ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: D-Marin

Η D-Marin επενδύει 1,7 εκατ. για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε μαρίνες

Όπως αναφέρει ο όμιλος, τα ηλιακά πάνελ παράγουν 4,9 GWh ενέργειας ετησίως και θα εξασφαλίζουν το 71% της ενέργειας που χρησιμοποιείται στις 5 μαρίνες, μειώνοντας το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Στοχεύοντας στη βιωσιμότητα και τη μείωση του ενεργειακού της αποτυπώματος, η D-Marin προχωρά στην εγκατάσταση δικτύου ηλιακών πάνελ σε πέντε μαρίνες του ομίλου σε Κροατία και Τουρκία σε μια επένδυση ύψους 1,7 εκατ. ευρώ. Η D-Marin, η οποία διαχειρίζεται 20 μαρίνες σε Ελλάδα, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μαυροβούνιο, Κροατία, Ιταλία και Ισπανία, εισάγει αυτό το νέο δίκτυο ηλιακών συλλεκτών, με στόχο να γίνει ενεργειακά αυτάρκης.

Τα πρώτα ηλιακά πάνελ έχουν ήδη εγκατασταθεί στις μαρίνες Borik, Mandalina και Dalmacija της Κροατίας, ενώ παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες σε δύο από τις τουρκικές μαρίνες της D-Marin, Didim και Turgutreis. Τα ηλιακά πάνελ παράγουν 4,9 GWh ενέργειας ετησίως - την ισοδύναμη ετήσια κατανάλωση ενέργειας 1.345 νοικοκυριών - που αντιστοιχεί στο 71% της ενέργειας που χρησιμοποιεί η D-Marin στις πέντε μαρίνες συνολικά, μειώνοντας σημαντικά το ενεργειακό της αποτύπωμα και στις δύο περιοχές.

Η Αρετή Πριοβόλου, Υπεύθυνη Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος δήλωσε: «Η ισχυρή ESG στρατηγική που εφαρμόζει ο Όμιλος D-Marin είναι ο πυρήνας σε ό,τι κάνουμε. Αυτή η επένδυση στην ηλιακή ενέργεια θέτει ένα αξιοσημείωτο ορόσημο στο ταξίδι μας για τη συνεχή μείωση του ενεργειακού μας αποτυπώματος, χαράσσοντας το επόμενο σημαντικό μας βήμα στην πρόκληση που θέτει η πρωτοβουλία Science Based Targets initiative (SBTi).Γνωρίζουμε ότι οι νέοι ηλιακοί συλλέκτες θα οδηγήσουν σε σημαντική μείωση της ποσότητας ενέργειας που απαιτείται από μη ανανεώσιμες πηγές.

Αυτό, με τη σειρά του, θα μας βοηθήσει να προστατεύσουμε τους D-Marin προορισμούς yachting, διατηρώντας παράλληλα τις premium υπηρεσίες που προσφέρουμε. Απώτερος στόχος μας είναι να εγκαταστήσουμε φωτοβολταϊκά και στις 20 μαρίνες μας, για τη δημιουργία ενός αυτόνομου δικτύου μαρινών και προπαντός ενός πιο βιώσιμου κόσμου».

Το έργο αυτό αποτελεί μέρος της ESG στρατηγικής της D-Marin για την Κοινωνία, το Περιβάλλον και την Εταιρική Διακυβέρνηση και ευθυγραμμίζεται πλήρως με το ευρύτερο όραμά της για τη δημιουργία βιώσιμων μαρινών, για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές. Η D-Marin ελέγχεται για τις πρακτικές βιωσιμότητας ESG από τον φορέα Ecovadis, τον πιο αξιόπιστο οργανισμό παγκοσμίως στον τομέα αξιολογήσεων επιχειρηματικών πρακτικών βιωσιμότητας, που την έχει ήδη κατατάξει στο 30% των κορυφαίων εταιριών αναψυχής παγκοσμίως για την εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Enterprise Greece: Ανακηρύχθηκε καλύτερος φορέας προσέλκυσης επενδύσεων

Τα "Go global Awards" διαθέτουν σημαντική διεθνή αναγνωρισιμότητα και λειτουργούν ως καταλύτης επενδυτικών και εμπορικών εξελίξεων μέσα από τη δυνατότητα που προσφέρουν για ενεργή δικτύωση επιχειρήσεων που επιδιώκουν τη συνεχή εξωστρέφεια.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Έπεσαν οι υπογραφές με τον όμιλο Grimaldi για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Στόχος να «ξεκλειδώσουν» οι προοπτικές του λιμανιού που αποτελεί πύλη σύνδεσης της Ευρώπης με Ελλάδα, Βαλκάνια και Μαύρη Θάλασσα ενώ πρόθεση του ομίλου είναι να μετατραπεί σε «πράσινο λιμάνι».
Terna Energeiaki, APE, Ananeosimes Piges, Evoia, Evia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Έτοιμη να διευρύνει το αποτύπωμά της στις ΑΠΕ

Ο όμιλος συνεχίζει το επενδυτικό του πλάνο έχοντας υπό κατασκευή το μεγάλο έργο αντλησιοταμίευσης στην Αμφιλοχία με ορίζοντα υλοποίησης το 2025/26, ενώ προχωρά τις διαδικασίες για την ωρίμανση έργων διαφόρων τεχνολογιών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

doValue: Επενδυτικές ευκαιρίες σε ακίνητα της Αν. Αττικής

Η πλατφόρμα προώθησης ακινήτων altamiraproperties.gr,από την doValue, διαθέτει τέσσερα ακίνητα στις ανερχόμενες περιοχές της Ανατολικής Αττικής με σημαντικά πλεονεκτήματα που τα καθιστούν επενδυτική ευκαιρία.