deutsche Telekom, OTE, Tilepikoinonies, Telecom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Deutsche Telekom: Επενδύσεις 3 δισ. στην Ελλάδα για το δίκτυο οπτικών ινών

Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ντ. Λερουά, μέλος του ΔΣ της Deutsche Telekom τονίζει ότι στόχος του ΟΤΕ είναι να φέρει «δίκτυο οπτικών ινών (FTTH) σε 3 εκατομμύρια σπίτια κι επιχειρήσεις μέχρι το 2027».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (28/11 - 4/12)

Η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, οι δέκα ελληνικές startup που «αγγίζουν» το δισεκατομμύριο και η επιτάχυνση των επενδύσεων του ΟΤΕ σε οπτικές ίνες, ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.