ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Grid

Grid Telecom και EXA ενισχύουν την ψηφιακή συνδεσιμότητα στη ΝΑ Ευρώπη

Η στρατηγική σύμπραξη των δύο εταιρειών δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μία κρίσιμη διασύνδεση δικτύων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου.

Την στρατηγική τους συνεργασία για την ενίσχυση της ψηφιακής συνδεσιμότητας και την παροχή υπηρεσιών υποδομής στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ανακοίνωσαν η Grid Telecom, θυγατρική εταιρεία και φορέας τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και η EXA Infrastructure, η μεγαλύτερη πλατφόρμα εξειδικευμένων ψηφιακών υποδομών που συνδέει την Ευρώπη με τη Βόρεια Αμερική. Η σύμπραξη των δύο εταιρειών δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μία κρίσιμη διασύνδεση δικτύων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου.

Η EXA, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, συνεχίζει να επεκτείνει το αποτύπωμα του δικτύου της και τις δραστηριότητές της σε όλη τη Μεσόγειο, παρέχοντας συνδεσιμότητα δεδομένων υψηλής ποιότητας, τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις γειτονικές χώρες. Η Grid Telecom που αναδεικνύεται σε κορυφαίο τηλεπικοινωνιακό πάροχο χονδρικής στην ελληνική αγορά, στηρίζει την ταχεία ανάπτυξή της στο εκτεταμένο οπτικό δίκτυο του ΑΔΜΗΕ στην Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες, ενοποιώντας τα ιδιόκτητα σημεία παρουσίας της εκτός συνόρων και ζεύξεις οπτικών ινών που αναπτύσσει συνεχώς. Η θυγατρική του ΑΔΜΗΕ δημιουργεί έτσι ένα νέο, σημαντικό ουδέτερο κόμβο συνδεσιμότητας ανοικτής πρόσβασης στην ευρύτερη περιοχή, επιτυγχάνοντας μέγιστη ασφάλεια, ισχυρή εφεδρεία, διαφορισμό δικτύων και τις συντομότερες δυνατές διαδρομές για χαμηλή υστέρηση στη μεταγωγή δεδομένων.

Οι επενδύσεις της Grid Telecom και της EXA Infrastructure στην περιοχή είναι σε μεγάλο βαθμό συμπληρωματικές, καθώς παρέχουν ισχυρές συνέργειες και αμοιβαίες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Η συνεργασία μεταξύ της Grid Telecom και της EXA θα προσφέρει στους χονδρικούς και εταιρικούς πελάτες τους, εναλλακτικές διασυνδέσεις ανοικτής πρόσβασης, διεθνούς εμβέλειας σε όλη την Ευρώπη και πέραν αυτής, δημιουργώντας έτσι νέες αξιόπιστες διαδρομές διακίνησης δεδομένων με σημαντικά και μοναδικά οφέλη, όπως χαμηλή απόκριση, ισχυρή εφεδρεία, υψηλή ταχύτητα και προηγμένη κυβερνοασφάλεια.

Ο Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της EXA Infrastructure, Nicholas Collins, δήλωσε: «Η στρατηγική συνεργασία μας με την Grid Telecom είναι ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του οράματος και των αναπτυξιακών σχεδίων μας και ενισχύει περαιτέρω τη συνδεσιμότητα και το διαφορισμό δικτύων στην Ελλάδα και σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η EXA επικεντρώνεται και δεσμεύεται να οικοδομήσει τη ψηφιακή υποδομή του μέλλοντος, η οποία απαιτείται για την υποστήριξη της αυξανόμενης ζήτησης για διεθνή χωρητικότητα. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, θα δημιουργήσουμε ένα νέο σημαντικό τηλεπικοινωνιακό διάδρομο που θα επιτρέψει στους πελάτες μας να επεκταθούν και να αναπτυχθούν στην ευρύτερη περιοχή».

Ο Διευθυντής της Grid Telecom, Γιώργος Ψυρρής σχολίασε: «Η Grid Telecom εδραιώνει τη θέση της ως ο κύριος ουδέτερος πάροχος χονδρικής στην Ελλάδα, προσφέροντας τηλεπικοινωνιακούς διαδρόμους μεγάλης χωρητικότητας με υψηλή αξιοπιστία. Η στρατηγική συνεργασία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Grid Telecom και της EXA Infrastructure θα επιτρέψει να παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες μας, αξιοποιώντας την εκτεταμένη εμπειρία και τεχνογνωσία των δύο οργανισμών. Η συνεργασία με την EXA, είναι ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική της Grid Telecom για την ενίσχυση των υποδομών της, την επέκταση των διεθνών δικτύων της και την αύξηση των προσβάσεων της προς τη Κεντρική και τη Δυτική Ευρώπη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο τηλεπικοινωνιακό άξονα προς τη Βουλγαρία δημιουργεί η Grid Telecom

Όπως προβλέπει το Μνημόνιο Συνεργασίας, η Grid Telecom και ο ESO EAD θα συνεργαστούν με στόχο τη διερεύνηση και την ταχύτερη δυνατή ωρίμανση του τηλεπικοινωνιακού έργου που θα ενισχύσει την περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Grid Telecom: Συμφωνία για το υποθαλάσσιο καλώδιο οπτικών ινών Andromeda

Η στρατηγική συνεργασία μεταξύ της Grid Telecom και της Tamares Telecom θα αναπτύξει μία εναλλακτική ψηφιακή λεωφόρος μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής, που αναμένεται να έχει αποφασιστική συμβολή στην ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΔΜΗΕ: Νέες τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου

H Grid Telecom κατασκευάζει υποθαλάσσιο καλώδιο που θα συνδέεται με την Αίγυπτο και πρόκειται να εξυπηρετήσει την αυξανόμενη κίνηση δεδομένων μεταξύ Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής αποτελώντας τη συντομότερη διαδρομή.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρέχει η τηλεπικοινωνιακή σύνδεση Ελλάδας - Αφρικής από την Grid Telecom

Το νέο τηλεπικοινωνιακό καλώδιο που κατασκευάζει η θυγατρική του ΑΔΜΗΕ θα εξυπηρετήσει την αυξανόμενη κίνηση δεδομένων μεταξύ Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής και θα αποτελέσει τη συντομότερη διαδρομή με τη χαμηλότερη υστέρηση μεταφοράς δεδομένων.