ΓΔ: 858.93 -4.45% Τζίρος: 118.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Πρώτες επαφές με σούπερ μάρκετ για την επιστροφή της Creta Farms

Άρχισαν οι συζητήσεις για την επανατοποθέτηση των προϊόντων στα ράφια, ενώ ως τις 29 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει υποβληθεί στο δικαστήριο η συμφωνία εξυγίανσης της Creta Farms.

Εβδομάδα εξελίξεων αρχίζει για την Creta Farms και δη για το νευραλγικό ζήτημα της κατάθεσης της συμφωνίας εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο, με γνώμονα ότι στις 29 Φεβρουαρίου εκπνέει η σχετική προθεσμία, καθώς τότε εκπνέει και η προστασία που έχει εξασφαλίσει η εταιρεία από τους πιστωτές της.

Συνεπώς οι εξελίξεις ενώπιον του δικαστηρίου αναμένονται εκ των πραγμάτων τις προσεχείς ημέρες, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα για το εάν τελικά το σχέδιο εξυγίανσης θα περάσει πρώτα από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων που έχει οριστεί για την ερχόμενη Πέμπτη 27 /2 ή όχι.

Το πρώτο σενάριο, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, φαντάζει πιο πιθανόν, ωστόσο θα πρέπει να προσμετρηθεί ότι μια τέτοια εξέλιξη έχει προκαλέσει, στο παρελθόν, την αντίδραση μερίδας των πιστωτριών τραπεζών. Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση βρίσκεται στο παρά πέντε αφού ο συνολικός χρόνος για να γίνουν οι διαδικασίες είναι πέντε εργάσιμες ημέρες.

Στο γιατί καταγράφηκε πολυήμερη καθυστέρηση στο θέμα της κατάθεσης του σχεδίου στο Δικαστήριο, παρότι η συμφωνία μεταξύ τραπεζών και νέου επενδυτή έχει υπογραφεί από τις αρχές του μήνα, πηγές προσκείμενες στους εμπλεκόμενους στο εγχείρημα διάσωσης της Creta Farms υποστηρίζουν ότι αυτό συνέβη καθώς υπήρχαν εκκρεμότητες υπογραφής κάποιων συμβατικών εγγράφων.

Στο δια ταύτα, η κατάθεση του αιτήματος επικύρωσης του σχεδίου εξυγίανσης στο δικαστήριο εγκαίρως θα δώσει την δυνατότητα για ανανέωση για τουλάχιστον τέσσερις μήνες του καθεστώτος προστασίας της αλλαντοβιομηχανίας από τους πιστωτές της, ενώ ταυτόχρονα θα ανοίξει και τις στρόφιγγες για το δεύτερο μέρος της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, ύψους 4 εκατ. ευρώ, το οποίο θα διαθέσουν ισόποσα τράπεζες και επενδυτής (ήτοι 2 εκατ. ευρώ εκάστη πλευρά) με βάση τα όσα αναφέρονται στο σχέδιο εξυγίανσης που έχει δημοσιοποιηθεί. Σημειώνεται ότι ήδη οι τράπεζες δηλώνουν ότι έχουν χορηγήσει το πρώτο μέρος της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, αντίστοιχου ύψους 4 εκατ. ευρώ.

Τα νέα κεφάλαια θα ενισχύσουν και την προσπάθεια επανεισόδου των προϊόντων της Creta Farms στα εγχώρια ράφια, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ήδη ο νέος επενδυτής προσεγγίζει τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ενώ ταυτόχρονα θα διευκολύνουν και την βελτίωση των σχέσεων με τους βασικούς προμηθευτές της αλλαντοβιομηχανίας, ώστε να επιτευχθεί η αναγκαία ενδυνάμωση της παραγωγής.

Σε ό,τι αφορά το πόρισμα που ρίχνει φως στην οικονομική κατάρρευση της εισηγμένης αλλαντοβιομηχανίας παραμένει «μυστικό», αφού δεν έχει υπάρξει κάποια νέα ανακοίνωση που να γνωστοποιεί ότι βρέθηκαν οι αναγκαίοι οικονομικοί πόροι ώστε να αποπληρωθεί η Deloitte και κατ΄ επέκταση να παραδοθούν στην εταιρεία τα αποτελέσματα του ειδικού ελέγχου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πυκνό μυστήριο με το πόρισμα για την κατάρρευση της Creta Farms

Το πόρισμα του δικανικού ελέγχου από την Deloitte παραμένει άφαντο, ενώ άγνωστο είναι αν η Creta Farms βρήκε πόρους για να πληρώσει τους ελεγκτές. Κινήσεις από το νέο μέτοχο για ενδυνάμωση της παραγωγής.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αναγέννηση της Creta Farms με συνολικό «κούρεμα» 64%

Τράπεζες, Δημόσιο και προμηθευτές θα υποστούν τις μεγαλύτερες απώλειες για να δημιουργηθεί η νέα εταιρεία από τα συντρίμμια της βιομηχανίας αλλαντικών, ενώ προστατεύονται οι εργαζόμενοι και οι κτηνοτρόφοι.