ΓΔ: 1482.33 0.31% Τζίρος: 36.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:19:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Attica Bank: Nέα σειρά χρηματοδοτικών προϊόντων για ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Η σειρά «Attica Hospitality» προσφέρει ειδικά χρηματοδοτικά προϊόντα, βραχυπρόθεσμων και μεσομακροπρόθεσμων πιστοδοτήσεων, σχεδιασμένα για να καλύπτουν τις ανάγκες κάθε μικρομεσαίας ξενοδοχειακής επιχείρησης.

Ένα νέο ολοκληρωμένο πακέτο χρηματοδοτικών προϊόντων διαθέτει η Attica Bank, το «Attica Hospitality» για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας, υποστηρίζοντας έμπρακτα την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και ειδικότερα τον δυναμικό και αναπτυσσόμενο ξενοδοχειακό κλάδο.

Η νέα σειρά «Attica Hospitality» προσφέρει ειδικά χρηματοδοτικά προϊόντα, βραχυπρόθεσμων και μεσομακροπρόθεσμων πιστοδοτήσεων, σχεδιασμένα για να καλύπτουν τις διαφορετικές ανάγκες κάθε μικρομεσαίας ξενοδοχειακής επιχείρησης με ανταγωνιστικό επιτόκιο.

Η διαδικασία έγκρισης είναι άμεση, σε έως 15 ημέρες από την πλήρη υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενώ παρέχονται και επιπλέον λύσεις, όπως ενδεικτικά, το ασφαλιστικό προϊόν Hospital Services και άλλες διευκολύνσεις με ανταγωνιστική τιμολόγηση.

Το «Attica Hospitality», αποτελείται από τρία επιμέρους χρηματοδοτικά εργαλεία:

  1. Attica Operate: Ενισχύει τη ρευστότητα της ξενοδοχειακής επιχείρησης για την κάλυψη τρεχουσών δαπανών, όπως ενδεικτικά: δαπάνες συντήρησης, αναλώσιμος εξοπλισμός δωματίων, ιματισμός, έξοδα προετοιμασίας τουριστικής περιόδου, τρόφιμα, αναλώσιμα, ασφαλιστικές εισφορές, κάλυψη δαπανών utilities (ενέργεια, νερού, τηλεπικοινωνιών).Το ύψος της χρηματοδότησης μπορεί να ανέλθει έως €300.000, μέσω βραχυπρόθεσμου δανείου τακτής λήξης με ανταγωνιστικό επιτόκιο. Η διάρκεια αποπληρωμής του αφορά περίοδο 9 μηνών, με παράλληλη δυνατότητα παράτασης σε ετήσια αποπληρωμή για τα city hotels. 
  2. Attica Develop: Καλύπτει επενδυτικές ανάγκες της ξενοδοχειακής επιχείρησης, όπως ενδεικτικά: αγορά/αναβάθμιση του πάγιου εξοπλισμού, μερική ανακαίνιση της επαγγελματικής στέγης, προσθήκη νέων προσφερόμενων υπηρεσιών στην ξενοδοχειακή επιχείρηση κ.ά., με χρηματοδότηση έως €200.000, μέσω δανείων τακτής λήξης και προϊόντων leasing με ανταγωνιστικό επιτόκιο. Η μέγιστη διάρκεια του δανείου είναι τρία έτη με δυνατότητα περιόδου χάριτος διάρκειας 9 μηνών.
  3. Attica Sustain: Το «πράσινο» προϊόν του Attica Hospitality που καλύπτει επενδυτικές ανάγκες της ξενοδοχειακής επιχειρήσεις ως προς την ανταπόκριση στα κριτήρια ESG και την ενεργειακή αναβάθμιση. Ενδεικτικά, χρηματοδοτούνται: αγορά και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων για αυτοκατανάλωση και ενεργειακό συμψηφισμό (net-metering) της παραγόμενης ενέργειας, αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα υψηλής ενεργειακής λειτουργίας, αντικατάσταση/τοποθέτηση θερμομόνωσης, αναβάθμιση συστήματος ψύξης με έξυπνα συστήματα ελέγχου της, αναβάθμιση συστήματος ζεστού νερού χρήσης, με χρήση ΑΠΕ, λοιπές παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας (smart home).

