ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Μotor Oil: Απέκτησε την IBG, CPB και τη Λαϊκή Factors

Η Motor Oil, ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συναλλαγής μέσω της οποίας η εδρεύουσα στην Κύπρο θυγατρική της με την επωνυμία IREON INVESTMENTS LTD απέκτησε:

Η Motor Oil, ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συναλλαγής μέσω της οποίας η εδρεύουσα στην Κύπρο θυγατρική της με την επωνυμία IREON INVESTMENTS LTD απέκτησε:

1)   Ποσοστό 97,08% του μετοχικού κεφαλαίου της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. (Investment Bank of Greece S.A.)

2)   Ποσοστό 94,52% του μετοχικού κεφαλαίου της CPB Asset Management Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων και

3)   Ποσοστό 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Laiki Factors and Forfaiters Α.Ε. Πρακτορείας Επιχειρηματικών Απαιτήσεων.

Το συνολικό τίμημα ανήλθε σε Ευρώ 73,5 εκατ. Το εν λόγω ποσό μπορεί να μειωθεί κατόπιν τελικής εκκαθάρισης μετά από σχετικό έλεγχο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μότορ Όιλ: Σε εφαρμογή το επενδυτικό πρόγραμμα 4 δισ. ευρώ ως το 2030

Τα 2,5 δισ. θα επενδυθούν για την ανάπτυξη και την ενεργειακή μετάβαση, (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πετροχημικά, βιοκαύσιμα, υδρογόνο και μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος) και 1,5 δισ. ευρώ θα επενδυθεί για την ενίσχυση των υποδομών.
Tzannetakis-Petros-Motor-Oil
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Π. Τζαννετάκης: Προτεραιότητα η βιώσιμη ανάπτυξη της Motor Oil

Ο αναπληρωτής CEO του ομίλου Motor Oil τόνισε πως η εταιρεία αναδιαμορφώνει το επιχειρηματικό της πλάνο θέτοντας τα απαραίτητα θεμέλια για νέες μορφές ενέργειας μέσα από νέες εταιρείες και στρατηγικές επενδύσεις.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γ. Βαρδινογιάννης: Τα υψηλά κέρδη σε μια χρονιά δεν είναι αισχροκέρδεια

Ο διευθύνων σύμβουλος του ενεργειακού ομίλου σημείωσε ότι το 2022 υπήρξαν απρόσμενα κέρδη και όχι υπερκέρδη, τονίζοντας ότι η Motor Oil το 2022 πλήρωσε για φόρους και έκτακτη εισφορά 568 εκατ. ευρώ.