ΓΔ: 1457.74 0.75% Τζίρος: 86.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Creta Farms

Creta Farms: Στα 124,8 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις το 2022 με αύξηση 26%

Στο 24% της αγοράς διαμορφώθηκε το μερίδιο της εταιρείας αλλαντικών, ενώ το 2022 προχώρησε σε επενδύσεις 3,3 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού

Σημαντικές οικονομικές επιδόσεις κατέγραψε η Creta Farms το 2022, με την εταιρεία να εδραιώνεται στην πρώτη θέση της κατηγορίας των αλλαντικών, ειδικά στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, με την εταιρεία να επιβεβαιώνει την ανάκαμψή της που είχε ξεκινήσει από το 2021 όταν και είχε εισέλθει ο στρατηγικός επενδυτής Δ. Βιντζηλαίος.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή των αποτελεσμάτων της, το 2022, οι συνολικές πωλήσεις ανήλθαν σε 124,8 εκατ. ευρώ από 98,6 εκατ. ευρώ το 2021, σημειώνοντας αύξηση που αγγίζει το 26%. Τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, (EBITDA) ανήλθαν σε 7,44 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 1.6 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εταιρεία αλλαντικών, τα θετικά οικονομικά μεγέθη που επιτεύχθηκαν την περασμένη χρονιά αντικατοπτρίζουν την συνεχιζόμενη ανοδική πορεία της Creta Farms στην ελληνική αγορά αλλαντικών. Στη διάρκεια του περασμένου έτους, η Creta Farms ενδυνάμωσε περαιτέρω την παρουσία των προϊόντων της, τόσο στο κανάλι της λιανικής, σε αλυσίδες μικρού και μεσαίου μεγέθους, όσο και στο Ho.Re.Ca. όπου έχει ανακτήσει σε μεγάλο βαθμό το μερίδιο αγοράς που κατείχε προ της πανδημίας.

Παράλληλα, η εταιρεία εμπλούτισε την κατηγορία των Προψημένων Κρεατοσκευασμάτων και κατέκτησε μερίδιο πλέον του 70% στην αναπτυσσόμενη κατηγορία του κατεψυγμένου γύρου. Mε κύρια ‘’όπλα’’ το Εν Ελλάδι και το Tostaki, η Creta Farms επιβεβαίωσε την ηγετική της θέση στα αλλαντικά ενισχύοντας το μερίδιο της τόσο στην premium κατηγορία με τα Εν Ελλάδι και Gourmet προϊόντα όσο και στην price sensitive κατηγορία με τη γκάμα προϊόντων Tostaki & Λακωνική. Ως αποτέλεσμα, η Creta Farms κατέγραψε στο τέλος του 2022 μερίδιο αγοράς 24%, από 18,7% το 2021.

Η Creta Farms το 2022 προχώρησε επίσης σε επενδύσεις 3,3 εκατ. ευρώ, με βασικό στόχο την αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων και του Μηχανολογικού εξοπλισμού της Παραγωγικής Μονάδας στο Ρέθυμνο.

Ο Δημήτρης Βιντζηλαίος, στρατηγικός επενδυτής της Creta Farms, δήλωσε σχετικά «Το 2022 ήταν μια χρονιά προκλήσεων για την αγορά των αλλαντικών και κατ΄ επεκταση για την Creta Farms. Στόχος μας ήταν να συνεχίσουμε με ανοδικούς ρυθμούς και να εδραιώσουμε την ηγετική μας θέση, κάτι που μέσω στοχευμένων κινήσεων και επενδύσεων καταφέραμε να επιτύχουμε. Η Creta Farms κατέγραψε για ακόμη μια χρονιά θετικά οικονομικά αποτελέσματα και διαθέτει πλέον μερίδιο αγοράς που φτάνει το 24%. Προχωράμε σε νέες στρατηγικές επενδύσεις όπως τα vegan κρεατοσκευάσματα με βάση το ελαιόλαδο και αναπτύσσουμε τις εξαγωγές με βασικό στόχος μας να δημιουργήσουμε έναν Όμιλο τροφίμων με ηγετική θέση στην Ελλάδα και σαφή εξωστρεφή προσανατολισμό».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πόρισμα - κόλαφος για τις πρακτικές των αδελφών Δομαζάκη στην Creta Farms

Σχεδόν 3 εκατ. ευρώ είχαν πάρει οι βασικοί μέτοχοι από την εταιρεία κατά παράβαση του νόμου περί Α.Ε., «φέσι» 8,6 εκατ. ευρώ από εταιρεία δικών τους συμφερόντων. Προς αναμόρφωση του ισολογισμού της εισηγμένης.