Το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται έως 200.000 ευρώ, μέσω δανείων τακτής λήξης και προϊόντων leasing με ανταγωνιστικό επιτόκιο. Η μέγιστη διάρκεια του προγράμματος είναι τρία έτη με δυνατότητα περιόδου χάριτος 9 μηνών.

Σε συνεργασία με την Interamerican διατίθεται από την Attica Bancassurance και το προϊόν Hospital Services, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή και με παρεχόμενες καλύψεις, όπως:

  1. Επείγουσα αερομεταφορά
  2. Τηλεφωνικές ιατρικές συμβουλές 24/7 σε πέντε γλώσσες
  3. Οργάνωση επαναπατρισμού για όλα τα περιστατικά
  4. Υπεύθυνη ιατρική κατεύθυνση και υποστήριξη για όλα τα θέματα Covid-19. 

H ομπρέλα «Attica Hospitality» προσφέρει μια σειρά συμπληρωματικών προϊόντων και υπηρεσιών, όπως δυνατότητα χρήσης προϊόντων leasing σε κάλυψη νέων αγορών πάγιου εξοπλισμού και μεταφορικών μέσων (με περαιτέρω έκπτωση 25 μονάδων βάσης επί του περιθωρίου επιτοκίου του δανείου), εκταμίευση δανείου και αποστολή εμβασμάτων απευθείας σε προμηθευτές μέσω εξόφλησης τιμολογίων, έκπτωση έως 30% στο μηνιαίο διαχειριστικό κόστος των POS της Attica Bank, έκπτωση 25% στο ισχύον τιμολόγιο για τα εμβάσματα και τις εντολές πληρωμής, εταιρικές πιστωτικές κάρτες με ανταγωνιστικό επιτόκιο και παροχή υψηλότερων επιτοκίων σε καταθετικά προϊόντα και λογαριασμούς.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Attica Bank, κυρία Ελένη Βρεττού, δήλωσε σχετικά: «Πρωταρχική και διαχρονική προτεραιότητα της Τράπεζάς μας είναι η παροχή χρήσιμων και βοηθητικών εργαλείων σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Με το “Attica Hospitality” σηματοδοτούμε την είσοδό μας στην τυποποιημένη και σύγχρονη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων ξενοδόχων και την έμπρακτη υποστήριξη της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας. Καλύπτουμε τις δανειακές ανάγκες των μικρών και μεσαίων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και θέλουμε να είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες ανάπτυξής τους σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον. Εργαζόμαστε εντατικά και στοχευμένα για να δημιουργούμε διαρκώς σύγχρονα τραπεζικά προϊόντα για όλους τους δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Vrettou-Attica-Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε ανάκαμψη η Attica Bank: Κέρδη 28,6 εκατ. από ζημιές 356,6 εκατ.

Αισθητή βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της τράπεζας και ρεκόρ στις εκταμιεύσεις νέων δανείων. Υψηλός ο δείκτης NPE, τι λέει η διοίκηση για το σχέδιο εξυγίανσης μέσω «Ηρακλή» και συγχώνευσης με Παγκρήτια.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Ο Αλέξανδρος Μαλανδρής αναλαμβάνει Chief Credit Officer

Διαθέτει εκτεταμένη γνώση στο αντικείμενο των πιστοδοτήσεων σε ένα ευρύ φάσμα εταιρειών και κλάδων τόσο σε περιόδους ανάπτυξης όσο και ύφεσης της οικονομίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Νέος Chief Corporate Banking Officer ο Κων. Χριστοδούλου

O κ. Χριστοδούλου διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία στην αναδιοργάνωση και ανάπτυξη επιχειρήσεων, έχοντας διατελέσει σε θέσεις αυξημένης ευθύνης στον εγχώριο χρηματοπιστωτικό κλάδο και σε πολυεθνικές εταιρείες.