ΓΔ: 2694.96 -1.16% Τζίρος: 326.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Από αριστερά προς τα δεξιά: Χάρης Χαμπάκης, Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank Private Banking Luxembourg & επικεφαλής Group Private Banking Eurobank, Rudrendra Tandon, Πρέσβης της Ινδίας στην Ελλάδα, Σταύρος Ιωάννου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Group COO & Διεθνείς Δραστηριότητες, Eurobank, Praveen Jagwani, CEO of UTI International, Θεοφάνης Μυλωνάς, Προέδρος & Δ.Σ, Eurobank Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ.

Eurobank: Συνέργειες με την Ινδία και επαφές με δυναμικές αγορές

Διήμερο roadshow του επενδυτικού οίκου UTI International σε Αθήνα και Λευκωσία, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της επενδυτικής και επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς και πελατών Personal και Private Banking του Ομίλου Eurobank.

H Eurobank υλοποιεί πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση των οικονομικών και επενδυτικών δεσμών με την Ινδία, μιας από τις πλέον ραγδαία αναπτυσσόμενες οικονομίες παγκοσμίως και την ισχυροποίηση του ρόλου Ελλάδας και Κύπρου ως ασφαλείς κόμβους επιχειρηματικής διασύνδεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με νέες, δυναμικές αγορές.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η διοργάνωση διήμερου roadshow σε Αθήνα και Λευκωσία για την παρουσίαση των Α/Κ της UTI Asset Management (UTI AMC), ενός εκ των κορυφαίων επενδυτικών οίκων της Ινδίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της επενδυτικής και επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς και πελατών Personal και Private Banking του Ομίλου Eurobank.

Τη σημασία της καλλιέργειας ισχυρών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας με στόχο την αμοιβαία ανάπτυξη και ευημερία υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Σταύρος Ιωάννου, κατά την εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης που διοργάνωσε η Eurobank, χθες στην Αθήνα, την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Πρέσβης της Ινδίας στην Ελλάδα, κ. Rudrendra Tandon. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της UTI International, κ. Praveen Jagwani, έκανε μια επισκόπηση της δυναμικής εξέλιξης στην ινδική οικονομία, που είναι η 5η μεγαλύτερη στον κόσμο με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 5,7% την τελευταία δεκαετία, ενώ ο κ. Vetri Subramaniam, Chief Investment Officer της UTI AMC, παρουσίασε τη στρατηγική του UTI India Dynamic Equity Fund. Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν οι κ.κ. Χάρης Χαμπάκης, Head of Group Private Banking του Ομίλου Eurobank και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ, Θεοφάνης Μυλωνάς.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Σταύρος Ιωάννου, υπογράμμισε: «Πιστή στη δέσμευση για πρωτοπορία, η Eurobank επενδύει στη διεύρυνση του διεθνούς της αποτυπώματος και επιδιώκει την ενίσχυση αμοιβαία επωφελών οικονομικών σχέσεων με δυναμικές, ραγδαία αναπτυσσόμενες οικονομίες όπως είναι η Ινδία. Αυτό είναι το όραμα που θέλει να υπηρετήσει η Τράπεζά μας. Αξιοποιώντας την ισχυρή παρουσία του Ομίλου σε Ελλάδα και Κύπρο, η Eurobank διαθέτει την εμπειρία και την τεχνογνωσία και είναι σε θέση να στηρίξει τις επιχειρήσεις της Ινδίας που αναζητούν πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Σήμερα, Πέμπτη 9.11.23, τα στελέχη της UTI International θα παρουσιάσουν σε ειδική εκδήλωση της Eurobank Κύπρου, στη Λευκωσία, παρουσία του κ. Στ. Ιωάννου, τις επενδυτικές επιλογές στην Ινδία. Χαιρετισμό στην εκδήλωση, με επίτιμη προσκεκλημένη την κα Madhumita Hazarika Bhagat, Ύπατη Αρμοστή της Ινδίας στην Κύπρο, θα απευθύνει ο κ. Rajeev Kakar, μέλος του Δ.Σ. της Eurobank Holdings και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Κύπρου, κ. Μιχάλης Λούης, ενώ ως κεντρικοί ομιλητές έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι του ινδικού επενδυτικού οίκου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, οι συμμετέχοντες στην Αθήνα και τη Λευκωσία, είχαν την ευκαιρία να θέσουν τις ερωτήσεις τους και να συζητήσουν περαιτέρω με τους ομιλητές, τις επενδυτικές προοπτικές με την Ινδία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιάκωβος Γιαννακλής
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιαννακλής (Eurobank): Η τραπεζική γίνεται διακριτικότερη και πιο παρούσα

Στη νέα εποχή των τραπεζικών υπηρεσιών, η χρηματοδότηση και οι πληρωμές ενσωματώνονται στην καθημερινότητα του πελάτη, χωρίς να απαιτείται ξεχωριστή επίσκεψη στην τράπεζα, σύμφωνα με τον Deputy CEO της Eurobank Ιάκωβο Γιαννακλή.
Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Roadshows τραπεζών: Τι θα ρωτήσουν τις διοικήσεις οι ξένοι επενδυτές

Στο μικροσκόπιο των ξένων επενδυτών μπαίνουν οι ελληνικές τράπεζες στα roadshows που θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο. Κέρδη, πιστωτική επέκταση, deals αλλά και εκλογές κυριαρχούν αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο..
Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Εκλογές, πολιτικές ερωτήσεις στους τραπεζίτες και η «κόντρα» Optima – Credia

Η επιστροφή στο καθήκον, η μακρά προεκλογική περίοδος, γιατί οι τραπεζίτες ετοιμάζονται για πολιτικές ερωτήσεις, η «κόντρα» Credia - Optima στο ταμπλό του ΧΑ, διπλωματία του intsagram και οι ψηφιακές διακρίσεις της Eurobank.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς οι επαναγορές μετοχών αυξάνουν την αξία για τους μετόχους των τραπεζών

Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν προχωρήσει σε προγράμματα επαναγοράς ιδίων μετοχών που αθροιστικά ξεπερνούν τα 11,1 δισ. ευρώ, ανταμείβοντας μαζί με τα μερίσματα τους μετόχους.