ΓΔ: 1420.4 1.99% Τζίρος: 92.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Νίκος Παπαθανάσης, Διευθύνουσα Σύμβουλος Attica Bank κ. Ελένη Βρεττού, Διοικητής του Ταμείου Ανάκαμψης κ. Ορέστης Καβαλάκης .

Συμμετοχή της Attica Bank στις δανειδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης

«Πιστοί στον αναπτυξιακό σχεδιασμό μας, έχουμε τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε υποστηρικτικά στο πελατολόγιό μας, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες και τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Ταμείου Ανάκαμψης», σημείωσε η κ. Ελ. Βρεττού.

Η Attica Bank, στηρίζοντας έμπρακτα τη μεγέθυνση και τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών επιχειρήσεων και τη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας σε ένα νέο βιώσιμο, ψηφιακό και εξωστρεφές μοντέλο ανάπτυξης, υπέγραψε την επιχειρησιακή συμφωνία με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με την οποία επισφραγίζεται η συμμετοχή της στο δανειακό πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας(ΤΑΑ) που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας«Ελλάδα2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Next Generation EU.

Η Attica Bank απευθύνει πρόσκληση προς τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να δανειοδοτηθούν στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ),να υποβάλλουν τα αιτήματά τους για χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη σχετική ανοικτή πρόσκληση της Τράπεζας που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της.

Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας επιφέρει τομές και δημιουργεί ευκαιρίες για την ελληνική επιχειρηματικότητα, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τον μετασχηματισμό της οικονομίας της χώρας.

Με τη συμμετοχή της Τράπεζας στο Πρόγραμμα δημιουργείται το πλαίσιο για ευνοϊκές χρηματοδοτήσεις των νέων επενδυτικών σχεδίων των πελατών της, ιδιαίτερα στους τομείς της πράσινης μετάβασης, του ψηφιακού μετασχηματισμού, της καινοτομίας-έρευνας και ανάπτυξης, της ανάπτυξης οικονομιών κλίμακας μέσω συνεργασιών, εξαγορών και συγχωνεύσεων και της εξωστρέφειας.

Ο Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης, δήλωσε: «Η σημερινή υπογραφή της επιχειρησιακής συμφωνίας με την Attica Bank, έρχεται να προστεθεί σε αυτές που έχουν συναφθεί με τα υπόλοιπα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, που συμμετέχουν ήδη στο δανειακό σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης. Επιταχύνουμε την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, τη βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας καθώς και τη δημιουργία ακόμα περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας για όλους τους συμπολίτες μας». 

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Attica Bank, κυρία Ελένη Βρεττού δήλωσε σχετικά: «Στην Attica Bank, πιστοί στον αναπτυξιακό σχεδιασμό μας, έχουμε τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε υποστηρικτικά στο πελατολόγιό μας, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες και τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας. Με διάθεση συνεργασίας και προγραμματισμό, καλούμε τις οραματικές επιχειρήσεις να μοιραστούν μαζί μας τα επενδυτικά και αναπτυξιακά τους σχέδια και να καταθέσουν τα σχετικά αιτήματά τους».

Ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, κ. Ορέστης Καβαλάκης, τόνισε: «Το δανειακό σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας συνιστά σημαντικό κίνητρο υλοποίησης επενδύσεων για τις επιχειρήσεις. Παρέχει χαμηλότοκο δανεισμό, χαρακτηρίζεται από ταχείες διαδικασίες αξιολόγησης και στηρίζει επενδύσεις νέας γενιάς στους τομείς της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας. Με τη σημερινή υπογραφή, τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα μπορούν να χορηγούνται και μέσω της Attica Bank, διευρύνοντας περαιτέρω τη διάθεση του προγράμματος στην τραπεζική αγορά και στις επιχειρήσεις».

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τις προϋποθέσεις και να λάβουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διαδικασία υποβολής αιτήματος χρηματοδότησης, μπορούν  να επικοινωνήσουν με το εξειδικευμένο προσωπικό της Τράπεζας ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Attica Bank https://www.atticabank.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

«Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα κάνει μια νέα αρχή με στόχο την αποτελεσματικότερη ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη μεγαλύτερη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την προώθηση της καινοτομίας» ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την επόμενη εβδομάδα το αίτημα για την 4η δόση του Ταμείου Ανάπτυξης

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης στόχος είναι να συνεχίσει η Ελλάδα να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στην ΕΕ ως προς την απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων.