ΓΔ: 1480.09 -1.09% Τζίρος: 161.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Sunlight
Sunlight, Xanthi's Industrial complex- view from above. Πηγή: Sunlight

Sunlight: Στη συμμαχία Upcell για μετασχηματισμό βιομηχανίας μπαταριών λιθίου

Η πρωτοβουλία Upcell αναζητά λύσεις που θα ενισχύσουν την ικανότητα της Ευρώπης να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις στον τομέα των μπαταριών.

Στην πρωτοβουλία της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, Upcell Alliance εντάσσεται, η Sunlight Group, μέλος του Ομίλου Olympia, με στόχο να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της βιομηχανίας μπαταριών στην Ευρώπη. 

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η Sunlight που ειδικεύεται σε καινοτόμες λύσεις βιομηχανικής ηλεκτροκίνησης για τον κλάδο της ενδοεφοδιαστικής αλυσίδας (intralogistics) και σε Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας από ΑΠΕ,  αναγνωρίζει την ανάγκη για διευρυμένη συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου μπαταριών. Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται η απόφαση να συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Upcell Alliance και να ενώσει τις δυνάμεις της με ευρωπαίους εταίρους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου και την επίτευξη των στρατηγικών στόχων της Ευρώπης. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι, έρευνα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνέδριου το 2023 ανέδειξε προβλήματα στον κλάδο των μπαταριών, όπως η αδυναμία προσαρμογής στις ανάγκες της εποχής και η αυξανόμενη εξάρτηση από εισαγόμενες μπαταρίες και ηλεκτρικά οχήματα. Αυτές οι δυσκολίες θέτουν σε κίνδυνο την ικανότητα της ΕΕ να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση μπαταριών και να επιτύχει τον στόχο της για μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η ανάγκη για άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις είναι επιτακτική, καθώς αυτοί οι παράγοντες μπορούν να επιφέρουν αρνητικές συνέπειες στη βιομηχανία και την οικονομία της Ευρώπης.

Ένα από τα κύρια μέτρα αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης είναι η δημιουργία της Upcell Alliance. Η πρωτοβουλία αυτή διαμορφώνει ένα ισχυρό και ανταγωνιστικό οικοσύστημα μεταξύ των εταιριών παραγωγής μπαταριών λιθίου και των κατασκευαστών βιομηχανικού εξοπλισμού στην Ευρώπη. Επιπλέον, προωθεί τη σύνδεση της βιομηχανίας παραγωγής μπαταριών λιθίου με την ακαδημαϊκή κοινότητα, με στόχο την προώθηση της καινοτομίας και την ενίσχυση της εκπαίδευσης και κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού σε αυτόν τον τομέα. Μέσω της συνεργασίας και της καινοτομίας, η Upcell Alliance αναζητά λύσεις που θα ενισχύσουν την ικανότητα της Ευρώπης να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις στον τομέα των μπαταριών και να προωθήσει τους στόχους της για βιώσιμη μετάβαση σε μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Ο Λάμπρος Μπίσαλας, CEO της Sunlight Group δήλωσε: «Συμμετέχουμε στη συμμαχία Upcell Alliance και ενώνουμε τις δυνάμεις μας με σημαντικούς ευρωπαίους εταίρους με όραμα να αναδείξουμε τον κλάδο των μπαταριών σε ισχυρό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη της Ευρώπης. Δεσμευόμαστε ότι η Sunlight θα συνδράμει ενεργά για την ανάπτυξη της γνώσης, της καινοτομίας και της τεχνολογίας των μπαταριών λιθίου που θα φέρει την ευρωπαϊκή βιομηχανία μπαταριών λιθίου στην κορυφή».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-sunlight-recycling-komotini
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Sunlight Group εξαγόρασε πλήρως τη γερμανική θυγατρική της Ubatt GmbH

Η εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Ubatt ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της Sunlight, για την ενοποίηση των θυγατρικών της στο πλαίσιο ενός μοντέλου που βασίζεται σε επιχειρηματικές πλατφόρμες.
businessdaily-sunlight-recycling-komotini
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα εταιρεία για την ανακύκλωση συσσωρευτών συστήνει η Sunlight Group

Η λειτουργία της Sunlight Recycling ως αυτόνομης οντότητας, όντας 100% θυγατρική της Sunlight Group, αναμένεται να δημιουργήσει νέες προοπτικές λειτουργικής ανάπτυξης και θα εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη παραγωγή αξίας για τον όμιλο.