ΓΔ: 1365.48 0.60% Τζίρος: 100.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Τρ. Πειραιώς: Η Μαρία Συμιγδαλά αναλαμβάνει ως νέο μέλος στο Δ.Σ.

Η κα Συμιγδαλά θα αντικαταστήσει την Francesca Tondi που παραιτήθηκε. Αποτελεί τραπεζικό στέλεχος με μεγάλη εμπειρία στο Retail, Corporate και Investment Banking σε σύνθετους και πολυεθνικούς οργανισμούς.

Την εκλογή της κα Μαρία Συμιγδαλά ως Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μετά από τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφιών Μελών ΔΣ, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς. Η κα Συμιγδαλά θα αντικαταστήσει την κα Francesca Tondi που είχε παραιτηθεί, για το υπόλοιπο της θητείας του Δ.Σ., ήτοι έως 27.06.2026, παρατεινόμενης μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση που θα συνέλθει μετά τη λήξη της θητείας του.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς, η κα Maria Semedalas (Μαρία Συμιγδαλά) είναι διεθνές τραπεζικό στέλεχος με εκτενή εμπειρία στο Retail, Corporate και Investment Banking σε σύνθετους και πολυεθνικούς οργανισμούς. Ξεκίνησε την πολυετή καριέρα της στη Federal Reserve Bank στο Σικάγο. Συνέχισε στην Ευρώπη, σε ανώτερους ρόλους στη Northern Trust Company (Λονδίνο), στη Citibank (Λονδίνο & Ελλάδα), στην JP Morgan Chase (Λονδίνο) και στην BNY Mellon (Λονδίνο).

Έχει αναλάβει ένα ευρύ φάσμα ρόλων, συμπεριλαμβανομένου του CFO, και διαθέτει εμπειρία σε τομείς όπως το Internal Audit, Accounting & Financial Management, Technology και Third-Party Governance.

Κατόπιν των ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ανασυγκροτήθηκε ως εξής:

Πρόεδρος Δ.Σ.

Γεώργιος Χαντζηνικολάου του Πέτρου, Μη Εκτελεστικό Μέλος

Αντιπρόεδρος Δ.Σ.

Karel De Boeck του Gerard, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος, Ανώτατο Ανεξάρτητο Μέλος

Εκτελεστικά Μέλη

 • Χρήστος Μεγάλου του Ιωάννη, Διευθύνων Σύμβουλος
 • Βασίλειος Κουτεντάκης του Δημητρίου

Ανεξάρτητα Μη Εκτελεστικά Μέλη

 • Βενετία Κοντογούρη του Γεράσιμου
 • Enrico Tommaso Cucchiani του Clemente
 • David Hexter του Richard
 • Σολομών Μπεράχας του Αλβέρτου
 • Andrew Panzures του Deones
 • Anne Weatherston του John
 • Maria Semedalas (Μαρία Συμιγδαλά) του Ηλία

Μη Εκτελεστικά Μέλη

 • Αλέξανδρος Βλαδές του Ζήση
 • Περικλής Δοντάς του Νικολάου, Εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Ν. 3864/2010

Η εκλογή του νέου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας θα ανακοινωθεί στην αμέσως επόμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων της. Σημειώνεται, επίσης, ότι είναι ήδη σε εξέλιξη η προβλεπόμενη από το ισχύον νομικό και κανονιστικό πλαίσιο διαδικασία αξιολόγησης της καταλληλότητας του νέου μέλους από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xristos Megalou, Trapeza Peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χρ. Μεγάλου: Θα συνεχιστεί δυναμικά η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τρ. Πειραιώς εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια και επισήμανε ότι η καθαρή πιστωτική επέκταση της τράπεζας έφτασε το 1,7 δισ. ευρώ.
Trapeza Peiraios, Vlachopoulos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Θ. Βλαχόπουλος: Στα 2,5 δισ. ευρώ οι χρηματοδοτήσεις στον τουρισμό

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής Εταιρικής Τραπεζικής και Προϊόντων θα πρέπει να χρηματοδοτούνται και έργα που ενισχύουν το τουριστικό προϊόν της χώρας, όπως οι υποδομές αλλά και έργα ενεργειακής αυτάρκειας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χρ. Μεγάλου: Η διανομή μερίσματος σφραγίζει την επάνοδο στην κανονικότητα

Εκτιμά ότι για τη χρήση του 2023 θα διανεμηθεί το 10% των κερδών. Ως ανταγωνιστικό χαρακτήρισε τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, ο επικεφαλής της Τρ. Πειραιώς, ενώ εκτίμησε ότι το 2024 θα είναι ένα ακόμη έτος ισχυρής ανάπτυξης για την τράπεζα.
businessdaily-Peiraiws-Xrimatistirio
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χρ. Μεγάλου: Πρώτος στόχος να γίνουμε η καλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα

Την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στο ΧΑ κήρυξε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, τονίζοντας ότι μετά το επιτυχημένο placement η τράπεζα βρίσκεται στον σωστό δρόμο για να πρωταγωνιστήσει και στην Ευρώπη.