«Μάχη» 7 κατασκευαστικών για μεγάλο έργο του ΟΛΘ

Με τη συμμετοχή επτά εταιρειών και κοινοπραξιών ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής ενδιαφέροντος για την επέκταση του 6ου προβλήτα του ΟΛΘ.

Μεγάλο αποδείχθηκε το ενδιαφέρον για την κατασκευής ενός εκ των μεγαλυτέρων λιμενικών έργων στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα την επέκταση του 6ου προβλήτα του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Στη διαδικασία υποβολής των φακέλων για το 1ο Στάδιο – Προεπιλογή του Διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα, κατατέθηκε εκδήλωση ενδιαφέροντος από επτά ενδιαφερόμενα σχήματα.

Πρόκειται για τα:

1. EIFAGGE - ΤΕΡΝΑ

2. ARCHIRODON

3. ΕΝΩΣΗ INTRAKAT – VITTADELLO – SALES

4. ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – ROVER MARITIME S.L. – ΧΔΚ Α.Ε.»

5. ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ «ΑΒΑΞ Α.Ε. – ETERMAR S.A. – NV BESIX SA»

6. ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. – ΤΕΚΑΛ Α.Ε.

7. ACCIONA CONSTRUCCION

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του 1ου Σταδίου που θα πραγματοποιηθεί εντός του 1ου τριμήνου του 2020, οι προεπιλεγέντες θα κληθούν από την ΟΛΘ να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές για τη συμμετοχή τους στο 2ο στάδιο του διαγωνισμού που αφορά στην εκτέλεση του υπόψη Έργου».

Το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού περίπου 180 εκατ. ευρώ, αποτελεί το σημαντικότερο μέρος των υποχρεωτικών επενδύσεων που έχει αναλάβει ο ΟΛΘ με βάση τη Σύμβαση Παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Deutsche Welle: Πειραιάς, ένα κινεζικό λιμάνι

Χάρη στην Κίνα το λιμάνι του Πειραιά εξελίχθηκε σε σύγχρονο σταθμό μεταφόρτωσης κοντέινερ. Η επεξεργασία κινεζικών προϊόντων θα μπορούσε ωστόσο να γίνεται επί τόπου, εκτιμά ο ειδικός σε ζητήματα ναυτιλίας Γ. Βαγγέλας.