ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
tv_piracy
Πηγή: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα ( 12/03 - 18/03)

Η επικράτηση των πειρατικών συνδέσεων στα συνδρομητικά κανάλια της Ελλάδας, το νομοσχέδιο Σκρέκα για το νερό και οι κίνδυνοι που απειλούν τον διαγωνισμό για τους έξυπνους μετρητές ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων.

Η κυριαρχία των πειρατικών συνδέσεων στη συνδρομητική τηλεόραση της Ελλάδας, το νομοσχέδιο Σκρέκα σχετικά με τη δυνατότητα ιδιωτών να συνάπτουν συμβάσεις για το νερό, οι περιπλοκές που αντιμετωπίζει ο διαγωνισμός για έξυπνους μετρητές, οι λόγοι που καθιστούν εξασφαλισμένες τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες και η αξιόλογη κερδοφορία του ΟΠΑΠ, ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα 10 πιο δημοφιλή θέματα της ιστοσελίδας την εβδομάδα 12/03 έως 18/03 ήταν:

1. Πώς έγιναν οι πειρατές... κυρίαρχοι στη συνδρομητική τηλεόραση, 12/03/2023

Σε ένα εκατομμύριο υπολογίζονται οι πειρατικές συνδέσεις στην Ελλάδα και έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά. Πώς λειτουργούν και τι προσφέρουν τα «μποξάκια». Οι κίνδυνοι για τους χρήστες και οι διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

2. Μόνο η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ θα συνάπτουν συμβάσεις με ιδιώτες για το νερό, 14/03/2023

Αλλάζει το νομοσχέδιο Σκρέκα, εξαιρούνται ρητά οι δημοτικές εταιρείες ύδρευσης από τη συνεργασία με ιδιώτες. Δημιουργείται νέα αρχή με τεράστιο αντικείμενο και ελάχιστο προσωπικό, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΡΑΕ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

3. «Πόλεμος» για τους έξυπνους μετρητές: Σε κίνδυνο διαγωνισμός 1,2 δισ., 12/03/2023

Σε... Γιοφύρι της Άρτας έχει μετατραπεί η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών, την οποία σχεδίαζε η ΔΕΗ εδώ και 12 χρόνια. Ο αποκλεισμός της ελβετικής Landis + Gyr προκαλεί εμπλοκές και στον νέο διαγωνισμό, έτοιμη για προσφυγή και στο ΣτΕ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

4. «Αλεξίσφαιρες» οι καταθέσεις στην Ελλάδα εν μέσω διεθνούς αναταραχής, 14/03/2023

Γιατί είναι εξαιρετικά απίθανο να επαναληφθεί στην Ελλάδα μια κατάρρευση τύπου αμερικανικής SVB. Στα ύψη οι Δείκτης Κάλυψης Ρευστότητας: Πλησιάζει το 200% και αποτρέπει τον κίνδυνο βεβιασμένης πώλησης ομολόγων με ζημιά. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

5. Μηχανή παραγωγής μετρητών ο ΟΠΑΠ, θα μοιράσει 418 εκατ. στους μετόχους, 16/03/2023

Με ταμειακές ροές 660 εκατ. και με όπλο την τεράστια ρευστότητα, ο Οργανισμός ανταμείβει τους μετόχους με 10% μερισματική απόδοση. Μόλις 0,15 η σχέση Καθαρού Δανεισμού - EBITDA. Εμπλουτίζονται οι online δραστηριότητες. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Lidl-store

 

6.  Η επέλαση της Lidl στην ελληνική αγορά: Πώς κατέκτησε τη δεύτερη θέση, 14/03/2023

Από τα πρώτα καταστήματα στη Β. Ελλάδα, τη δεκαετία του '90, στη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ. Πώς αρχίζει να σπάει η μυστικοπάθεια για τα οικονομικά της στοιχεία. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

7. Ξένοι εργάτες στις κατασκευές με γρήγορες, ψηφιακές διαδικασίες, 16/03/2023

Πρόταση στην κυβέρνηση θα υποβάλει το ΤΕΕ για να καλυφθεί το κενό των 160.000 εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα. Εξαντλήθηκαν τα όρια για συμβάσεις ΣΔΙΤ, δρομολογήθηκαν 34 έργα με προϋπολογισμό 4,6 δισ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Omologa, bonds

 

8. Ο χρησμός της Moody's και το περιθώριο για αναβάθμιση της Ελλάδας, 18/03/2023

Η Moody's αξιολογεί σήμερα τα ελληνικά ομόλογα και οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα μπορούσε να προχωρήσει σε αναβάθμιση, καθώς δεν μπορεί να αγνοεί τις θετικές αξιολογήσεις από Fitch, S&P και DBRS που έχουν προηγηθεί, κινδυνεύοντας να χαρακτηριστεί εμμονική με την Ελλάδα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

9. Viohalco: Το μεγάλο στοίχημα του 2013 και η εκτίναξη μεγεθών το 2022, 12/03/2023

Επιδόσεις ρεκόρ σε όλες σχεδόν τις δραστηριότητες του ομίλου καταγράφηκαν το 2022. Πώς ο κορυφαίος μεταλλουργικός όμιλος της χώρας μετέφερε την έδρα του εκτός Ελλάδας και στράφηκε στην παραγωγή προϊόντων υψηλής αξίας. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

10. Οι ιδιωτικοποιήσεις της... χρεοκοπίας: Από τον ΔΕΣΦΑ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, 15/03/2023

Πώς ο κρατισμός και οι συνεχείς καθυστερήσεις στις ιδιωτικοποιήσεις οδήγησαν σε πωλήσεις κρατικών εταιρειών στρατηγικής σημασίας για μια... χούφτα ευρώ. Η πώληση του ΔΕΣΦΑ με... επιστρεφόμενο τίμημα και το φιάσκο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

olive_oil
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (19/03 - 25/03)

Η αυξημένες τιμές του ελαιόλαδου στην Ελλάδα, η πτώση των τιμών φυσικού αερίου και η υποχρέωση των επιχειρήσεων στη χώρα μας για εξόφληση τιμολογίων εντός 60 ημερών, ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων.
optiki ina-fiber-internet-broadband
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (26/02 - 04/03)

Οι αντιδράσεις για έργα οπτικών ινών, το πρώτο εγχώριο υβριδικό πλοίο και τα σχέδια της εοφρίας για τα έσοδα από πωλήσεις ακινήτων ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
Elefsina-Naypigeia-Shipyards
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (19/02-25/02)

Τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που επενδύει η αμερικανική τράπεζα DFC στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ο «πόλεμος» των cola και τα έργα ΑΠΕ που μένουν μετέωρα ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (12/02 - 18/02)

Η αναχρηματοδότηση «κόκκινων» δανείων, η ευκαιρία η Ελλάδα να αυξήσει την βιομηχανική της παραγωγή, και το υψηλό πρόστιμο που επιβλήθηκε στην ΑΒ Βασιλόπουλος ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα ( 01/01- 08/01)

Το ρεκόρ τζίρου της Ευρωχαρτικής , η απόφαση της Lidl να δημοσιοποιεί οικονομικά στοιχεία και τα μέτρα που λαμβάνονται για να αποτρέπουν την φοροδιαφυγή με κάρτες ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών θεμάτων του BD την προηγούμενη εβδομάδα.
Revma, Times, Ilektriko, Electricity, Energeia, Energy
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα ( 18/12- 24/12)

Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα τον Ιανουάριο, η έξοδος της εταιρείας Πλαίσιο από το χρηματιστήριο και η απάτη με την FTX στην αγορά των crypto ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών θεμάτων του BD την προηγούμενη εβδομάδα.