ΓΔ: 1448.68 0.12% Τζίρος: 2.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:51:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
PiraeusEvent_Photo
Από αριστερά: ο Πρόεδρος της Πειραιώς κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου

Μεγάλου: Σχεδιάζουμε το μέλλον και αλλάζουμε την εταιρική μας ταυτότητα

Όπως τόνισε ο CEO της τράπεζας: «Στην Πειραιώς οδηγούμε τις εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, κατέχοντας το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς σε δάνεια και καταθέσεις στην Ελλάδα».

Τη νέα της εταιρική ταυτότητα παρουσίασε η Πειραιώς σε πελάτες και στελέχη της, σε ειδικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του Φεστιβάλ Αθηνών, στην οδό Πειραιώς 260, στις 28 και 29 Μαΐου με την παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, της επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς και συνεργατών της Τράπεζας. 

Η νέα εταιρική ταυτότητα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αναδεικνύει τον δυναμισμό και την κινητικότητα που εκφράζει την Πειραιώς της νέας εποχής. Αντανακλά την ικανότητά της Τράπεζας να προσαρμόζεται στις τάσεις της αγοράς και στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών της, επενδύοντας στην τεχνολογία, στην καινοτομία και στη νέα γενιά.

O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε κατά την ομιλία του ότι «οι ελληνικές τράπεζες κατάφεραν να περάσουν από την εποχή της κρίσης και των ανακεφαλαιοποιήσεων, στην εποχή που υψηλής ποιότητας επενδυτές εκφράζουν έμπρακτα το ενδιαφέρον γι’ αυτές. Αυτό δεν έτυχε, πέτυχε! Και η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής της κυβέρνησης». Αναφερόμενος στην Πειραιώς σημείωσε ότι «η πρόσφατη αποεπένδυση του ΤΧΣ αποτέλεσε υπογράμμιση της προόδου της Τράπεζας, αλλά και ψήφο εμπιστοσύνης της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας. Η επιτυχία της διάθεσης του 27% των μετοχών της σε ξένους και Έλληνες επενδυτές δεν είχε προηγούμενο».

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Πειραιώς κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου ανέφερε ότι «το νέο λογότυπο, αναδεικνύει τη μεγάλη αλλαγή που έχει συντελεστεί στην Τράπεζα τα τελευταία χρόνια. Η Πειραιώς είναι πλέον  αμιγώς ιδιωτική τράπεζα, κεφαλαιακά εύρωστη, με υγιές χαρτοφυλάκιο. Έχει ισχυρές επιχειρηματικές και οικονομικές επιδόσεις και προοπτικές, οι οποίες χαρακτηρίζονται από υψηλή ρευστότητα, ισχυρή κεφαλαιακή σχέση και συνετή οικονομική διαχείριση, που σε ένα θωρακισμένο ισολογισμό και οδηγεί σε σταθερή κερδοφορία. Ο ρόλος της δεν περιορίζεται στο να έχει πρωταγωνιστική θέση στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, αλλά ταυτόχρονα να συνδράμει ενεργά στη δημιουργία μιας βιώσιμης και συμπεριληπτικής  κοινωνίας. Και αυτό καθοδηγεί, και θα καθοδηγεί, όλες τις δραστηριότητες της Πειραιώς στη νέα εποχής». 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς, κ. Χρήστος Μεγάλου σημείωσε ότι «σχεδιάζουμε το μέλλον και αλλάζουμε την εταιρική μας ταυτότητα, ώστε να συγχρονίσουμε το μεταρρυθμιστικό έργο με το όραμα και τις αξίες μας. Στην Πειραιώς οδηγούμε τις εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, κατέχοντας το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς σε δάνεια και καταθέσεις στην Ελλάδα. Καθώς και την ευρύτερη γεωγραφική κάλυψη με ένα σύγχρονο δίκτυο καταστημάτων σε όλη τη χώρα. H νέα μας εταιρική ταυτότητα αποτελεί απόδειξη της ανθεκτικότητάς μας, και της ικανότητας να προσαρμοζόμαστε στο συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο του κλάδου μας. Έχουμε μια κυρίαρχη προτεραιότητα: Κάθε μέρα να επιστρέφουμε την αξία που δημιουργούμε στην κοινωνία. Θέλουμε να είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα». 

