ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κάβα Κτήμα Σεμέλη
Φώτο: Shutterstock

ΕΕΑ: Διαδικτυακό σεμινάριο για το ελληνικό κρασί στην εστίαση στις 20/1

Η Επιτροπή Εστίασης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Το Ελληνικό Κρασί στο Τραπέζι της Εστίασης» την Τρίτη 20 Ιανουαρίου στις 12:00.

Η Επιτροπή Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος - Εστίασης Αναψυχής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών διοργανώνει ειδικό διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Το Ελληνικό Κρασί στο Τραπέζι της Εστίασης», την Τρίτη 20 Ιανουαρίου στις 12:00.

Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο Αντώνης Λιανουδάκης, καταξιωμένος επαγγελματίας της γαστρονομίας με μακρά εμπειρία και έντονη δραστηριότητα στον χώρο του οίνου.

Σύντομες τοποθετήσεις θα πραγματοποιήσουν ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, καθώς και ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ιωάννης Δαβερώνης.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η πρακτική και εμπνευσμένη προσέγγιση σχετικά με:

- Τη θέση και τον ρόλο του ελληνικού κρασιού στη σύγχρονη εστίαση.

- Τη σωστή παρουσίαση και επικοινωνία του προς τον πελάτη.

- Τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων γευστικών εμπειριών με ισχυρή ελληνική ταυτότητα.

Μετά την ολοκλήρωση, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν και να παρουσιάζουν σωστά ελληνικά κρασιά, να δημιουργούν ευέλικτες wine lists, να ενισχύουν το storytelling του εστιατορίου τους και να προσφέρουν στους πελάτες μια αυθεντική γευστική εμπειρία με ελληνικό χαρακτήρα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εστιάτορες, σεφ, υπεύθυνους F&B, στελέχη εστιατορίων, σερβιτόρους, sommelier καθώς και νέους επαγγελματίες που επιθυμούν να εντάξουν το ελληνικό κρασί στη φιλοσοφία της επιχείρησής τους.

Το προφίλ του εισηγητή

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου, ο Αντώνης Λιανουδάκης διαθέτει πάνω από τριάντα χρόνια διεθνούς εμπειρίας στον χώρο της γαστρονομίας, με σημαντικούς ρόλους ως σομελιέ, Head Sommelier, σύμβουλος Οίνου & Γαστρονομίας και Wine Tour Guide σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Ελλάδα.

Αυτοδίδακτος ιδιωτικός σεφ για σχεδόν δύο δεκαετίες, έχει εξειδικευθεί στη γαστρονομία της Ανατολικής Μεσογείου, με έμφαση στην Αρχαία Ελληνική και Ρωμαϊκή κουζίνα.

Η βαθιά σχέση του με τον χώρο πηγάζει από οικογενειακή παράδοση στην παραγωγή ελαιολάδου και οίνου, ενώ από νεαρή ηλικία δραστηριοποιείται στη βιομηχανία HORECA.

Έχει ολοκληρώσει εξειδικευμένα masterclasses σε τρόφιμα, οίνο και αποστάγματα, ενώ είναι κάτοχος Διπλώματος Τουρισμού και Φιλοξενίας από το Oakland College και του κορυφαίου WSET Diploma in Wine & Spirits.

Αποτελεί επίσημο Tour Manager για την Ελλάδα στις Arblaster & Clarke Wine Tours και είναι αφοσιωμένος στην προώθηση των ελληνικών αυτόχθονων ποικιλιών αμπέλου στο εξωτερικό, εκπροσωπώντας τις στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιαπωνία. Επιπλέον, είναι ο πρέσβης των αρμενικών οίνων

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηθεοδοσίου: Nα εργαστούμε για να επανέλθει η κανονικότητα στην εστίαση

O πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος τόνισε ότι ο τζίρος των πολύ μικρών επιχειρήσεων της εστίασης μειώθηκε αισθητά το 2020 έναντι του 2019, ενώ για το 2021 προβλέπεται περαιτέρω μείωση.
ESTIASI, KAFETERIA, CAFE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προβλέψεις για μείωση τζίρου στην εστίαση το 2021 κατά 76,2 εκατ.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και η ICAP διενήργησαν μελέτη για την εκτίμηση της οικονομικής ζημιάς από την πανδημία για τον κλάδο της εστίασης, το έτος 2020 καθώς και για την πρόβλεψη για το έτος 2021 στην περιφέρεια Αττικής.
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Να λυθεί το πρόβλημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου τόνισε πως εάν ένας επιχειρηματίας εστίασης απολύσει έναν εργαζόμενο που δεν θέλει να εμβολιαστεί, μπορεί να κληθεί να πληρώσει τεράστιο ποσό ως αποζημίωση.