ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
EYATH-ΕΥΑΘ
Φωτο: ΕΥΑΘ

ΕΥΑΘ: 50.000 νέα υδρόμετρα για μείωση του υδάτινου αποτυπώματος

Οι νέοι υδρομετρητές θα τοποθετηθούν κυρίως στην Πυλαία, το Ωραιόκαστρο, τα Πεύκα και την Ευκαρπία, περιοχές οι οποίες είχαν «περάσει» στη δικαιοδοσία της ΕYΑΘ διατηρώντας τα παλιά, ταχυμετρικού τύπου υδρόμετρά τους.

Στην προμήθεια και εγκατάσταση 50.000 υδρομέτρων υψηλής ακρίβειας προχωρά η ΕΥΑΘ, προκειμένου να αντικατασταθούν παλιοί, ανεπαρκείς υδρομετρητές και να μειωθεί το υδάτινο αποτύπωμα της εταιρείας με τη μείωση των απωλειών στο επεξεργασμένο νερό.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη σχετική σύμβαση, που υπογράφηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία της ΕYΑΘ, προβλέπεται να αντικατασταθούν 50.000 υδρόμετρα ταχυμετρικού τύπου με νέα, ογκομετρικού τύπου, με κριτήριο την παλαιότητα και χωρίς καμία επιβάρυνση των καταναλωτών. Η αντικατάστασή τους, μετά από σειρά ετών, θα βελτιώσει την ακρίβεια της καταγραφής της κατανάλωσης και, κυρίως, θα συμβάλει δραστικά στη μείωση των απωλειών μη τιμολογούμενου, επεξεργασμένου ύδατος. Οι νέοι υδρομετρητές θα τοποθετηθούν κυρίως στην Πυλαία, το Ωραιόκαστρο, τα Πεύκα και την Ευκαρπία, περιοχές οι οποίες είχαν «περάσει» στη δικαιοδοσία της ΕYΑΘ διατηρώντας τα παλιά, ταχυμετρικού τύπου υδρόμετρά τους. Παράλληλα, θα εγκατασταθεί κατάλληλη υποδομή για μελλοντική ένταξη σε σύστημα ασύρματης ανάγνωσης και θα τοποθετηθούν διακόπτες ασφαλείας με τηλεσκοπική διάταξη.

«Η εταιρεία μας έχει βάλει στόχο να μειώσει το υδάτινο αποτύπωμά της κατά 20% έως το 2030. Μέσα σε τρία χρόνια μειώσαμε ειδικά το μη τιμολογούμενο νερό από 32% σε 27,2%. Η σταδιακή αντικατάσταση, μετά από πολλά χρόνια, των παλιού τύπου υδρομέτρων με νέα, υψηλής ακρίβειας, εξυπηρετεί -στο μέτρο που της αναλογεί- τον στόχο της διαφύλαξης του υδάτινου πόρου της περιοχής μας, εξοικονομεί παραγωγικό χρόνο στην επιχείρηση και κεφάλαιο στους καταναλωτές, που πολλές φορές επιβαρύνονται από διαρροές στα εσωτερικά τους δίκτυα», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕYΑΘ, Άνθιμος Αμανατίδης.

Σημειωτέων ότι είναι σε εξέλιξη και ο διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση 100.000 «έξυπνων», ψηφιακών υδρομέτρων με δικαίωμα προαίρεσης για άλλα 100.000.

Πρόκειται για την αντικατάσταση μέρους του παλιάς τεχνολογίας μετρητικού εξοπλισμού της εταιρείας με υδρόμετρα νέας τεχνολογίας, χωρίς κινούμενα μέρη («έξυπνοι» υδρομετρητές). Ο καταναλωτής θα έχει πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθεί την κατανάλωση του νερού και τις χρεώσεις στο σπίτι ή τον επαγγελματικό του χώρο, να ειδοποιείται αυτόματα για τυχόν διαρροή και να ενημερώνεται για επικίνδυνη πτώση της θερμοκρασίας του υδρομέτρου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

EYATH-ΕΥΑΘ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΥΑΘ: Αποκατάσταση έργων και αντιπλημμυρική προστασία της πόλης

«Προσβλέπουμε σε μια γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία με την ΕΥΑΘ, ώστε να αναζητήσουμε και να προωθήσουμε από κοινού λύσεις σε μια σειρά ανοιχτών ζητημάτων, που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης» σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης.
EYATH-ΕΥΑΘ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκαινιάστηκε το βιοκλιματικό κτίριο της ΕΥΑΘ κόστους τεσσάρων εκατ.

«Είναι μια ιδιαίτερη μέρα για την εταιρεία αλλά και για την πόλη. Τον συνδυασμό ιστορικής συνέχειας και οράματος συμβολίζει η ανακατασκευή του κτιρίου με εξαιρετικές συνθήκες εσωτερικού περιβάλλοντος» υπογράμμισε ο προεδρος ΕΥΑΘ Άγις Παπαδόπουλος.
Nikos Dendias, Ypourgeio Amynas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Υπουργοί από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια στο 7ο Thessaloniki Summit

Επίσημος ομιλητής στο δείπνο της πρώτης ημέρας είναι ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας κ. Νίκος Δένδιας, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις και στις επιπτώσεις που αυτές έχουν για τη χώρα μας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα τρία μεγάλα projects της DIMAND που αναβαθμίζουν τη Θεσσαλονίκη

Εμβληματικές επενδύσεις από την DIMAND στη Θεσσαλονίκη, εκτιμώμενης ακαθάριστης αξίας ανάπτυξης ύψους 410 εκατ. ευρώ: Το επιχειρηματικό πάρκο HUB26, η αξιοποίηση της πρώην ζυθοποιίας ΦΙΞ και η ανάπτυξη logistics center στο ακίνητο της ΒΑΛΚΑΝ.