τρεις εμβληματικές γραμμές της Πειραιώς δείχνουν αποφασιστικά προς τα εμπρός, ενσαρκώνοντας τις βασικές αρχές της Τράπεζας, την Υπευθυνότητα, την Αξιοκρατία και τη Διαφάνεια. 

Κατά τη διάρκεια των δυο εκδηλώσεων παρουσιάστηκε η νέα ανθρωποκεντρική διαφημιστική καμπάνια της Πειραιώς. Αποτελείται από έξι ταινίες που αντιπροσωπεύουν τους βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους η Τράπεζα Πειραιώς στήνει έναν ανοιχτό διάλογο με την κοινωνία: την οικογένεια, τη νέα γενιά, τον αγροτικό τομέα, τις μικρές επιχειρήσεις, τη φύση και το περιβάλλον.

Ένα μωσαϊκό ιστοριών που έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους τον ρόλο που πρέπει να έχει μια σύγχρονη τράπεζα και να μας πει ότι: «Οι άνθρωποι είμαστε γεμάτοι ιστορίες. Να τις ακούς είναι σπουδαίο. Να τις στηρίζεις, είναι Πειραιώς». Γιατί είναι οι μικρές προσωπικές ιστορίες που αν τις δέσεις μαζί φτιάχνουν τη μεγάλη εικόνα της Ελλάδας. Μια καμπάνια που αναδεικνύει μια γενναία ταυτότητα και βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, όπως ακριβώς κάνει και η Πειραιώς. Γιατί η Πειραιώς είναι πάνω από όλα μια τράπεζα για όλες και όλους!
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χρ. Μεγάλου: Ορόσημο η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μετά από 14 χρόνια

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας με αφορμή την αναβάθμιση από την Moody's σημείωσε ότι αντανακλά τη σκληρή δουλειά, την αφοσίωση της ομάδας και την στρατηγική ανάπτυξη και δημιουργία αξίας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τη διανομή μερίσματος μετά από 16 χρόνια αποφάσισε η ΓΣ της Πειραιώς

«Το 2023 ήταν μια χρονιά ορόσημο, γεμάτη με δυναμικές εξελίξεις και εντυπωσιακά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία», ανέφερε ο κ. Χατζηνικολάου. «Η ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας αποτυπώθηκε στις εξελίξεις του 2023» τόνισε ο κ. Μεγάλου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τραπεζική άδεια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πήρε η snappi της Πειραιώς

«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην πορεία της τράπεζας που αποτελεί σταθμό στην προσπάθεια να αναδειχθεί σε πόλο του νέου τραπεζικού τοπίου στην Ευρώπη» τόνισε ο Χρ. Μεγάλου, πρόεδρος του ΔΣ της snappi και CEO της Πειραιώς.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ρ. Κάπλαν: Το ασταθές γεωπολιτικό σκηνικό και η σύγκρουση ΗΠΑ - Κίνας

Προσκεκλημένος σε εκδήλωση της Τράπεζας Πειραιώς ο κορυφαίος διανοητής. Πώς περιέγραψε το σημερινό γεωπολιτικό σκηνικό. Εξήρε το έργο του Αμερικανού συγγραφέα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Στη δεύτερη θέση των χρηματοδοτήσεων της ναυτιλίας το 2023

Σύμφωνα με την μελέτη της Petrofin Research η Eurobank κατέχει το μεγαλύτερο ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο μεταξύ των ελληνικών τραπεζών. Μειώθηκε κατά 2% η τραπεζική χρηματοδότηση πλοίων για την ελληνική ναυτιλία το 2023.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Ολοκλήρωσε την πώληση του Project Delta, έναντι 160 εκατ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το συμφωνηθέν συνολικό τίμημα ανήλθε περίπου στο 34% της μεικτής λογιστικής αξίας του χαρτοφυλακίου που ήταν στα 0,4 δισ. ευρώ. Στην EBRD το 30% του χαρτοφυλακίου.