ΓΔ: 1400.61 -1.12% Τζίρος: 124.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Εθνική Ασφαλιστική: Προϊόντα νέας γενιάς για βελτίωση της κερδοφορίας

Πέρασμα από τα παλιά και ζημιογόνα ασφαλιστικά προϊόντα σε μια νέα γενιά συμβολαίων με καλύτερη απόδοση ανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος, R. Gauci . «Πονοκέφαλος» τα υψηλά νοσήλια των ιδιωτικών νοσοκομείων.

Tον επαναπροσδιορισμό του ρόλου της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά επιχειρεί η νέα διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, με προφανές τίμημα, στην πρώτη περίοδο τουλάχιστον, τις ζημιογόνες χρήσεις.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Robert Gauci –μιλώντας μάλιστα σε πολύ καλά ελληνικά– το κρίσιμο στοίχημα για τη βελτίωση της κερδοφορίας είναι ο ανασχηματισμός του χαρτοφυλακίου των προϊόντων της, με την ανάπτυξη νέων προϊόντων – μόνο στη διάρκεια του 2023 δημιουργήθηκαν εννέα προϊόντα, όταν κάθε χρόνο στο παρελθόν αναπτύσσονταν μόνο τρία – τα οποία θα είναι κερδοφόρα. Παράλληλα, στόχος είναι η υποχώρηση των παλιών προϊόντων της Εθνικής Ασφαλιστικής, τα οποία είναι ζημιογόνα.

Βέβαια, κρίσιμη για την ενίσχυση της κερδοφορίας της είναι η επιτυχής διαπραγμάτευση με τα ιδιωτικά νοσοκομεία, τα οποία αυξάνουν υπερβολικά τα νοσήλια. Αξίζει πάντως να σημειωθεί επ΄ αυτού ότι ο μέτοχος της εταιρείας, το CVC, κατέχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά της ιδιωτικής υγείας κι ως εκ τούτου προκαλούνται ερωτηματικά σχετικά με το γεγονός πως είναι δυνατόν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Εθνικής ασφαλιστικής και των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων να είναι ατυχείς. Ωστόσο, ο κ. Gauci χαρακτήρισε ως μέτρο που εμπνέει αισιοδοξία την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση σχετικά με την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων.

Πάντως, ο κ. Gauci ανέφερε πως στο διάστημα της επόμενης πενταετίας πρόκειται να επενδυθούν συνολικά περί τα 100 εκατ. ευρώ. Επίσης, είπε πως η θυγατρική εταιρεία στη Ρουμανία πρόκειται να πωληθεί – πιθανόν σύντομα – ενώ αντιθέτως εκφράστηκε εγκωμιαστικά για τις επιδόσεις της άλλης θυγατρικής, στην Κύπρο, την οποία και δεν σκοπεύει να πουλήσει. Σε ό,τι αφορά την παραγωγή ασφαλίστρων, πρέπει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του 2023 ανήλθε στα 734,3 εκατ. ευρώ έναντι 655,9 εκατ. ευρώ το 2022, σημειώνοντας αύξηση κατά 12%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής παρουσιάζοντας τη νέα εταιρική της ταυτότητα, ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι πέρυσι οι πελάτες της εταιρείας ανήλθαν στα 1,72 εκατομμύρια - προστέθηκαν 133.000 νέοι ασφαλισμένοι έναντι του 2022. Κι όπως επεσήμανε ο δείκτης cross selling αγγίζει τα 1,2 συμβόλαια ανά πελάτη.

Επίσης, η αύξηση της παραγωγής στο νέο χαρτοφυλάκιο το 2023 πλησίασε το 19,3% έναντι του 2022 και τα συνολικά ασφάλιστρα που προέρχονται από νέους πελάτες άγγιξαν τα 508 εκατ. ευρώ. Αναφερόμενος μάλιστα στις επιδόσεις του Ιανουαρίου του 2024 είπε πως τα ασφάλιστρα του νέου  χαρτοφυλακίου είναι αυξημένα, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2023, κατά 48,1%, και αγγίζουν τα 65 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με το ύψος των αποζημιώσεων, είπε ότι στη δεκαετία 2013 – 2023, η Εθνική Ασφαλιστική έχει καταβάλει 3,8 δισ. ευρώ, ενώ μόνο το 2023, οι αποζημιώσεις ξεπέρασαν τα 247 εκατ. ευρώ, ικανοποιώντας περισσότερα από 459.000 περιστατικά.

Παρουσιάζοντας τους πέντε στρατηγικούς στόχους της εταιρείας για το 2024 ο κ. Gauci τόνισε πως πρόκειται για την εξισορρόπηση του μίγματος των προϊόντων με την ενίσχυση των νέων κερδοφόρων προϊόντων της, την ανάπτυξη νέων τεχνικών μοντέλων βασισμένων σε εξειδικευμένα μοντέλα ανάλυσης δεδομένων και την απλοποίηση διαδικασιών για πιο αποτελεσματικές λειτουργίες. Επίσης, είπε πως είναι ανάγκη η δημιουργία ευέλικτης οργάνωσης και η ανάπτυξη κουλτούρας απόδοσης, καθώς και η προσέγγιση της πλήρους εικόνας του πελάτη και η ενίσχυση της παραγωγικότητας του δικτύου μέσω cross -selling.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε αναταράξεις η Εθνική Ασφαλιστική εν αναμονή κατευθύνσεων από CVC

Κατεύθυνση από τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο περιμένει η εταιρεία. Αναστάτωση και αβεβαιότητα στον τομέα των πωλήσεων, «επιθέσεις» από τον ανταγωνισμό για μεταγραφές ασφαλιστών. Οριακή αύξηση της παραγωγής αναμένεται φέτος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στρατηγική συνεργασία ανάμεσα σε Ερρίκος Ντυνάν και Interamerican

Με τη σύμβαση που έχει ήδη τεθεί σε ισχύ η συνεργασία Ερρίκος Ντυνάν - Interamerican καλύπτει όλα τα περιστατικά δευτεροβάθμιας περίθαλψης (έξοδα νοσηλείας και αμοιβές ιατρών) για το σύνολο των ασφαλισμένων της Interamerican.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε Ιταλούς περνά η Υδρόγειος Ασφαλιστική, επεκτείνεται στον κλάδο ζωής

Στον ιταλικό όμιλο Reale περνά το 75% των μετοχών μιας από τις τελευταίες ασφαλιστικές ελληνικής ιδιοκτησίας, που τώρα σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στον κλάδο ζωής.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αντιδράσεις από εργαζομένους για τις απολύσεις στην Εθνική Ασφαλιστική

Ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα σημειώνει πως με τη χρήση συμβάσεων εικονικής εργολαβίας η εταιρεία απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους εδώ και 15 χρόνια.