ΓΔ: 1464.39 0.46% Τζίρος: 72.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Νέα επένδυση της Streem Global στη Σερβία με την εξαγορά της Nami

Ο επενδυτικός βραχίονας του HIG Capital στα logistics στην Ελλάδα, ενισχύει τη θέση του στην αγορά της ΝΑ Ευρώπης. H σερβική εταιρεία που απέκτησε ειδικεύεται στα logistics ψυχόμενων προϊόντων.

Η Streem Global, ο επενδυτικός βραχίονας του αμερικανικού fund HIG Capital στον κλάδο των logistics στην Ελλάδα εξαγόρασε τη σερβική εταιρεία Νami, ενδυναμώνοντας την ηγετική του θέση στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Nami είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην αγορά 3PL της Σερβίας με έδρα στο Βελιγράδι. Ειδικεύεται στα logistics ψυχόμενων προϊόντων, διαθέτει άδεια τελωνειακής αποθήκης και καλύπτει τη μεταφορά φορτίων στη Σερβία και στην ευρύτερη περιοχή.

Διαθέτει τέσσερα ιδιόκτητα κτήρια με αποθηκευτικό χώρο 7.373 τ.μ. και χώρους γραφείων 1.500 τ.μ., παρέχοντας υπηρεσίες σε όλο το φάσμα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Με ανθρώπινο δυναμικό 80 εργαζομένων παρέχει υπηρεσίες όπως αποθήκευση, διανομή, picking, labelling και customs services. Η εταιρεία βρίσκεται σε στρατηγική τοποθεσία κοντά σε βασικές συγκοινωνιακές διαδρομές, όπως ο αυτοκινητόδρομος Βελιγραδίου-Βουδαπέστης και στον υπό κατασκευή τερματικό σταθμό Batajnica.

Είναι η πλησιέστερη εγκατάσταση στο κέντρο του Βελιγραδίου, παρέχοντας ένα μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο περιφερειακό τοπίο των logistics και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Με στρατηγική βάση την Ελλάδα και γραφεία σε Σερβία, Βουλγαρία, Μολδαβία, Ρουμανία, Κόσοβο, Β.Μακεδονία, Ουγγαρία και Κύπρο, η Streem Global είναι ο end to end συνεργάτης για υπηρεσίες αποθήκευσης και μεταφοράς προϊόντων από και προς την Ευρώπη, με την Ελλάδα να αποτελεί την πύλη εισόδου.

Η HIG έχει εξαγοράσει εννέα εταιρείες του κλάδου logistics στην Ελλάδα και εντός του 2024 τις συγχωνεύει σε μία, κάτω από την ομπρέλα της Streem Global. Πρόκειται για τις εταιρείες Oρφέας Βεϊνόγλου, Μακιός, Ολυμπιάς, Unit Hellas AE, Unit Shipping AE, Contrade AE, Unit Logistics SRL, Rohel Trans International SRL και Translink Expedition SRL. 

Το νέο, ενιαίο σχήμα θα έχει ετήσιο τζίρο 350 εκατ. ευρώ, παρουσία σε 8 ευρωπαϊκές χώρες και θα απασχολεί 2.500 εργαζόμενους. Θα είναι η μεγαλύτερη εταιρεία logistics στην Ελλάδα με μερίδιο κοντά στο 18% με παρεχόμενες ολοκληρωμένες υπηρεσίες και στη ΝΑ Ευρώπη. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Beinoglou-Orphee-Logistics
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνικό πρωταθλητή στα logistics δημιουργεί το αμερικανικό fund HIG

Η HIG έχει εξαγοράσει εννέα εταιρείες του κλάδου και εντός του 2024 τις συγχωνεύει σε μία. Θα είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση logistics στην Ελλάδα με μερίδιο αγοράς 18% και δραστηριότητες στη ΝΑ Ευρώπη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΒΕΑ: Αύξηση 15,8% στις εγγραφές νέων επιχειρήσεων το α’ εξάμηνο του 2024

«Παρά τις δυσκολίες, οι ελληνικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να καινοτομούν και να αναπτύσσονται, δημιουργώντας νέες υπηρεσίες και θέσεις εργασίας» ανέφερε η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου.
HULL LOGISTICS CENTER STREEM GLOBAL
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προχωρά επενδύσεις 600 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα η H.I.G. Capital

Στην εκκίνηση στις αρχές του 2025 το mega εμπορευματικό κέντρο στην παλιά Χαλυβουργία. Η H.I.G. Capital συνεχίζει να αναζητά ευκαιρίες σε αποθήκες και ξενοδοχεία, ενώ βάζει στο ραντάρ και την αναζήτηση γης για greenfield επενδύσεις.
latiniki ameriki
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επενδυτικές ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις στη Λατινική Αμερική

Παρουσιάσεις επτά οικονομιών της περιοχής σε 110 στελέχη εξαγωγικών επιχειρήσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι εισαγωγές προϊόντων από την ΕΕ κερδίζουν έδαφος σε μια αγορά 600 εκατ. καταναλωτών. Πρωτογενή παραγωγή, φάρμακα, ΑΠΕ και κατασκευές στο ραντάρ ελληνικών εταιρειών
volos-limani
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανάπτυξη της Nepa Economic Consulting στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας

«Από το 2018 στηρίζουμε και αναπτύσσουμε αδιάλειπτα την τοπική επιχειρηματικότητα παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες σε όλους τους οικονομοτεχνικούς τομείς» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Κωνσταντίνος Πατήρης.