ΓΔ: 1381.94 -1.33% Τζίρος: 95.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:22:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
1
Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων Α.Ε., κ. Πέτρος Σεπετάς, ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, κ. Ορέστης Καβαλάκης

Δάνειο από Eurobank - Ταμ. Ανάκαμψης για Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων

Η επένδυση χρηματοδοτείται κατά 50% από πόρους του ΤΑΑ (31,4 εκατ. ευρώ) και 30% μέσω δανείου της Eurobank (18,8 εκατ. ευρώ). Το 20% καλύπτεται μέσω ιδίας συμμετοχής της εταιρείας.

Στην υπογραφή σύμβασης χρηματοδότησης 50,3 εκατ. ευρώ με την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. (Βίκος) προχώρησε η Eurobank, με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) για τη χρηματοδότηση επένδυσης συνολικού ύψους 62,8 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η εταιρεία στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Για τη σύμβαση πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στις 29 Ιανουαρίου 2024, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Νίκου Παπαθανάση, του Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, κ. Ορέστη Καβαλάκη, του προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων Α.Ε., κ. Πέτρου Σεπετά και του αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Eurobank, κ. Κωνσταντίνου Βασιλείου, στο Κτίριο Διοίκησης της Eurobank, στην Αθήνα.

Η εν λόγω χρηματοδότηση αποτελεί μέρος της συνολικής επένδυσης ύψους 62,8 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η εταιρεία και εμπίπτει στον πυλώνα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η επένδυση χρηματοδοτείται κατά 50% από πόρους του ΤΑΑ (31,4 εκατ. ευρώ) και 30% μέσω δανείου της Eurobank (18,8 εκατ. ευρώ). Το 20% καλύπτεται μέσω ιδίας συμμετοχής της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων Α.Ε..

Το επενδυτικό πλάνο περιλαμβάνει 79 υποέργα εκσυγχρονισμού συνολικού προϋπολογισμού 62,828,486.22 ευρώ, τα οποία θα υλοποιηθούν στα 3 εργοστάσια της εταιρείας στην Περιφέρεια Ιωαννίνων, καθώς και υποστηρικτικά έργα για την αύξηση της παραγωγικής δύναμης και την εξοικονόμηση του ενεργειακού κόστους, που εναρμονίζονται απόλυτα με τους στόχους του «Ελλάδα 2.0». Στόχος της χρηματοδότησης είναι η υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων Α.Ε. που έχει στον πυρήνα του τη χρήση πρωτοποριακών αναδυόμενων τεχνολογιών για τη βελτιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας και την ενίσχυση της αλυσίδας αξίας της εταιρείας, που παραμένει συνεπής στην προσφορά προϊόντων υψηλής ποιότητας τα τελευταία 33 χρόνια λειτουργίας της.

O Διοικητής του Ταμείου Ανάκαμψης, κ. Ορέστης Καβαλάκης, επισήμανε: «Η δανειακή σύμβαση εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση μιας επένδυσης που έχει σημαντικές διαστάσεις καθώς στοχεύει στον εκσυγχρονισμό μια παραγωγικής επιχείρησης με εξαγωγικό προσανατολισμό και θα υλοποιηθεί στα εργοστάσια της που βρίσκονται στην περιφέρεια της χώρας μας, στην Ήπειρο. Το Ταμείο Ανάκαμψης – Ελλάδα 2.0 μέσα από το δανειακό του πρόγραμμα του κινητοποιεί επενδύσεις που επικεντρώνονται στην τεχνολογία και τη βιωσιμότητα, στηρίζοντας την αναπτυξιακή προοπτική των ελληνικών επιχειρήσεων.»

Ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Επικεφαλής Corporate & Investment Banking της Eurobank, Κωνσταντίνος Βασιλείου, σημείωσε: «Με τη συμφωνία αυτή ξεκινάει μια πολύ σημαντική επένδυση στον τομέα της εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικών στη χώρα, με κύριο χαρακτηριστικό τον εκσυγχρονισμό, την περαιτέρω ψηφιοποίηση, την ενίσχυση της καινοτομίας, την αναβάθμιση της παραγωγικής διαδικασίας και την εξοικονόμηση ενέργειας. Η επένδυση αυτή διευρύνει ακόμα περισσότερο την ηγετική θέση της εταιρείας στην αγορά και αποτυπώνει το διαχρονικό όραμα μίας αμιγώς οικογενειακής ελληνικής επιχείρησης. Στην Eurobank αποτελεί βασική επιδίωξή μας η έμπρακτη υποστήριξη επιχειρήσεων που με συνέπεια έχουν το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, την ανάπτυξη, τη βιωσιμότητα και την καινοτομία και είμαστε περήφανοι γι’ αυτή τη συνεργασία.»

Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων A.E., κ. Πέτρος Σεπετάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαστε μία εταιρεία που 33 χρόνια σεβόμαστε τον καταναλωτή και την παράδοση επενδύοντας στο μέλλον. Εξελισσόμαστε και επενδύουμε στον εκσυγχρονισμό των υποδομών, στη βελτιστοποίηση του ενεργειακού κόστους, στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και στην ψηφιοποίηση της λειτουργίας μας. 33 χρόνια μετά συνεχίζουμε να επενδύουμε στα ποιοτικά παραγόμενα προϊόντα, στις αρχές και τις αξίες μας, στους ανθρώπους μας, στην Ήπειρο, στην Ελλάδα. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό.»

Η παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στις ελληνικές επιχειρήσεις, προκειμένου να υλοποιήσουν υγιή επιχειρηματικά σχέδια μέσω και των κεφαλαίων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την Eurobank που στηρίζει με συνέπεια κάθε επιχείρηση που προωθεί επενδύσεις, προάγοντας την απασχόληση, τον εκσυγχρονισμό και την καινοτομία.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Στόχος τα 600 εκατ. εκταμιεύσεις στην Κρήτη μέχρι το 2025

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η τράπεζα στην Κρήτη, χορήγησε πάνω από 220 εκατ. ευρώ σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και έχει στηρίξει 14.500 επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος Business Banking Τουρισμός.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Στηρίζει τον ελληνικό τουρισμό με χρηματοδοτήσεις 2 δισ. ευρώ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, δήλωσε πως η τράπεζα στηρίζει την επιχειρηματική κοινότητα των ελληνικών νησιών και ενισχύει την προσπάθεια των εταιρειών για βιώσιμη ανάπτυξη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Περιοδεία της διοίκησης στις Κυκλάδες, νέο κατάστημα στην Πάρο

Η Διοίκηση της τράπεζας πραγματοποίησαν συναντήσεις με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας και θεσμικούς φορείς, ενώ επισκέφθηκαν όλο το Δίκτυο καταστημάτων στην περιοχή.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιαννακλής (Eurobank): Η τεχνολογία ανοίγει νέα εποχή στον τραπεζικό τομέα

«Οι πελάτες πλέον επισκέπτονται λιγότερο τα φυσικά καταστήματα σε σχέση με το παρελθόν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι τράπεζες μπορούν να προχωρήσουν χωρίς αυτά» τόνισε ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank.