ΓΔ: 1458.52 0.43% Τζίρος: 74.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΔΜΗΕ: Την διάκριση «Εταιρεία της χρονιάς 2023» απέσπασε η Grid Telecom

Η βράβευση της εταιρείας στα «InfoCom Awards» ήρθε ως αποτέλεσμα απαιτητικής αξιολόγησης από ειδική επιτροπή που ανέδειξε τις πρωτοπόρες υπηρεσίες, προϊόντα και πρόσωπα της αγοράς που ξεχώρισαν τη χρονιά που πέρασε.

Την τιμητική διάκριση «Εταιρεία της Χρονιάς» για το 2023 απέσπασε η Grid Telecom, θυγατρική εταιρεία και φορέας τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του ΑΔΜΗΕ, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στο πλαίσιο του 25ου ετήσιου συνεδρίου Πληροφορικής, Κυβερνοασφάλειας και Τηλεπικοινωνιών “InfoCom World”.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το βραβείο απένειμε στον Διευθυντή της Grid Telecom, κ. Γιώργο Ψυρρή, o Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Η βράβευση της Grid Telecom στα «InfoCom Awards» ήρθε ως αποτέλεσμα απαιτητικής αξιολόγησης από ειδική επιτροπή που ανέδειξε τις πρωτοπόρες εταιρείες, υπηρεσίες, προϊόντα και πρόσωπα της αγοράς που ξεχώρισαν τη χρονιά που πέρασε.

«Η απονομή του τίτλου της “Εταιρείας της Χρονιάς” επιβεβαιώνει τη δυναμική πορεία της Grid Telecom που αν και μετρά μόλις τέσσερα χρόνια παρουσίας, εδραιώνεται ως ένας υπολογίσιμος παίκτης στην ελληνική και περιφερειακή αγορά τηλεπικοινωνιών. Θα συνεχίσουμε με την ίδια όρεξη να δημιουργούμε νέες συνέργειες τόσο εντός Ελλάδας όσο και εκτός συνόρων, συμβάλλοντας με τις υποδομές μας στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ανάδειξη της χώρας σε κόμβο μεταφοράς δεδομένων», δήλωσε με αφορμή τη βράβευση ο κ. Ψυρρής.

Σε παρουσίαση που πραγματοποίησε στο συνέδριο, ο Διευθυντής της Grid Telecom αναφέρθηκε αναλυτικά στη συμμετοχή της εταιρείας σε μεγάλα έργα διασυνδέσεων οπτικών ινών στη ΝΑ Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο. Όπως είπε, τα έργα αυτά διαμορφώνουν νέους ψηφιακούς διαδρόμους για ακόμη πιο γρήγορη διακίνηση δεδομένων μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής, μέσω της Ελλάδας.

Ο κ. Ψυρρής πρόσθεσε ότι οι διεθνείς τηλεπικοινωνιακές υποδομές που δρομολογούνται με τη συνδρομή της Grid Telecom, δίνουν ουσιαστική ώθηση και στην ταχέως αναπτυσσόμενη εγχώρια αγορά των data centers, με πολλαπλά οφέλη για την εθνική οικονομία, δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για την εξέλιξη της χώρας σε έναν από τους σημαντικότερους ψηφιακούς κόμβους της Μεσογείου τα επόμενα χρόνια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

optiki ina-fiber-internet-broadband
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημιουργία υποδομών για υποβρύχια καλώδια οπτικών ινών στην Κρήτη

Ο καλωδιακός σταθμός θα αναπτυχθεί από την Grid Telecom στο πλαίσιο της κατασκευής ενός νέου data center που θα αναγερθεί από την Quadrivium Digital, με την Ελλάδα να παίζει κεντρικό ρόλο ως κόμβος διασύνδεσης.
ESG

ΑΔΜΗΕ: Βράβευση του προέδρου και CEO Μ. Μανουσάκη από το ΙΕΝΕ

«Nα ενσωματώσουμε μεγάλες ποσότητες ΑΠΕ στα ενεργειακά μας συστήματα και να αξιοποιήσουμε  στο μέγιστο βαθμό το πολύ πλούσιο αιολικό δυναμικό των θαλάσσιων λεκανών της Ευρώπης» ανέφερε ο επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Grid Telecom - ESO EAD: Τηλεπικοινωνιακή διασύνδεση Ελλάδας - Βουλγαρίας

Επιδίωξη είναι η κατασκευή ενός εναλλακτικού περιφερειακού δικτύου τηλεπικοινωνιών στα Βαλκάνια και τη ΝΑ Ευρώπη, με γεωγραφικά συντομότερη όδευση και εξαιρετικά χαμηλή απόκριση σε σχέση με υφιστάμενα παραδοσιακά δίκτυα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο τηλεπικοινωνιακό άξονα προς τη Βουλγαρία δημιουργεί η Grid Telecom

Όπως προβλέπει το Μνημόνιο Συνεργασίας, η Grid Telecom και ο ESO EAD θα συνεργαστούν με στόχο τη διερεύνηση και την ταχύτερη δυνατή ωρίμανση του τηλεπικοινωνιακού έργου που θα ενισχύσει την περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων.