ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (05/02 - 11/02)

Οι μετοχές που ξεχωρίζουν οι αναλυτές, οι αντλίες θέρμανσης και ο οδηγός για την αποταμίευση ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν επτά εγχώριοι και ξένοι επενδυτικοί οίκοι, η ώθηση που επιδιώκουν να δώσουν στις πράσινες επιλογές για θέρμανση το ΥΠΕΝ και η Ε.Ε., ο αναλυτικός οδηγός για αποδοτικές αποταμιεύσεις, οι μαζικές εισροές κεφαλαίων στο Χ.Α. και η δυναμική επάνοδος των εταιρειών ακινήτων ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα 10 πιο δημοφιλή θέματα της ιστοσελίδας την εβδομάδα 05/02 έως 11/02 ήταν:

1. Οι κορυφαίες μετοχές των αναλυτών: Γιατί «βλέπουν» ισχυρή άνοδο το 2023, 05/02/2023

Ανθεκτική ανάπτυξη, κινητικότητα με deals, επενδυτική βαθμίδα και «σβήσιμο» του πολιτικού ρίσκου δίνουν ισχυρή ανοδική δυναμική στο ΧΑ. Ποιες είναι οι μετοχές που προτιμούν επτά εγχώριοι και ξένοι επενδυτικοί οίκοι. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

antlies thermotitas

 

2. Ανατροπή του σκηνικού στη θέρμανση με υπερδιπλάσιες αντλίες θερμότητας, 08/02/2023

Μεγάλη ώθηση σε πράσινες επιλογές θέρμανσης θέλουν να δώσουν ΥΠΕΝ και ΕΕ. Υψηλοί στόχοι στο ΕΣΕΚ και συστάσεις για παροχή κινήτρων από την ΕΕ. Ποια προγράμματα θα επιδοτούν τις εγκαταστάσεις αντλιών θερμότητας. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

3. Οδηγός αποταμιευτών: Νέες καταθέσεις και αμοιβαία για καλύτερη απόδοση, 10/02/2023

Το τέλος των μηδενικών επιτοκίων με νέα γενιά προθεσμιακών καταθέσεων. Πώς κλιμακώνονται τα επιτόκια σε όλες τις τράπεζες, ανάλογα και με τα ποσά. Μερίσματα γύρω στο 3% για τον πρώτο χρόνο υπόσχονται τα νέα αμοιβαία κεφάλαια. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

4. Πάρτι με εισροές κεφαλαίων στο ΧΑ, νέα ισχυρή άνοδος ενόψει MSCI, 08/02/2023

Στον Large Cap ξεχώρισαν με ράλι άνω του 4% οι ΟΤΕ, Viohalco, Εθνική, Alpha Bank και Πειραιώς. Iσχυρά κέρδη είχαν οι ΓΕΚ Τέρνα, ElvalHalcor, Eurobank και Coca Cola HBC. Πάνω από 1% κέρδισαν Quest, ΤΕΝΕΡΓ, ΟΛΠ, ΔΕΗ, Τιτάν, ΕΛΠΕ και Autohellas. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

5. Το «ξύπνημα» των εταιρειών ακινήτων: Τα deals και οι κρυμμένες αξίες, 07/02/2023

Η κίνηση της Intracom για νέα εταιρεία ακινήτων με όχημα την Κλουκίνας Λάππας και το μεγάλο deal της Alpha Bank για το χαρτοφυλάκιο Skyline αναθερμαίνουν το ενδιαφέρον για τις υποτιμημένες μετοχές των εταιρειών ακινήτων. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

MSCI

 

6. Η κρίσιμη «ετυμηγορία» από την MSCI και ο τζίρος 640 εκατ. σε πέντε ημέρες, 08/02/2023

Πάνω από τα 125 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται ο μέσος τζίρος στις πέντε συνεδριάσεις του Φεβρουαρίου, καθώς φαίνεται πως λαμβάνει χώρα καθημερινά ένα άτυπο… rebalancing σε κορυφαίους τίτλους. Αύριο οι ανακοινώσεις από την MSCI. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

7. Δωρεάν οι μπαταρίες σε μικρά φωτοβολταϊκά με αποθήκευση ενέργειας, 05/02/2023

Η ενισχυμένη επιδότηση για συστήματα με αποθήκευση ενέργειας ανεβάζει στο 100% το ποσοστό ενίσχυσης για τις μπαταρίες. Μέσα στον Μάρτιο το νέο πρόγραμμα, ενώ ενεργοποιείται και η επιδότηση σε ηλιακούς θερμοσίφωνες. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

8. Ο «πόλεμος» στη MIG από τον Μ. Ηλιόπουλο: Ποια η στρατηγική του εφοπλιστή, 06/02/2023

Ο γνωστός ακτοπλόος αναμένεται να οδηγήσει σε αναβολή τη σημερινή συνέλευση, καθώς διεκδικεί μεγαλύτερο ποσοστό με στόχο να επηρεάσει τις εξελίξεις στη συγχώνευση Αttica - ΑΝΕΚ. «Μάχη» γοήτρου για την Τράπεζα Πειραιώς. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

9. Σταθερή πορεία αναβάθμισης για το ΧΑ, έγιναν δέκα οι μετοχές στον MSCI, 10/02/2023

Στον δείκτη MSCI Standard Index επανέρχεται η Motor Oil και αναμένονται εισροές 75 εκατ. δολ. Δεν επιβεβαιώθηκαν οι προσδοκίες για Τρ. Πειραιώς και Helleniq Energy. Ιλιγγιώδης τζίρος τον Φεβρουάριο, έχει ανέλθει σε 917 εκατ. ευρώ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

cambas-park-reds

 

10. Στήνει... «Ελληνικό» η Reds στην Κρήτη: Διεθνές ενδιαφέρον για καζίνο, 07/02/2023

Η παραχώρηση της έκτασης 345 στρεμμάτων στις Γούρνες Ηρακλείου από το ΤΑΙΠΕΔ στη Reds ανοίγει το δρόμο για την επένδυση ύψους 200 εκατ. ευρώ που θα δημιουργήσει ένα σημαντικό τουριστικό, εμπορικό και ψυχαγωγικό προορισμό. Διαβάστε το άρθρο εδώ.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Beinoglou-Orphee-Logistics
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (05/03 - 11/03)

Η εξαγορά της Ορφέας Βεϊνόγλου, το χρηματιστήριο μετά το δυστύχημα στα Τέμπτη και η κατάρρευση της Silicon Valley Bank ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (15/01-21/01)

Η τιμολογιακή πολιτική του ΟΤΕ, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και η αγορά ακινήτων και πώς η εφορία θα «σκανάρει» το 2023 τα περιουσιακά στοιχεία ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών θεμάτων του BD την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα ( 08/01- 14/01)

Οι «μάχες» στην κινητή τηλεφωνία, τα τεράστια ποσά που επενδύει ο όμιλος HIG στη χώρα μας και η συνέντευξη του Ερρίκου Αρώνες για την αγορά ακινήτων ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών θεμάτων του BD την προηγούμενη εβδομάδα.